مدیرکل دفتر ترویج سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی:
راهی جز کشاورزی دانشبنیان نداریم / دولت با کشاورزان وارد مذاکره میشود / تمرکز جهاد کشاورزی بر توسعه کشاورزی قراردادی است / توسعه کشاورزی با دانش سنتی امکانپذیر نیست / باید بر الگوی کشت متمرکز شویم
تمرکز وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه کشاورزی قراردادی است. دولت با کشاورزان وارد مذاکره میشود.
مدیرکل دفتر ترویج سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تمرکز وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه کشاورزی قراردادی است گفت: دراینباره دولت با کشاورزان وارد مذاکره میشود.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، عبدالله موموندی در جشنواره ملی نخود با اشاره به اینکه امنیت غذایی بهعنوان پایه اصلی امنیت سیاسی کشورها قلمداد میشود اظهار داشت: چند مؤلفه برای امنیت غذایی تعریف شده که شامل در دسترس بودن، سالم و پایدار بودن، قدرت اقتصادی و وضعیت فیزیکی است که چنانچه رعایت نشود امنیت غذایی یک کشور به خطر میافتد و ارتباط زیادی با امنیت سیاسی در کشورها دارد.
وی با بیان اینکه در دنیا اقتدار غذایی مطرح است و دیپلماسی سیاسی بر پایه غذا استوار است و این بعد از بحران اوکراین به همه ثابت شد عنوان کرد: غذا تنها یک مواد نیست که انسان را سیر کند بلکه اکنون با امنیت غذایی و حکمرانی غذایی در دنیا مواجه هستیم.
موموندی با ابراز اینکه بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد غذای مورد نیاز جامعه بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از کشاورزی تأمین میشود گفت: هر کشوری باید نظام برنامهریزی منسجمی داشته باشد که امنیت غذایی و حتی حکمرانی غذایی برقرار شود.
وی با یادآوری اینکه کشور ما از نظر اقلیمی مزیتهای نسبی بالایی دارد افزود: اقلیمهای اصلی دنیا را در کشور داریم و میتوانیم اکثر محصولات کشاورزی را تولید کنیم اما چالش بزرگ ما این است که برخی از این محصولات برخی سالها با کمبود تولید و برخی سالها با بیشتولید مواجه میشوند.
موموندی با یادآوری اینکه در دنیا برای رفع این مشکل، الگوی کشت طراحی شده است عنوان کرد: در الگوی کشت برآورد میشود جمعیت چقدر غذا و با چه ترکیب و تنوعی نیاز دارد و چقدر باید واردات و صادرات انجام شود و این طرح الگوی کشت برای نخستین بار در کشور از سال گذشته اجرا شد.
وی با بیان اینکه در این نظام الگوی کشت ۱۵ محصول اصلی وجود دارد که یکی از آنها نخود است گفت: اکنون به مرحلهای رسیدهایم که بهجز گندم محصول نخود دغدغه بسیاری از افراد شده و در سبد و امنیت غذایی جا باز کرده است.
موموندی با تصریح به اینکه توسعه کشاورزی بر پایه دانش سنتی امکانپذیر نیست اضافه کرد: پیشبینی میشود در سال زراعی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱ حدود ۵۶۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت نخود برود و ۳۵۰ هزار تن نخود از آن برداشت شود و با توجه به اینکه میانگین سرانه مصرف نخود در کشور سه کیلوگرم است ۲۵۰ هزار تن مصرف شود که در این صورت میتوانیم ۱۰۰ هزار تن را صادر کنیم در حالی که میزان صادرات گذشته ۳۵ هزار تن بوده است.
وی با تذکر اینکه با شرایط فعلی امکانپذیر نیست بتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم گفت: مزیتهای نسبی مبتنی بر خاک و نیرو باید به مزایای رقابتی تبدیل شود که با تولیدکنندگان بزرگ دنیا مقابله کنیم و برای دستیابی به این اهداف راهی جز کشاورزی دانشبنیان نداریم.
موموندی با تأکید به اینکه کشاورزی دانشبنیان مبتنی بر توسعه دانش و فناوری است اضافه کرد: در کشاورزی دانشبنیان باید محور کشاورز آگاه و با انگیزه باشد که تمایل دارد دانش و فناوری را بهکار بگیرد و این نیاز به کار مداوم دارد.
وی با تصریح به اینکه در نظام مدیریت دانشبنیان به این نتیجه رسیدهایم که باید شبکهای از عوامل پشتیبانیکننده، شرکتهای واردکننده، ادوات کشاورزی و بیمه با محوریت کشاورز تشکیل شود عنوان کرد: بزرگترین وظیفه دولت شبکهسازی است که عناصر را بشناسد و کنار هم قرار دهد و روابط را تعریف و تعارضات را پیشبینی و رفع کند.
موموندی با بیان اینکه در تبدیل مزیتهای رقابتی و تجاریسازی کشاورزی نقش بازرگانان بسیار مهم است افزود: باید بر الگوی کشت متمرکز شویم و آن را بهعنوان یک نظام برنامهریزی بپذیریم.
وی با ابراز اینکه توسعه کشاورزی قراردادی نیز اهمیت دارد و برای تولید محصولات کشاورزی رقابتی باید روی این بخش کار شود گفت: در این کشت، دولت با کشاورزان وارد مذاکره میشود و نهاده را تحویل میگیرد و آموزش میبیند و در موعد مقرر محصول سفارش دادهشده تحویل میشود و تشکلها در این زمینه کمککننده میباشند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0