سخنگوی دولت در خصوص بودجه خودکفایی گندم چه گفت؟
ردیف خودکفایی بودجه گندم با افزایش مبالغ آن در قالب بودجه تامین نهادهها، توسعه مکانیزاسیون و توسعه خوداتکایی ادامه داشته و عملا حذف نشده است.
سخنگوی دولت گفت: ردیف خودکفایی بودجه گندم با افزایش مبالغ آن در قالب بودجه تامین نهادهها، توسعه مکانیزاسیون و توسعه خوداتکایی ادامه داشته و عملا حذف نشده است.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از مهر، علی ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص علت حذف بودجه خودکفایی گندم و ادغام آن در ردیف اعتباری به نام بودجه خوداتکایی گفت: در خصوص به کار بردن عبارت حذف ردیف اعتباری طرح خودکفایی گندم در سال ۹۴ باید گفت حذفی در کار نبوده و بخشی از اعتبارات آن در قالب طرح ضریب خود اتکایی محصولات اساسی کشاورزی که اتفاقاً عمده آن مربوط به گندم است تغییر یافته است، همچنین در طرح قدیمی، یارانه ناچیزی برای بذر گندم وجود داشت در حالی که در حال حاضر چند صد میلیارد تومان از یارانه نهادهها است که مبالغ بالایی برای یارانه بذر به ویژه بذر گندم وجود دارد.
وی افزود: علاوه بر این قبل از سال ۹۴ از محل ردیف اعتباری گندم مبلغ اندکی برای مکانیزاسیون پرداخت میشد در حالی که در حال حاضر با ایجاد طرح کمکهای فنی مکانیزاسیون و ایجاد خط تسهیلات مکانیزاسیون که عمده آن صرف مکانیزاسیون گندم میشود جهش بزرگی برای نیل به خودکفایی گندم برداشته شده است.
ربیعی تاکید کرد: خودکفایی در تولید گندم به عنوان یک محصول استراتژیک از ابتدای دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت و برای تولید گندم یک برنامه ۱۲ ساله تا پایان برنامه هفتم تهیه و تدوین و از سال ۹۳ به مرحله اجرا گذارده شده است، در این راستا با حمایت و پشتیبانیهای علمی، فنی و اجرایی و تلاش کشاورزان سختکوش و لطف خداوند متعال، در حالیکه در حد فاصل سالهای ۹۰ تا ۹۲ میانگین تولید گندم حدود ۸ میلیون و ۸۶۰ هزار تن بوده و ناگزیر به واردات متوسط ۶ میلیون تن بودیم اکنون در سایه برنامههای کلان دولت تدبیر و امید تولید گندم کشور به رقم حدود ۱۴ میلیون تن رسیده است.
سخنگوی دولت گفت: این میزان تولید، کلیه مصارف و نیاز داخلی را (شامل نان، بذر، دام و سایر) پاسخ میدهد که با رشد ۱۱۸ درصدی همراه بوده است. در سال جاری نیز تاکنون حدود ۷ میلیون تن از کشاورزان، گندم خریداری و تحویل سیلوها شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۰ درصد رشد نشان میدهد و در مجموع ۸۷ درصد خرید سال قبل تحقق پیدا کرده و این در حالی است که برداشت گندم تا اواسط شهریور ادامه دارد و خرید از کشاورزان نیز تا آخر آبان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: میزان واردات گندم در شروع این دولت به دلیل شرایط آن زمان حدود ۶ میلیون تن بوده در حالی که چند سال متوالی است که تولید داخلی گندم، همه نیاز مصارف کشور را به طور کامل برآورده میکند و اگر هم وارداتی به شکل محدود صورت گیرد برای تامین ذخائر استراتژیک کشور است که با مسئولیت و هماهنگی وزارت صمت انجام میپذیرد و ربطی به مصارف عمومی کشور ندارد.
ربیعی ادامه داد: بنابراین برخلاف ادعاهای ذکر شده در حال حاضر نه تنها تولید گندم زمین نخورده بلکه در کمال افتخار در ۵ سال اخیر کشور به خوداتکایی کامل در تولید گندم رسیده و حتی در سال اخیر تولید بیش از نیاز عمومی کشور بود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: چنانکه گفته شد ردیف خودکفایی با افزایش مبالغ آن در قالب بودجه تامین نهادهها، توسعه مکانیزاسیون و توسعه خوداتکایی ادامه داشته و عملاً حذف نشده است.
گفتنی است چندی پیش، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفتگویی با خبرنگار مهر اعلام کرده بود: «ردیف اعتباری طرح خودکفایی گندم حذف شده و این پدیده در کشاورزی کشور طی ۴ دهه گذشته بی سابقه بوده که طرح خودکفایی گندم که مهمترین طرح زراعی کشور است فاقد ردیف اعتباری برای اجرای پروژهها باشد. ردیف اعتباری طرح خودکفایی گندم از سال ۹۴ حذف شده و در حال حاضر به رقم اندکی رسیده و این اعتبار ناچیز هم در پایان سال تخصیص یافته و ابلاغ میشود. در این میان باید یادآور شوم وجهی که بابت خرید گندم به کشاورزان پرداخت میشود در ازای خرید کالای باارزش گندم است که کشاورز تولید میکند و بهای آن پرداخت میشود از این بابت منتی بر سر کشاورز نیست.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0