وزیر جهاد کشاورزی:
کشاورزی همیشه باید حمایت شود / کشت قراردادی به نفع کشاورزی است / کمک بانکها به بخش کشاورزی باید بیشتر شود
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح کشت قراردادی نیازمند نظاممند شدن و ادبیات قانونی است و باید دنبال شود زیرا به نفع بخش کشاورزی است.
غلامرضا نوری در جلسه «تامین مالی کشت قراردادی» اظهار داشت: همه باید سهم و نقش خود را در مساله «کشت قراردادی» بدانیم، در مرحله اول وزارت جهاد کشاورزی است که قانون تکلیف کرده در مسیر کشت قراردادی گامهای مثبت و رو به جلو بردارد.
وی بیان کرد: تامین مالی مورد نیاز برای کشت قراردادی بسیار مهم است، در بزرگترین و قدرتمندترین تا کوچکترین اقتصاد دنیا بخش کشاورزی همواره مورد حمایت است زیرا توان رقابت با بخش خدمات را ندارد و اگر حمایت نشود همه کار را رها میکنند و به سمت خدمات یا صنعت میروند، این یک اصل اقتصادی شناخته شده است و همه این را قبول دارند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش میکنیم با زنجیرهها و همین «کشت قراردادی» قدری این مساله را جبران کنیم اما به صورت مطلق کشاورزی همیشه باید حمایت شود.
وی تاکید کرد: کشاورزی باید حمایت شود و نمیتوان نسبت به این مساله چرتکه بیاندازیم زیرا مساله اول کشاورزی امنیت غذایی است و برای امنیت غذایی نمیتوان صرفه و سود را مدنظر قرار داد. البته این به معنای آن نیست که ما به دنبال بهرهوری، استفاده بهینه از منابع، توسعه پایدار نباشیم اما نباید این بخش را هم رها کنیم.
نوری تصریح کرد: جامعه هدف و مخاطب ما با صنعت فولاد تفاوت دارد، بخش کشاورزی با ریسک و خطر بسیار و در مقیاسهای کوچکتر در سطح کشور و اقلیمهای مختلف و مناطق محروم در حال فعالیت است و کسی که با ما همکاری و محصول تولید میکند جمعیت مخاطب او به سرعت به جمع اقشاری که نیازمند حمایت توسط سازمانهای حمایتی هستند میپیوندند، لذا حمایت از تولیدکنندگان در این بخش اهمیت چندوجهی دارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنچه که ما با آن مواجه هستیم بیش از ۵ میلیون بهرهبردار و یک بخش که کالای بسیار مهم و حیاتی را برای کشور تولید میکنند اما از سوددهی پایینی برخوردارند.
وی توضیح داد: امروز بخش کشاورزی با موانع متعددی مواجه است، از یک طرف میگوییم آب را باید کم مصرف کنید، از سوی دیگر آب بها را افزایش میدهیم، قیمت گاز و برق را افزایش میدهیم و همه اینها به تولیدکننده این بخش فشار وارد میکند. ما سعی میکنیم خودمان را با این فشارها تطبیق دهیم و تاکید داریم که نباید حمایت را از بخش کشاورزی قطع شود.
نوری خاطرنشان کرد: هر طرحی اگر منافع تولیدکننده در نظر گرفته شود، حتما موفق خواهد بود اگر منافع تولیدکننده تامین نشود طرح پا نخواهد گرفت، هرقدر هم که ما اصرار کنیم و قانون به ما اصرار کند، اگر منافع تولیدکننده را در آن طرح لحاظ نکنیم اجرایی نخواهد شد.
وی تاکید کرد: طرح کشت قراردادی سالهای سال از گذشته به طور سنتی وجود داشته و چون منافع طرفین در آن لحاظ شده تا امروز هم در بخش کشاورزی جاری است.
مقام عالی وزارت ادامه داد: طرح کشت قراردادی در حال نظاممند شدن و ورود به ادبیات قانونی است و یکی از مشکلات و معضلات اساسی ما را در بازار هم حل میکند، همیشه نگرانی که تولیدکننده برای فروش محصول و حاکمیت برای تنظیم بازار دارد را «کشت قراردادی» حل میکند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: باید کمک کنیم که طرح کشت قراردادی در کشور ما راه بیفتد، نمونههایش را اگر ملاحظه کنیم آن مواردی که راه افتاده به نفع همه طرفین بوده و مدیریت را هم آسانتر کرده است.
وی تصریح کرد: این طرح کمک میکند تا بار مالی دولت کاسته شود اما نباید اینطور باشد که ما به سرعت حمایت و کمک را قطع کنیم چراکه منجر به توقف مسیر خواهد شد، بلکه باید کمکها و حمایتها همچنان ادامه یابد و مرحله به مرحله براساس میزان پیشرفت کاسته شود تا این بخش بتواند سرپا بماند و کار متوقف نشود.
نوری تاکید کرد: طرح کشت قراردادی به نفع بخش کشاورزی است و این کار باید دنبال شود. سازمانهای جهاد کشاورزی استانها گزارشهای هفتگی پیشرفت امور را به دبیرخانه بدهند و کارگروه مربوطه هم به صورت یکبار در ماه جلسات را برگزار کرده و این کار را دنبال کند تا بتوانیم یک اجرای موفق و نتیجهبخش نسبت به این طرح باشیم.
وی با اشاره خدمات به شبکه بانکی گفت: از بانکها تفاضا دارم مقدار بیشتری به بخش کشاورزی کمک کنند، این بخش امنیت غذایی کشور را تامین میکند؛ از هر منظری که به این حوزه نگاه کنید و اگر در بحث بازپرداخت و مشکلاتی که معمولا تولیدکنندگان با شبکه بانکی دارند اگر مقایسه کنید این مشکلات از سوی تولیدکنندگان بخش کشاورزی نسبت به سایر بخشها بسیار بسیار کمتر است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: نظام بانکی در مواجه با بخش کشاورزی با مشتریانی طرف حساب است که نسبت به حساب و کتابهای بانکی حساس هستند و اگر در جایی منابع بانکی هزینه شده و بازنگشته مطمئن باشید که سهم بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخشها کمترین ارقام است و این نشان میدهد که در این بخش ضمن اینکه با ریسکهای بالایی سروکار دارد ولی با بهرهبرداران متعهدی مواجه هستند به همین دلیل ما درخواست داریم که به این بخش نگاه ویژه حمایتی داشته باشیم.
برچسب ها :کشت قراردادی ، وزیر جهاد کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0