انتقاد رئیس کمیسیون کشاورزی از مشکلات تامین کود کشاورزی
اگر بخش خصوصی حمایت شود، میتواند نیاز کشاورزان را بموقع تأمین کند
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات تامین مواد اولیه تولید کودهای کشاورزی گفت: معطل کردن کشاورزان برای دریافت کود و سم قابل پذیرش نیست. ما معتقدیم که اگر بخش خصوصی در این حوزه حمایت شود، میتواند نیازهای کشاورزان را بهموقع تأمین کند.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، محمدجواد عسکری در یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی همچنین از قاچاق نهادههای بیکیفیت به کشور انتقاد کرد و گفت: برخی سموم وارداتی کارایی لازم را ندارند و کشاورزان را با مشکلات جدی مواجه کردهاند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به ظرفیت بالای صادرات محصولات کشاورزی ایران عنوان کرد: حدود ۵۰۰ میلیون نفر در کشورهای پیرامونی، متقاضی محصولات کشاورزی ما هستند. اگر دستگاههای متولی وظایف خود را بهدرستی انجام دهند، میتوانیم این بازارها را تصاحب کنیم.
وی همچنین بر اهمیت مدیریت صادرات تأکید کرد و به مشکلات اخیر در صادرات فلفل دلمهای ایران به روسیه پرداخت و گفت: جالب است که روسها اعلام کردند کیفیت فلفل دلمهای ایران بالاتر از محصولات ترکیه و رژیم صهیونیستی است، اما بهدلیل نبود نظارت دقیق، مشکلاتی در صادرات این محصول به وجود آمد.
عسکری با بیان اینکه ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی کشور دچار ضایعات میشود، عنوان کرد: باید در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
به گفته نماینده مجلس دوازدهم، این حجم از ضایعات میتواند نیاز غذایی میلیونها نفر را تأمین کند، اما به دلیل ضعف در زیرساختها، بخش زیادی از آن از بین میرود.
عسکری در ادامه سخنان خود به اعتبارات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، ۱۵ درصد از اعتبارات بانکها باید به بخش کشاورزی اختصاص داده شود، اما تاکنون تنها ۱٫۴ تا ۹ درصد به این امر اختصاص یافته و بانکها کوتاهی کردهاند که این موضوع بهعنوان ترک فعل پیگیری خواهد شد.
بانکها به تعهدات قانونی خود درباره بخش کشاورزی عمل نمیکنند
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بر اساس قانون، ۱۵ درصد از اعتبارات تمام بانکها باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد، اما تاکنون تنها ۱.۴ تا ۹ درصد به این امر اختصاص یافته و بانکها ترک فعل میکنند.
وی اظهار داشت: بخش کشاورزی بزرگترین بخش خصوصی اقتصاد ایران است که بازدهی آن ۳ برابر صنعت بوده و نزدیک به ۳۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: این حوزه دارای ظرفیتهای فراوانی است اما برخی چالشها از جمله کمبود نهادهها، بروکراسیهای پیچیده اداری و عدم نظارت کافی بر بازار، مانع از رشد مطلوب آن شده است.
عسگری اظهار کرد: ما در بودجههای سالانه از توسعه بخش کشاورزی حمایت کردهایم و در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه نیز احکام اجرایی کاملی را در نظر گرفتهایم. اگر این برنامه بهطور کامل اجرا شود، اتفاقات مثبتی در این بخش رخ خواهد داد.
برچسب ها :رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0