کد خبر : 60829
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 آذر 1403 - 8:45

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:

بخش کشاورزی برای سرمایه‌گذاران جذابیت پیدا کرده است / موسسات مالی برای تامین مالی بخش کشاورزی پای کار بیایند / پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی باید تعیین تکلیف شوند / با برنامه‌ریزی در کشاورزی هر چیزی سر جایش قرار می‌گیرد

بخش کشاورزی برای سرمایه‌گذاران جذابیت پیدا کرده است / موسسات مالی برای تامین مالی بخش کشاورزی پای کار بیایند / پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی باید تعیین تکلیف شوند / با برنامه‌ریزی در کشاورزی هر چیزی سر جایش قرار می‌گیرد
بخش کشاورزی برای سرمایه‌گذاران جذابیت پیدا کرده است

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های اقتصادی نیمه‌تمام اولویت‌دار در استان‌های کشور تاکید کرد.

اکبر فتحی در گردهمایی معاونان برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارتخانه افزود: پروژه‌ها و طرح‌های اقتصادی نیمه‌تمام در بخش کشاورزی باید تعیین تکلیف و تکمیل شود و با توجه به محدودیت منابع، طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ و ۶۰ درصد دارند به ویژه در حوزه آب و خاک باید در اولویت تامین مالی قرار گیرند.

وی ادامه داد: با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در بخش کشاورزی به جای شروع پروژه‌های جدید، می‌توان از هدررفت سرمایه‌ها جلوگیری کرد و این امر نیاز به برنامه‌ریزی دارد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از اقدام برای انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با نهادهای پشتیبان همچون ستاد فرمان اجرایی امام(ره) برای تکمیل پروژه‌هایی در حوزه قنوات، تولید گوشت قرمز و برنج خبر داد و اظهار داشت: تلاش می‌کنیم از ظرفیت این نهادهای پشتیبان و بانک کشاورزی برای حل بخشی از مشکلات حوزه کشاورزی استفاده کنیم.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در این برنامه رشد ۸ درصدی برای بخش کشاورزی ظرف پنج سال هدفگذاری شده است که از طریق توسعه و افزایش بهره‌وری انجام می‌شود و این دو نیاز به منابع مالی و تسهیلات دارند.

فتحی گفت: ما باید در حد توان‌مان تسهیلات برای طرح‌های بخش کشاورزی تامین کنیم و در عین حال به دنبال سایر روش‌های تامین مالی باشیم.

وی افزود: امروزه بخش کشاورزی برای سرمایه‌گذاران جذابیت پیدا کرده و سرمایه‌داران در زیربخش‌های مختلف به ویژه گلخانه، صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و تولید دام و طیور ورود پیدا کرده‌اند و انگیزه خوبی در این زمینه دارند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال ابراز امیدواری کرد؛ موسسه‌های مالی برای قسمتی از تامین مالی بخش کشاورزی، پای کار بیایند و بتوانند به سرمایه‌گذاران خدمات ارایه دهند.

وی همچنین خواستار افزایش همکاری و تعامل میان وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی شد و اذعان داشت: در سایه این همکاری قسمتی از دغدغه‌ها در حوزه تامین مالی بخش کشاورزی برطرف می‌شود.

فتحی در ادامه بر تغییر رویکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تاکید و تصریح کرد: صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی باید ایفای نقش کند و بتواند به بخش بیشتری از جامعه هدف، خدمات ارایه دهد.

وی درباره پوشش بیمه‌ای محصولات کشاورزی نیز گفت: اگر بخواهیم پوشش بیمه‌ای حداکثری در این حوزه اتفاق بیفتد، باید همه کشاورزان را به سمت صندوق بیمه کشاورزی سوق دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: توسعه بیمه اجباری می‌تواند یکی از راهکارها برای گسترش پوشش بیمه‌ای باشد و کشورهای جهان این روش را تجربه کرده‌اند.

وی ابراز داشت: در برنامه هفتم توسعه نیز به بیمه اجباری محصولاتی که خرید تضمینی دارند توجه شده و ما امسال از صندوق بیمه کشاورزی خواستیم این نوع بیمه را برای گندم، اجرا کند.

فتحی با پرداختن به اهمیت برنامه‌ریزی در بخش کشاورزی گفت: نبود برنامه‌ریزی منجر به هرج و مرج اداری و انجام اقدامات به صورت جزیره‌ای می‌شود در حالی که با برنامه‌ریزی هر چیزی سر جایش قرار می‌گیرد.

وی افزود: برنامه‌ریزی به آمار و اطلاعات دقیق نیاز دارد و امروزه برای استخراج آمار و اطلاعات از روش‌ها و فناوری‌های نوین استفاده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی با بیان این که برخی از استان‌ها از فناوری‌های نوین برای استخراج آمار و اطلاعات در بخش کشاورزی استفاده کرده‌اند، اظهار داشت: دفتر آمار و فناوری‌های اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند از تجربیات استانی در حوزه فناوری‌های نوین برای استخراج آمار و اطلاعات استفاده کند.

وی با اشاره به انجام سرشماری کشاورزی گفت: زحمت اصلی سرشماری از تامین نیرو تا مقدمات و امکانات برعهده استان‌های کشور است .

فتحی اذعان داشت: این سرشماری نیز با توجه به این که بخش کشاورزی در مسیر تغییرات پی در پی قرار دارد، نمی‌تواند به آمار دقیق منجر شود.

وی اعلام کرد: ما به دنبال روش‌های نوین در کسب آمار در یک بازه زمانی محدود در بخش کشاورزی هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.