کد خبر : 39995
تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 فروردین 1397 - 11:19

پیشنهاد حجتی برای تامین آب کشاورزی

یکی از راهکارهای ارائه شده، انتقال فصل کشت از بهار به پائیز است.

یکی از راهکارهای ارائه شده، انتقال فصل کشت برخی از محصولات از بهار به پائیز است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، بخشی از مباحث مطرح شده در نشست غیرعلنی امروز مجلس درباره بحران کم آبی را تشریح کرد.

سید کمال الدین شهریاری در گفتگو با مهر، با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس اظهار داشت: در این جلسه غیرعلنی که با حضور وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و معاونان این دو وزارتخانه در حال برگزاری است، عمده مباحث در خصوص خشکسالی اخیر و کاهش منابع آبی و تاثیر این مسئله بر منابع آب شرب و کشاورزی بوده است.

وی افزود: در این جلسه، ابتدا آقای اردکانیان وزیر نیرو گزارشی از وضعیت بارندگی ها در سالهای اخیر و مقایسه آن با متوسط بارندگی در دوره ۳۰، ۴۰ و ۵۰ ساله اخیر ارائه داد و کاهش منابع آبی شرب و کشاورزی را به عنوان یک چالش مهم مطرح کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر نیرو این نکته را مطرح کرد که تنها کاری که در مقابل این پدیده خشکسالی می توان انجام داد، این است که یک اجماع بین مردم و مسئولان برای اصلاح الگوی مصرف هم در بخش شرب و هم در بخش کشاورزی ایجاد شود.

شهریاری با اشاره به گزارش وزیر نیرو اظهارداشت: وزیر نیرو با ارائه آمار و ارقام، وضعیت بارندگی را در سال آبی جاری را که از اول پائیز سال قبل شروع شده و تا پایان تابستان امسال محاسبه می شود، جزء نادرترین سالهای بارندگی در حدود ۴۰ ساله اخیر اعلام کرد؛ به همین دلیل، تا الان بدترین شرایط بارندگی را در حدود ۴۰ سال اخیر داشته ایم و بسیاری از استان های کشور از جمله کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان تا ۷۰ درصد با کاهش بارندگی مواجه بوده اند.

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به گزارش محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه غیرعلنی امروز گفت: وزیر جهاد کشاورزی نیز راجع به کمبود منابع آب در بخش کشاورزی صحبت کرد و راهکارهای مقابله با کاهش منابع آب در بخش کشاورزی و تغییر الگوهای کشت و فصل کشت با استفاده از اصلاح نژاد بذرها و نهال ها را مطرح کرد؛ در این رابطه یکی از راهکارهای ارائه شده توسط وی، انتقال فصل کشت برخی از محصولات از بهار به پائیز است که لازمه آن، تغییرات ژنتیکی در بذر این محصولات همزمان با اصلاح الگوی مصرف آب محصولات کشاورزی از آبیاری غرق‌ابی به آبیاری تحت فشار و حتی تغییر فضای کشت از فضای باز به گلخانه است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.