کد خبر : 429
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 مهر 1394 - 8:12

کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب با سامانه های آبیاری نوین

دهقان نیوز / با سامانه‌های نوین آبیاری در هر هکتار ۴هزار و ۴۰۰ متر مکعب آب صرفه‌جویی می‌شود و علاوه بر این ۳۰ درصد به لحاظ کمی و کیفی افزایش محصول حاصل می‌شود.

دهقان نیوز / با سامانه‌های نوین آبیاری در هر هکتار ۴هزار و ۴۰۰ متر مکعب آب صرفه‌جویی می‌شود و علاوه بر این ۳۰ درصد به لحاظ کمی و کیفی افزایش محصول حاصل می‌شود.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور با اشاره به اعتبار ۱۲۱۷ میلیارد تومانی برای اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری در سال جاری گفت: برای این طرح سالانه ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

عباس زارع مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری کشور گفت: ۸٫۷ میلیون هکتار اراضی کشاورزی آبی در کل کشور موجود است.

وی افزود: این اراضی شامل پایاب سدها و پایاب منابع آبی کوچک مثل چاه، قنات و آب‌بندان است.

زارع تصریح کرد: یکی از روش‌های افزایش بهره‌وری آب در کشور و تمام دنیا بهره‌گیری از سامانه‌های نوین آبیاری است که این امر منجر به افزایش راندمان آبیاری و همچنین تولید محصول بیشتر با مصرف آب کمتر می‌شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، تصریح کرد: کشاورزی در راستای تولید پایدار و امنیت پایدار مواد غذایی باید باشد، ضمن اینکه تولید به محیط زیست آسیب نرساند.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با بیان اینکه راندمان آبیاری در سامانه‌های نوین آبیاری حدود ۴۴ درصد در هکتار افزایش می‌یابد، گفت: این امر ایجاب می‌کند، سامانه‌های نوین آبیاری را در کشور توسعه دهیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، افزایش بهره‌وری در تولید را یکی از مزایای بهره‌گیری از سامانه‌های نوین آبیاری عنوان کرد و اظهار داشت: ماده خشکی که از هر متر مکعب آب به دست می‌آید، در روش سامانه‌های نوین آبیاری دو تا سه برابر افزایش می‌یابد.

وی افزود: از نظر زیست‌محیطی هم با استفاده از روش‌های نوین آبیاری مصرف کود و سموم شیمیایی حدود ۲۵ درصد نسبت به مصرف در روش غرق‌آبی کاهش می‌یابد.

زارع تصریح کرد: با سامانه‌های نوین آبیاری در هر هکتار ۴هزار و ۴۰۰ متر مکعب آب صرفه‌جویی می‌شود و علاوه بر این ۳۰ درصد به لحاظ کمی و کیفی افزایش محصول حاصل می‌شود.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور با اشاره به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی با دانش‌بنیان شدن کشاورزی اظهار داشت: سیاست اول وزارتخانه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است، ضمن اینکه وزارتخانه در نظر دارد، در طول یک برنامه ۱۰ ساله تمامی اراضی مستعد را به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز کند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت:‌ از شروع طرح تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری از سال ۶۹ تا به امروز حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار هکتار اراضی آبی کشور به این سامانه‌ تجهیز شده است.

زارع تصریح کرد: اگر در طول ۱۰ سال آینده که حدود ۴ میلیون هکتار از اراضی باقیمانده است، هر ساله ۲۵۰ هزار هکتار توسط دفتر توسعه سامانه‌های نوین وزارت جهاد کشاورزی با تعامل و مشارکت ۱۰۰درصدی مردم و در صورت تأمین منابع مالی تجهیز شود بقیه این طرح توسط سایر مجریان و طرح‌های آب و خاکی که در کشور ساری و جاری است انجام می‌شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: سیاست وزارتخانه از اواخر سال گذشته و همچنین برنامه ششم توسعه،‌ توسعه آبیاری سطحی و زیرسطحی در کشور است و باید کم‌کم به سمتی حرکت کنیم که سیستم آبیاری موضعی که راندمان بالاتری دارد، جایگزین روش‌های سنتی آبیاری شود.

وی اظهار داشت:‌ کشت ذرت به روش غرق‌آبی بیش از ۱۲هزار متر مکعب در هکتار آب مصرف می‌کند و به روش بارانی مصرف آن به حدود ۸هزار تا ۱۰ هزار متر مکعب می‌رسد، اما در روش آبیاری تیپ این رقم به ۵ هزار تا ۵هزار و  ۵۰۰متر مکعب می‌رسد و تولید از ۶۰ الی ۷۰ تن به ۹۰ تن در هکتار افزایش می‌یابد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری در نظر دارد، تا با سهمیه‌بندی ۳۴هزار هکتار از اراضی کل کشور را به روش آبیاری تیپ کشت کند.

زارع همچنین به برنامه دیگر وزارت جهاد در رابطه با سامانه‌های نوین آبیاری اشاره کرد و گفت: ۸۰ الی ۸۵ درصد اراضی کشاورزی خورد و پراکنده هستند و در ارتباط با استقرار سامانه‌های نوین آبیاری یک پارچه‌سازی این اراضی لازم است، بنابراین برای اختصاصی شدن و مقرون به صرفه شدن اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری یکی از سیاست‌های وزارت جهاد اجرای طرح یکپارچه‌سازی مدیریت بهره‌برداری از منابع آب است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در استان‌های مختلف از جمله قزوین اجرا شده و در حال حاضر در این استان ۲۷ مورد در سطح ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار با ۵ هزار نفر بهره‌بردار متقاضی مدیریت یک پارچه استفاده از منابع آب برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری هستند.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری کشور تصریح کرد: با اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری در کشور و اراضی تحت پوشش این سامانه‌ها سالانه حدود ۶٫۴ میلیارد متر مکعب آب ذخیره می‌شود.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری برای اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری گفت:‌ مجلس شورای اسلامی سال گذشته و امسال در قانون بودجه اعتبار خوبی را برای تحقق طرح سامانه‌های نوین آبیاری قرار داده، به طوری که امسال بر اساس بودجه مبلغ هزار و ۲۱۷ میلیارد تومان را به اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص داد.

وی افزود: برای پاسخ به درخواست متقاضیان سامانه‌های نوین آبیاری سالانه حدود ۳هزار میلیارد تومان لازم است.

زارع تصریح کرد: در کل کشور ۵۵ هزار نفر متقاضی با ۱۱۵هزار هکتار اراضی برای اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری درخواست داریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.