کد خبر : 61358
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 9:16

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

با دو نفر نیرو نمی‌توان انتظار تحقق الگوی کشت را داشت / مراکز خدمات کشاورزی باید تقویت شوند / چالش‌های فراوانی پیش‌روی بخش کشاورزی است

با دو نفر نیرو نمی‌توان انتظار تحقق الگوی کشت را داشت / مراکز خدمات کشاورزی باید تقویت شوند / چالش‌های فراوانی پیش‌روی بخش کشاورزی است
چالش‌های فراوانی پیش‌روی بخش کشاورزی است

چالش‌های فراوانی پیش‌روی بخش کشاورزی است

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: آموزش و ترویج دو بال ارتقای بهره‌وری در کشاورزی هستند و آموزش، محور امنیت غذایی آینده است.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایرنا، شاهپور علایی‌مقدم همزمان با هفته آموزش کشاورزی و آیین بزرگداشت مقام معلم با بیان دغدغه‌های بنیادین این حوزه، آموزش را سنگ‌بنای امنیت غذایی دانست و افزود: اصلاح ساختارهای پشتیبان در وزارت جهاد کشاورزی ضرورت دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نام‌گذاری امسال به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی متخصص، پیش‌شرط تحقق تولید دانش‌بنیان و امنیت غذایی است.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز غذا نه‌ تنها مایه بقاء، بلکه ابزار اقتدار است و کشورهایی که امنیت غذایی دارند، استقلال و توان حاکمیتی بالاتری نیز دارند، گفت: در ایران، با وجود محدودیت‌های اقلیمی، موفق به تولید ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی شده‌ایم و این نتیجه آموزش مستمر و پذیرش فناوری توسط کشاورزان است.

علایی‌مقدم با اشاره به سابقه‌ شخصی خود در مراکز خدمات کشاورزی، بر تقویت این مراکز تاکید کرد و افزود: امروز مراکز خدمات با کمبود نیرو، تجهیزات، بودجه و انگیزه روبرو هستند و اگر این سنگرها را تقویت نکنیم، یافته‌های تحقیقاتی خاک می‌خورند و به مزارع نمی‌رسند.

وی ادامه‌داد: در گذشته کلاس‌های آموزشی در خانه‌های مددکاران ترویجی برگزار می‌شد و ارتباط تنگاتنگ با کشاورزان برقرار بود. امروز با دو نفر نیرو نمی‌توان انتظار تحقق الگوی کشت، افزایش بهره‌وری یا مقابله با بحران‌های اقلیمی را داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تفاوت آموزش در کشاورزی با سایر حوزه‌ها را در جنبه عملی آن دانست و تصریح کرد: در کشاورزی، آموزش بدون ترویج ناقص بوده، و ما نیازمند مربیانی هستیم که بتوانند یافته‌های علمی را به زبان ساده و کاربردی برای کشاورز توضیح دهند.

وی ضمن اشاره به تصویب فوق‌ العاده امنیت غذایی برای کارکنان مراکز خدمات کشاورزی گفت: امتیازدهی معکوس برای تشویق فعالیت در مراکز دهستان‌ ها طراحی شده تا اولویت استخدام، تغییر وضعیت و پرداخت‌ها به این بخش اختصاص یابد.

علائی‌مقدم با انتقاد از سیستم فعلی آموزشی کشور، عدالت آموزشی را نیازمند بازنگری دانست و اظهار داشت: اصل ۳۰ قانون اساسی بر آموزش رایگان تأکید دارد؛ اما با وجود مدارس غیرانتفاعی، فاصله طبقاتی در آموزش تشدید شده است.

وی با اشاره به اهمیت آموزش کاربردی، جایگاه مغفول مراکز خدمات کشاورزی و ضرورت اصلاح رویکردهای ساختاری در مدیریت منابع انسانی افزود: اگر چه چالش‌های فراوانی پیش‌روی بخش کشاورزی است، اما با سرمایه‌گذاری هدفمند در آموزش و ترویج، می‌توان مسیر پایداری و امنیت غذایی را هموار ساخت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.