کد خبر : 29875
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 اسفند 1395 - 10:01

در سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی دچار غفلت تاریخی شده‌ایم

ظرفیت‌های بالقوه فراوانی را می‌توان در این عرصه پیدا کرد که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

ظرفیت‌های بالقوه فراوانی را می‌توان در این عرصه پیدا کرد که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

بخش کشاورزی اگرچه درصد بالایی از سهم اشتغال و تولید را به خود اختصاص داده، اما کمتر سرمایه‌گذاران برای ورود به این عرصه تمایل نشان می‌دهند.

 

معاون امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی، در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری صنعت و معدن سمنان، به عنوان نماینده بخش کشاورزی به دفاع از پتانسیل‌های مغفول بخش کشاورزی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در محصولات مختلف پرداخت و گفت: متاسفانه در سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی، دچار یک غفلت تاریخی شده‌ایم که این موضوع ریشه در قبل از انقلاب دارد و تاکنون ادامه داشته است. به طوری که این عدد معمولا همیشه کمتر از ۴ درصد برآورد می‌شود.

 

حسن رکنی با اشاره به اینکه پتانسیل‌های موجود در بخش کشاورزی، بسیار بیشتر از آن است که اکنون از آن بهره‌برداری می‌شود، افزود: سهم کشاورزی در ایجاد ارزش افزوده و اقتصاد کشور، بیش از ۸ درصد بوده و صنایع وابسته به این بخش، حدود ۳۰ درصد کسب‌وکار کشور را به خود اختصاص داده است. بنابراین ظرفیت‌های بالقوه فراوانی را می‌توان در این عرصه پیدا کرد که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

 

به گفته رکنی، البته کارهای خوب و شایسته‌ای در این بخش به صورت کلان انجام گرفته که به عنوان مثال، افزایش ضریب خوداتکایی گندم از ۶۵ به بالای ۱۰۰ درصد و رشد ۵ میلیارد دلاری تراز تجاری از نمونه‌های آن به شمار می‌رود. البته هرچند که این اقدامات لازم به نظر می‌رسد، اما کافی نیست و باید بیش از اینها برای کشاورزی کار کرد. یا در صنعت طیور هم‌اکنون سالانه بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید گوشت مرغ داریم که میانگین سرانه مصرف حدود ۲۶ کیلوگرم است در حالی که در دنیا این عدد بین ۱۳ تا ۱۵ کیلوگرم برآورد می‌شود. حال نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر برای توسعه صادرات و حضور در بازارهای بین‌المللی کاملا ضروری به نظر می‌رسد.

 

وی تاکید کرد: از ۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور، تنها ۲,۵ میلیون هکتار آن دارای شبکه آبیاری است که این خود پتانسیلی قابل توجه برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با تولید آبزیان گفت: اتفاقات شایسته‌ای در بخش پرورش ماهی به ویژه در قفس افتاده، اما هنوز در بسیاری از زیربخش‌ها از تکنولوژی‌های قدیمی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، روش قدیمی پرورش قزل‌آلا به ازای هر تن تولید، ۱۰ لیتر آب در ثانیه نیاز دارد. در حالی که با روش‌های جدید از هر لیتر آب، ۱۰ تن محصول برداشت می‌کنند؛ این یعنی تفاوتی ۱۰۰ برابری. این موضوع هم یکی دیگر از ظرفیت‌هایی است که به راحتی می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.