کد خبر : 29165
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 بهمن 1395 - 21:46

انتقاد یک فعال صنفی از موازی کاری ۴ شرکت وزارت کشاورزی !

همچنان بخش دولتی در زمینه نهاده های کشاورزی دخالت می کند و اجازه ورود بخش خصوصی را نمی دهد.

«محمدرضا شریفی»  در نشست خبری در مرکز همایش های صدا و سیما افزود: با گذشت سال ها از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی برای کوچک سازی فعالیت های دولت، همچنان بخش دولتی در زمینه نهاده های کشاورزی دخالت می کند و اجازه ورود بخش خصوصی را نمی دهد.
وی ادامه داد: با واگذاری تامین سم مورد نیاز کشور به بخش خصوصی مصرف این محصول یک دهم کاهش یافت که این امر نشان می دهد بخش خصوصی در این زمینه موثرتر و کیفی تر عمل می کند.
وی تاکید کرد وزارت جهاد کشاورزی کارخانه تولید کود ندارد و ادامه داد: شرکت های دولتی بخشی از نیاز خود را از محل تولیدات داخلی، مقداری را از واردات و حتی قسمتی را از شرکت های بزرگ بخش خصوصی می خرند و توزیع می کنند.

** تولید هفت میلیون تن سم و کود در سال آینده
عضو هیات مدیره انجمن کود و سم کشور تصریح کرد: کارخانه کود و سم با ظرفیت هفت میلیون تن در منطقه صنعتی زرندیه با پیشرفت ۷۰ درصدی، در حال ساخت است که از کارخانه های منحصر به فرد در خاورمیانه به شمار می رود.
به گفته وی، این مجموعه اواسط سال آینده به بهره برداری می رسد.
شریفی اعلام کرد: اکنون نزدیک ۲۰ لیتر سم در کشور مصرف می شود که این کارخانه نیاز ما را تامین می کند و دیگر نیازی به واردات نداریم بلکه باید برای صادرات کود و سم برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: کود مصرفی کشور نزدیک ۱۰ میلیون کیلوگرم است که ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن کودهای شیمیایی از محل واردات و مابقی از تولیدات داخلی تامین می شود.

** سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون یورویی کره جنوبی در کارخانه تراکتورسازی
عضو هیات مدیره انجمن سم و کود از سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیون یورویی کره جنوبی در کارخانه تراکتورسازی خبر داد و گفت: عمده واردات ما تراکتورهای شالیزاری با وزن سبک است که از ۶ ماه آینده ساخت خط مونتاژ تراکتورسازی آغاز می شود و تا دو سال آینده خط تولید آن به بهره برداری می رسد.
وی اضافه کرد: در این صورت شرایطی فراهم می شود که بتوانیم افزون بر نیاز کشور، بازار منطقه را در زمان کوتاهی تامین کنیم.
به گزارش ایرنا، پروتکل همکاری شرکت «ال.اس» کره جنوبی و مجتمع کشت و صنعت فدک زرندیه برای ساخت خط مونتاژ و کارخانه تولید تراکتور در ایران با لیسانس این شرکت اردیبهشت ماه امسال امضا شد.
این کارخانه با ۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی ساخته می شود و با بهره برداری از آن زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر فراهم می شود.
ظرفیت تولید این کارخانه در مرحله نخست ۱۵ هزار تراکتور است که افزون بر تامین نیاز کشور، به منطقه غرب آسیا نیز صادر می شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.