قیمت گوشت گوسفندی اعلام شد
قیمت گوشت گوسفندی اعلام شد.
قیمت گوشت گوسفندی اعلام شد.
رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی خاطر نشان کرد: زمانیکه بحث صادرات دام رسانهای شد بسیاری از دامداران فروش دام را متوقف کردند و بازار ملتهب شد بعد از برگزاری جلساتی با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نگاه عمیق به بحث صادرات نشد و بازار آرام گرفت.
علیاصغر ملکی، در گفتگو با ایلنا با اشاره به ثبات قیمت گوشت گوسفندی در یک ماه اخیر، گفت: شقه بره ماده گوشت گوسفندی ۱۱۰ هزار تومان بهدست فروشنده میرسد و واحد صنفی با اعمال سود ۱۰ درصدی گوشت بدون دنبه را در اختیار مشتری میگذارد.
ملکی ادامه داد: گوسفند شیشک با وزن ۲۰ کیلوگرم از حول و حوش ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان بهدست مغازهدار میرسد و واحد صنفی با اعمال سود ۱۰ الی ۱۲ درصدی آن را عرضه میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی واحدهای صنفی گوشت گوسفندی را ۱۶۰ هزار تومان میفروشند، افزود: این نرخ ران گوسفند است دیگر مشتری خواهان قلوه گاو نیست بههمین دلیل قیمت آن بالاست. وقتی مشتری فقط ران گوسفند را بخواهد قلوه گاو در دست مغازهدار میماند از اینرو مغازهدار مجبور است ران را با قیمت بالا و قلوه گاو را با نرخ کمتر عرضه کند.
این فعال صنفی با بیان اینکه دامدار در سال جاری بهدلیل خشکسالی صحرا نداشت و علوفه گران شد، افزود: باوجود این شرایط دام مورد نیاز کشور تا پایان سال تامین است. اما اگر بحث صادرات مطرح شود بدون تردید در تامین دام با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
به گفته ملکی، در آبان سال جاری شاهد افزایش مصرف گوشت گوسفندی در خانوارهای ایرانی خواهیم بود چرا که هوا رو به سردی میرود و همچنین رستورانها و هتلها با بهبود وضعیت بیماری کرونا، در حال بازگشایی هستند بازگشایی این مراکز بهمعنی افزایش مصرف گوشت است.
وی با بیان اینکه منافع دامدار در صادرات است، افزود: پاییز فصل صادرات دام نیست. صادرات دام باید در ماههای اردیبهشت و خرداد صورت میگرفت یعنی در ماههایی که ما انباشت دام داشتیم. فعالان بخش خصوصی ضرورت بحث توقف صادرات دام را به مسئولان انعکاس دادند که خوشبختانه آنها با ما در این زمینه همکاری کردند.
ملکی با اشاره به سیاست دولت در شکستن قیمتها، گفت: دولت جدید در پی کنترل تورم و شکستن قیمتهاست برای کنترل قیمتها پیشنهاد میکنیم در ماههایی که مازاد دام داریم دولت آنها را خریداری و ذخیرهسازی کند تا توانایی تامین بازار در روزهای بحرانی را داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت جهاد کشاورزی در جزییات صادرات دام زنده به غیرمولد بودن دام اشاره کرده است آیا صادرات این دام نیز در بازار داخلی خلل ایجاد میکند، افزود: باید بگویم که این سخن در حد یک مصوبه باقی میماند چراکه کشورهای حوزه خلیج فارس(بیشترین خریدار دام ایرانی) خریدار دام پرواری ایران نیستند آنها خریدار بره ماده مولد هستند چرا که گوشت آن لذیذ است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0