کد خبر : 15073
تاریخ انتشار : پنجشنبه 24 تیر 1395 - 17:54

تشکیل سازمان توسعه روستایی / پیگیری مطالبات روستاییان

دهقان نیوز / معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری، سازمان تعاون روستایی و همچنین بخش کوچکی از بنیاد مسکن، از جمله ارگان‌هایی هستند که برای روستاها برنامه‌ریزی می‌کنند.

دهقان نیوز / معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری، سازمان تعاون روستایی و همچنین بخش کوچکی از بنیاد مسکن، از جمله ارگان‌هایی هستند که برای روستاها برنامه‌ریزی می‌کنند.

ساماندهی روستاها و ایجاد امکانات لازم برای رفاه بیشتر روستانشینان، یکی از اهدافی است که در راستای جلوگیری از مهاجرت به شهرها توسط مسوولان دولت یازدهم دنبال می‌شود.

یکی از کارشناسان ساماندهی نوغانداری که از جمله عوامل کارشناسی فعال و تاثیر گذار در تدوین اساسنامه سازمان در دست تاسیس توسعه روستایی ایران است به ایانا گفت: اساسنامه تشکیل سازمان توسعه روستایی ایران، از سال گذشته تدوین و اکنون در حال بازنگری است.

محمدرضا راهی، با اشاره به اینکه هم‌اکنون رسیدگی به امور مربوط به روستا، در دستور کار چند سازمان و نهاد مختلف قرار دارد، افزود: معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری، سازمان تعاون روستایی و همچنین بخش کوچکی از بنیاد مسکن، از جمله ارگان‌هایی هستند که برای روستاها برنامه‌ریزی می‌کنند. به همین دلیل، کمتر پیش می‌آمد که سیاست‌گذاری‌های این عوامل، با هم تجمیع شود.

به گفته راهی، قرار است تمامی وظایف مربوط به روستا و عشایر در سازمان توسعه روستایی متمرکز و از این طریق مطالبات روستاییان پیگیری شود. البته این سازمان زیر نظر وزارت جهادکشاورزی خواهد بود و رییس آن، یکی از معاونت‌های این وزارتخانه به شمار خواهد رفت.

وی معتقد است که مقوله مهاجرت از روستا به شهر، معضلی است که باید با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت به مرحله اجرا برسد. البته این موضوع را می‌توان به ۳ فاز مجزا تقسیم کرد. فاز اول، اقدام برای ماندگاری روستاییان در روستا و فاز دوم، ترتیب راهکاری است برای بازگشت روستاییانی که از ولایت خود به شهرها رفته‌اند.

راهی درباره فاز سوم این سیاست‌گذاری عنوان کرد: ایجاد جذابیت در روستاها و فراهم آوردن امکاناتی نظیر شهرها در آن حوالی، برای مهاجرت معکوس از شهر به روستا. البته اجرای این فاز، به سادگی امکان‌پذیر نیست و نیاز به زیرساخت‌ها و اعتبارات فراوانی خواهد داشت. این در حالی است که در کشورهایی مانند آمریکا و هلند، چنین اتفاقی در حال وقوع است.

این کارشناس ساماندهی نوغانداری گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل، ایجاد شغل مانند گسترش نوغانداری در روستاهاست. زیرا وقتی یک روستایی کار سودآوری داشته باشد، کمتر به شهر مهاجرات می‌کند. اولویت بعدی، ایجاد امکانات رفاهی، درمانی و خدماتی کافی است تا روستانشین، برای بهره‌برداری از آنها مجبور نباشد فرسنگ‌ها راه را تا رسیدن به شهر بپیماید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شمس الله امیریان کرمانشاه دوشنبه , ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۹

این طرح یکی از راه های مثبت جهت برون رفت از این رکود توسعه ی روستایی است بنده همین طرح را بعنوان ایجاد سازمان توسعه وعمران روستائی بیش از ده بار به تمامی ارگانها مربوطه ارائه داده ام حالا نمیدانم این تشکیل سازمان برگرفته از همان است ویا بالاخره مسئولی را متوجه کرده بازم مایه خورسندی بنده است بنده کارشناس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه هستم خرسندم اگر بتوانم پر این خصوص کمکی نموده و برتی بهتر ایجاد شدن سازمان انچه که در طرح بنده نیز امده مورد استفاده واقع شود تا لاعقل بتوانیم انچه لیاقت روستاهای ماست ارائه گردد