کد خبر : 44053
تاریخ انتشار : شنبه 24 شهریور 1397 - 20:41

پرداخت طلب گندمکاران به کجا رسید؟

۷۵ درصد طلب گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی: ۷۵ درصد طلب گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می شود.

 مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون، ۸۳ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال معادل ۶۷ درصد از طلب گندمکاران پرداخت شده است که این رقم تا پایان هفته جاری به ۷۵ درصد می رسد.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایرنا، «یزدان سیف» در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۱۲۴هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال از کشاورزان خریداری و ۱۰ درصد از مطالبات کشاورزانی که گندم خود را تا ابتدای تیرماه تحویل داده اند، پرداخت شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با انتشار ۱۵ هزار میلیارد ریال اوراق خزانه و فروش آن در بازار سرمایه، میزان پرداختی دولت به گندمکاران افزایش یابد.
سیف طرح خرید گندم را موفق دانست و گفت: با وجود کاهش بارندگی ۲۶ درصدی در کشور، امسال نزدیک یک میلیون تن افزایش خرید گندم نسبت به سال گذشته داشتیم که پیش بینی می شود، رشد تولید و خرید در مناطق سردسیر تا اواسط مهرماه ادامه یابد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش خرید در سال جاری، به نظر می رسد بالغ بر ۱۱ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید شده باشد.
سیف گفت: امسال بهای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۱۳ هزار و ۲۷۰ ریال است در حالی که سال گذشته هر کیلوگرم گندم ۱۳ هزار و ۶۸۰ ریال خریداری شده بود.
وی افزود: میانگین دریافتی کشاورزان گندمکار امسال به ٢٢٧ میلیون ریال رسیده در حالی که سال گذشته ٢٢٢ میلیون ریال بود که ١٧ درصد افزایش درآمد کشاورزان را در پی داشته است.
به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، سرانه گندم تحویلی هر کشاورز ١٧ تن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: امسال تعداد مراکز خرید یک هزار و ۱۵۰ مورد است در حالی که سال گذشته یک هزار و ۱۱۲ مرکز گندم کشاورزان را خریداری می کرد.
سیف اضافه کرد: امسال خرید گندم در مراکز خرید موقت کاهش یافته است به طوری که امسال میزان خرید این مراکز به ٣ میلیون و ٢٠٠ هزارتن رسید؛ سال گذشته این رقم ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود که امسال ۲۰ درصد کاهش یافته است.
این مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: با وجود کاهش میزان خرید، امسال شرایط وزنی و پروتئینی گندم تحویلی کشاورزان افزایش یافته است.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: به دلیل سیاست های فعلی کشور، صادرات آرد از محل تولید داخل ممنوع است اما صادرات آرد از محل ورود موقت گندم همچنان برقرار است.

** کالاهای اساسی تامین است
سیف اظهارداشت: با توجه به شرایط تحریم ها ذخایر استراتژیک گندم، برنج، شکر و روغن خوراکی کشور بیش از نیاز مصرفی تامین است و مشکلی در این خصوص نداریم.
معاون وزیر جهادکشاورزی درباره تنظیم بازار روغن نیز گفت: مواد اولیه مورد نیاز کارخانه های روغن بویژه روغن سرخ کردنی در حال ترخیص از گمرک است و به زودی بازار آن متعادل می شود و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.
سیف اطمینان داد: دلیل کمبود روغن سرخ کردنی، طولانی شدن زمان ترخیص روغن خام از گمرکات بوده که مشکل رفع شده است.

** ۶۰ هزارتن برنج، روغن و شکر هیات های مذهبی تامین است
سیف گفت: امسال ۶۰ هزارتن کالای اساسی توسط بخش دولتی و خصوصی برای تنظیم بازار هیات های مذهبی تامین است که ٣٠ هزار تن آن توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و ٣٠ هزارتن توسط واردکنندگانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده اند، تامین خواهد شد.
وی افزود: برای هیات های مذهبی شرکت بازرگانی قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ١١٢١ را هفت هزار تومان و برنج تایلندی را ۵ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرده است.
وی ادامه داد: در این ایام هر کیلوگرم شکر به نرخ ٣ هزارتومان و روغن با نرخ درج شده روی بسته بندی عرضه می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اظهار نگرانی انجمن شکر درباره کمبود احتمالی این محصول در ماه‌های آتی گفت: نگرانی بابت شکر نداریم زیرا موجودی کارخانجات بالای ۵۰۰ هزارتن است و واردات نیز به سهولت انجام می شود.

** مشکلی با ذخیره‌سازی روغن در خانه‌ها نداریم
معاون وزیر جهادکشاورزی درباره پدیده احتکار خانگی روغن و دیگر محصولات توسط مردم افزود: ما هیچ نگرانی برای تامین کالاهای اساسی نداریم و نیازی به خرید بالا و احتکار کالاهایی از جمله روغن نیست زیرا این کالاها به سرعت تامین و در بازار جایگزین می شود.
سیف از بازدید میدانی خود از بازار مولوی تهران و چند فروشگاه زنجیره ای در هفته گذشته خبر داد و اظهار داشت: کمبودی در این مراکز خرید مشاهد نشد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: روغن مورد نیاز کشور تامین است اما نگهداری بیش از اندازه این محصول در خانه ها از دید ما اشکالی ندارد زیرا این امر هزینه دولت را نیز برای نگهداری روغن در مخازن کاهش می‌ دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.