امسال در تولید گندم نان خودکفا میشویم
امسال در تولید گندم نان خودکفا میشویم
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی میشود امسال حداقل ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شود تا بطور کامل نیاز سالانه گندم مورد نیاز نان در کشور را تأمین کند و خودکفا شویم.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، مجتبی خیام نکویی رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: هر نفر ایرانی ۱۵۰ کیلوگرم گندم مصرف میکند و ۴۰ درصد کالری آنها از این طریق تأمین میشود بنابراین گندم جایگاه ویژهای در تأمین امنیت غذایی کشور دارد.
وی افزود: تولید گندم در سال اول دولت بیش از سه میلیون تن افزایش یافت و در سال دوم دولت ۶ میلیون تن افزایش تولید داشتیم و برای سال جاری نیز پیشبینی میشود حداقل ۶ میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم تا بهطور کامل نیاز سالانه گندم را تأمین کند و خودکفا شویم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم گفت: ۱۳ و نیم میلیون تن گندم کل مصرف نان در کشور است اما حجمی نیز بهعنوان ذخیره استراتژیک نیاز داریم که امیدواریم که در افق با برنامهریزیهای در حال انجام در این بخش هم بینیاز از واردات شویم.
وی تصریح کرد: سال قبل خرید تضمینی گندم در کشور ۱۰ و نیم میلیون تن بود و حدود ۲ و نیم میلیون تن دیگر در کشور تولید شد که به دولت تحویل داده نشده است؛ در مجموع ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر خودکفایی کل نیاز کشور به گندم میتوانیم صادرکننده این محصول باشیم.
خیام نکویی گفت: عملکرد تولید گندم آبی در کشور ۴٫۴ میلیون و گندم دیم ۱۰ میلیون تن است که با افزایش عملکرد آنها علاوه بر تأمین نیاز کشور میتوانیم صادرکننده شویم.
وی اضافه کرد: در صورتی که عملکرد تولید گندم آبی در کشور یک تن و دیم ۵۰۰ کیلو اضافه شود ما به صادرکنندگان این محصول تبدیل میشویم و میتوانیم نیاز کشورهای دوست را نیز تأمین کنیم.
وی تصریح کرد: در سال قبل ۶ میلیون تن افزایش تولید گندم، بدون افزایش سطح داشتیم و امکان افزایش بهرهوری گندم در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به ضایعات ۳۰درصدی گندم از برداشت تا سفره گفت: این رقم در کشور باید کاهش یابد که برای تحقق آن نیازمند فرهنگسازی برای مصرفکنندگان و اصلاح کمباینهای برداشت گندم در کشور هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تولید گندم در کشور گفت: زنجیره تولید گندم با تولید نان کامل در کشور باید شکل گیرد و سبوس و جوانه نباید از آرد جدا شود.
خیام نکویی تاکید کرد که برای افزایش کیفیت نان ماموریت ویژه به بخش تحقیقات دادیم و طر های پایلوت هم اجرا می شود که حاکی از افزایش قابل توجه در کیفیت نان است.وی گفت که برنامه ما این است که ۱۳درصد نان دارای سبوس باشد که متاسفانه الان سهم ناچیزی داریم.
خیام نکویی گفت: قویترین بانک ژن گندم در دنیا را در ایران داریم و در شرایط اضطراری میتوانیم به رقمهای جدید گندم برسیم.
برچسب ها :تولید گندم نان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0