کد خبر : 36858
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 دی 1396 - 12:08

پیشنهاد یک مسئول برای اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی

فارغ‌التحصیلان کشاورزی بیکار هستند و اگر در زمان مناسب به کار گرفته نشوند موجب فراموشی آموخته‌های آن‌ها می‌شود.

فارغ‌التحصیلان کشاورزی بیکار هستند و اگر در زمان مناسب به کار گرفته نشوند موجب فراموشی آموخته‌های آن‌ها می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان همدان گفت: بیش از ۳ هزار فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی در استان همدان بیکارند که باید برای اشتغال آن‌ها در خارج مانند کشور “غنا” اقدام شود زیرا ظرفیت داخلی بیش از این جواب نمی‌دهد.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، علی اصغر زبردست در دومین جلسه مشترک اعضای کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق همدان و سنندج اظهار داشت: امروز باید به دنبال یافتن بازارهای جدید برای فروش محصولات کشاورزی باشیم زیرا سهم ایران در بازار عراق از کل ارقام صادراتی تنها ۵/۲ درصد است.

وی افزود: در بخش خدمات فنی، مهندسی نیز سهم ایران در عراق ۵/۱ درصد بوده و عمده محصولات صادراتی به عراق و اقدامات فنی و مهندسی در این کشور از طرف ترکیه انجام می‌شود.

زبردست بیان کرد: اینکه باوجود روابط دوستانه با کشور عراق سهم اندکی از صادرات به این کشور را داریم، نیازمند آسیب‌شناسی است و این موضوع باید در اتاق بازرگانی ایران بررسی شود وگرنه چندی بعد در دیگر کشورها نیز به همین مشکل برمی‌خوریم.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با اشاره به برخی عوامل از دست دادن بازارهای خارجی در کشورهای همسایه، گفت: برخی قوانین در حوزه بازرگانی بین‌المللی وجود دارد که مشکل‌ساز شده و دولت باید آن را برطرف کند که یکی از آن‌ها نبود ضمانت برگشت سرمایه است و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را نگران می‌کند.

زبردست گفت: وجود بسته‌بندی مناسب‌تر در ترکیه از دیگر عواملی است که موجب از دست رفتن بازار ما در کشور عراق شده و فعالان اقتصادی باید به این نکته توجه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر ترکیه محصولات مختلف را با نرخ بسیار پایین‌تری از کشور خود در عراق می‌فروشد و همین موجب شده که میدان را در عراق و آسیای میانه از ما بگیرد و باید دید از چه روشی استفاده کرده که توانسته موفق شود.

زبردست عنوان کرد: امروز نیازمند هم‌افزایی هستیم و باید از توان یکدیگر برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کنیم در‌حالی‌که گاه مشاهده می‌شود استان‌های هم‌جوار همه یک نوع محصول را کشت می‌کنند.

وی مطرح کرد: به عنوان نمونه در همدان نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ تن سیب‌زمینی کشت می‌شود در حالی‌که تنها ۵۰۰ تن از آن در استان مصرف می‌شود و همین موجب می‌شود که محصول روی دست کشاورز بماند.

زبرست گفت: برخی کارخانجات مهم همدان نیز مواد غذایی اولیه را از استان‌های دورتر تهیه می‌کنند در حالی‌که می‌توانند از ظرفیت استان‌های همجوار چون کردستان که توانمندی بالایی در حوزه کشاورزی دارد استفاده کنند.

وی با اشاره به کمبود منابع آبی در همدان و کردستان، خرد شدن مالکیت زمین‌های کشاورزی به مرور زمان و وجود تعداد زیادی از تحصیل‌کردگان جویای کار رشته کشاورزی در هر دو استان بیان کرد: کار انفرادی دیگر به جایی نمی‌رسد و باید به دنبال هم‌افزایی بود.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۲۰۰ فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی در استان همدان وجود دارد که بیکار هستند و اگر در زمان مناسب به کار گرفته نشوند موجب فراموشی آموخته‌های آن‌ها می‌شود.

زبردست بیان کرد: باید سرریز جمعیتی حوزه کشاورزی را در جای مفیدتری مشغول به کار کرد و برای اشتغال آن‌ها در خارج از کشور فکری کنیم زیرا در داخل بیش از این ظرفیت نداشته و کشت‌های گلخانه‌ای هم تعداد محدودی را مشغول به کار می‌کند.

واگذاری ۱۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی غنا به ایران

رئیس اتاق بازرگانی همدان با اشاره به وجود ظرفیت خوب در برخی کشورهای آفریقایی اعلام کرد: با پیگیری‌های انجام شده قرار است ۱۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشور غنا به ایران واگذار شود و این فرصت خوبی برای استان همدان و کردستان است.

زبردست بیان کرد: البته افرادی به آن کشور اعزام می‌شوند که بتوانند کشت‌های مورد نظر که مفید و به صرفه است را انجام دهند و اگر چنین افرادی داوطلب باشند از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

وی اعلام کرد: کشور غنا با متوسط ۳ هزار و ۵۰۰ میلیمتر بارندگی در سال و امنیت و ثبات سیاسی، فرصت خوبی برای فعالیت اقتصادی است و علاوه بر بخش کشاورزی در بخش فنی، مهندسی و معادن نیز دارای ظرفیت‌های خوبی بوده و ۹۷ درصد معادن آن طلا است.

زبردست عنوان کرد: کشورهای دیگری نیز هستند که به دنبال رقابت با ما و ورود به عرصه اقتصادی و کشاورزی کشور غنا هستند و باید با استفاده از توان همه استان‌ها از فرصت به دست آمده استفاده کنیم، زیرا بخش زیادی از فرصت‌های اقتصادی در آسیای میانه را ترکیه از آن خود کرده است.

وی گفت: با بازدیدهایی که از کشورهای آفریقایی داشته‌ایم در حال تهیه کتابچه‌ای هستیم که برای همه استان ها ارسال می‌شود و می‌توان به کمک یکدیگر و با سرمایه اندک و نیروی انسانی ارزان، فعالیت اقتصادی انجام دهیم.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.