کد خبر : 6981
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردین 1395 - 9:34

تلاش یک مهندس کشاورزی برای کارآفرینی

دهقان نیوز / به همراه دو نفر از هم دوره‌ای های دانشگاه، سرمایه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان جمع آوری کردیم و از بسیج سازندگی هم تسهیلات اقتصاد مقاومتی دریافت کردیم.

دهقان نیوز / به همراه دو نفر از هم دوره‌ای های دانشگاه، سرمایه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان جمع آوری کردیم و از بسیج سازندگی هم تسهیلات اقتصاد مقاومتی دریافت کردیم.

یک دانش آموخته کشاورزی با تولید ماهانه ۱۵ هزار شیشه ترشی، توانسته برای ۱۰ نفر نیز فرصت شغلی ایجاد کند.

علی مجملی درباره علت روی آوردنش به عرصه صنایع تبدیلی، می‌گوید: «پس از فراغت از تحصیل، چند سالی را به کار کشت خیار و زیتون مشغول بودم.

در این مدت همواره در فصل برداشت محصول، ناگزیر از فروش آن به قیمت بسیار نازلی بودم. با مطالعاتی که انجام دادم متوجه شدم تنها راه رسیدن به سود واقعی در کشت محصولاتی چون خیار و زیتون، استفاده از دستگاه های صنایع تبدیلی است.»

ارزان فروشی محصولات کشاورزی، یکی از مهمترین چالش های کشاورزان ایرانی است. کشاورزان زحمت کش هر سال در فصل برداشت به دلیل فراوانی عرضه و محدودیت تقاضا ناگزیر از فروش محصولاتشان به قیمتی نازل هستند. نزول قیمت محصولات کشاورزی بعضا تا جایی پیش می رود که کشاورزان قید برداشت محصول را می زنند.

صنایع تبدیلی یگانه عاملی است که به کشاورزان، خارج از فصل برداشت اجازه می دهد محصولاتشان را به بازار ارائه کنند.

در صورت بهره گیری از صنایع تبدیلی علاوه بر فروش محصولات به قیمت واقعی، ارزش افزوده حاصل از فراوری محصولات نیز نصیب کشاورزان می شود ضمن اینکه اشتغالزایی را نیز با خود به همراه دارد. به همین دلیل حمایت از گسترش بکارگیری صنایع تبدیلی اقدامی مهم در چارچوب اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.

علی مجملی، فارغ التحصیل رشته کشاورزی در مقطع فوق لیسانس است. او به همراه دو نفر از همکلاسی های دوره دانشگاهش، در اصفهان یک کارگاه تولید ترشیجات و شوریجات راه اندازی و برای ۸ نفر اشتغالزایی کرده است.

او درباره علت روی آوردنش به عرصه صنایع تبدیلی، می گوید: «پس از فارغ التحصیلی چند سالی را به کار کشت خیار و زیتون مشغول بودم. در این مدت همواره در فصل برداشت محصول، ناگزیر از فروش آن به قیمت بسیار نازلی بودم. با مطالعاتی که انجام دادم متوجه شدم تنها راه رسیدن به سود واقعی در کشت محصولاتی چون خیار و زیتون، استفاده از دستگاه های صنایع تبدیلی است.»

این فعال اقتصاد مقاومتی می افزاید: «به همراه دو نفر از هم دوره‌ای های دانشگاه، سرمایه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان جمع آوری کردیم و از بسیج سازندگی هم تسهیلات اقتصاد مقاومتی دریافت کردیم.

دستگاه های صنایع تبدیلی چون دیگ بخار، دیگ پخت، نوار نقاله، وکیوم و .. را خریدیم و کارگاهی به مساحت ۵۰۰ مترمربع تهیه کردیم. بعد هم کار ثبت رسمی شرکت و ثبت برند را انجام دادیم.»

او درباره محصولات کارگاهش، خاطرنشان می کند: «انواع ترشیجات و شوریجات و زیتون فراوری شده مهمترین محصولات کارگاه ما هستند. ما هر ماه ۱۵ هزار شیشه ترشی و شوریجات تولید می کنیم.

سود حاصل از کار صنایع تبدیلی چند برابر فروش محصولات کشاورزی در فصل برداشت است و برای ۸ نفر هم اشتغالزایی کرده ایم.»

علی مجملی درباره بازار فروش ترشی و شوریجات، می گوید: «مواد غذایی آخرین بازار اقتصادی است که رکود بر آن تاثیر می گذارد. باید بگویم متاسفانه امروز رکود اقتصادی حتی بازار مواد غذایی را نیز دچار مشکل جدی کرده است. قدرت خرید غذایی مردم نسبت به ۲ سال گذشته بسیار کاهش یافته و مردم برای سفره شان خیلی کمتر خرج می کنند.

کارگاه ما هم در قیاس با ۳ سال قبل، فقط با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می کند. اگر با ۱۰۰ درصد ظرفیت کار می کردیم می توانستیم ۱۰ شغل دیگر هم ایجاد کنیم. اما با وجود این رکود بی سابقه کارگاه ما همچنان سودده است و خدا را شاکریم.»

علی مجملی علاوه بر اداره کارگاهش، به صورت داوطلبانه به سایر واحدهای تولیدی اقتصاد مقاومتی استان اصفهان که با حمایت بسیج سازندگی راه اندازی شده اند، مشاوره می دهد. او در حال حاضر کارشناس اقتصاد مقاومتی دو ناحیه از سه ناحیه بسیج در شهرستان اصفهان است.

مجملی که ارتباطی نزدیک با واحدهای تولیدی دارد، پیشنهادش برای تقویت واحد های اقتصاد مقاومتی را اینطور مطرح می کند: «تجمیع واحدهای تولیدی کوچک تحت حمایت بسیج سازندگی در برخی از موارد یک ضرورت است و موجب افزایش سودآوری این واحد ها می شود. در استان اصفهان واحد های تولیدی زیادی در زمینه تولید ترشی، زیتون، عسل، مربا، آبمیوه، سرکه و … راه اندازی شده است.

پیشنهاد من به بسیج سازندگی این است که این واحدها را در کارخانه ای به وسعت حداقل ۱۰ هزار متر مربع تجمیع و یک شرکت بزرگ تولید محصولات غذایی تاسیس کند و به جای وام های خرد، وام کلان به آن ها بدهد. این کار علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها موجب رشد چند برابری سود واحدهای کوچک و افزایش قدرت آن ها در بازار می شود.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.