تو کشاورزی این مرز و بوم چی بهینه است. ماهرترین و باانگیزه ترین نیروها با ملابنویسی و میرزابنویسی دارن تلف میشن اونوقت انتظار دارین مصرف اب بهینه باشه! هنوز هزاران پرونده ابیاری تحت فشار بخاطر نبود بودجه سالهاست داره خاک میخوره!!
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی در گفتگو با دهقان نیوز:
مصرف آب در کشاورزی، بهینه نیست / لزوم استفاده از آبیاری نوین در کشاورزی
کشاورزی کشور باید به سمت آبیاری نوین و تحت فشار هدایت شود.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران با اشاره به ایده های نوین و جدید در بخش کشاورزی که توسط وزیر جهاد کشاورزی مطرح شده است گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید زمینه را برای تحقق این موضوع فراهم کند.
محمد فشارکی در گفتگو با دهقان نیوز اولین چالش در کشور را مصرف غیر بهینه از آب برشمرد و گفت: باید از هدر رفتن آب جلوگیری کرد. در تصمیم گیری های کلان کشور، بودجه های تخصیص یافته به آبیاری تحت فشار متاسفانه زمینه آن را فراهم نکرده و در اختیار استانهای کشور قرار می گیرد. امور زیر بنائی و آب هر استان فراخور فرهنگ و آدابته بودن منطقه در بحث استفاده بهینه و نوین آبیاری کشاورزی متفاوت است.
وی گفت: قنوات و استخرهای ذخیره آب در فصل غیر زارعی می تواند راه اصلی بوده و هر استان با برنامه ریزی بتواند طرحهای زیربنائی را با مدیران شهرستانی خود با در نظر گرفتن مشاع بودن آب و احیاء قنوات با ذخیره آب و لوله گذاری ایجاد نهرهای هدایتی آب برای جلوگیری از تخریب مراتع و مزارع خصوصا در سطوح شیب دار کشور برای جلوگیری از بارانهای سیل آسا اعمال نماید و پس از آن مزارع و باغات و گلخانه ها را با آبیاری نوین و تحت فشار مشروب گرداند.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران گفت: در واقع بودجه با نظارت وزارتخانه در هر استانی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار گیرد تا به صلاحدید کارشناسان استانی و استفاده از خبرگان بخش کشاورزی با طرحهای احیاء قنوات، استحصال چاه ها، لوله گذاری و استخرهای ذخیره آب کشاورزی کشور را به سمت آبیاری نوین و تحت فشار هدایت کرد.
فشارکی گفت: دراختیار قرار دادن بودجه توسط وزارتخانه کشاورزی به مناطق با مدیریت هر استان و نظارت مستقیم رئیس سازمان جهاد کشاورزی و معاونت طرح وبرنامه مزایای بالقوه ای را بدنبال خواهد داشت.
وی جلوگیری از هدر رفتن آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب مراتع و مزارع، انگیزه و تشویق کشاورز در تولید برتر کشاورزی با روش آبیاری نوین، احیاء قنوات که حفظ میراث فرهنگی این مرز و بوم را در پی دارد را از مزایای اجرای طرح زیر بنائی و روش آبیاری نوین برشمرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1