کد خبر : 61137
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 9:23

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی:

کشاورزی در ایران همواره با دشواری همراه بوده است / باید نگاه ویژه‌ای به کشاورزی مقاومتی و پایدار داشته باشیم / در گذشته ۶۳ درصد جمعیت کشور روستایی بود اما امروز این نسبت معکوس شده است

کشاورزی در ایران همواره با دشواری همراه بوده است / باید نگاه ویژه‌ای به کشاورزی مقاومتی و پایدار داشته باشیم / در گذشته ۶۳ درصد جمعیت کشور روستایی بود اما امروز این نسبت معکوس شده است
باید نگاه ویژه‌ای به کشاورزی مقاومتی و پایدار داشته باشیم

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر، حجم ضایعات کشاورزی به حدی بالا است که اگر کنترل شود، می‌توان غذای ۲۷ میلیون نفر را تأمین کرد.

شاهپور علایی‌مقدم در مراسم تکریم و معارفه رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی، اظهار کرد: کشاورزی در ایران همواره با دشواری و مشقت همراه بوده و این بخش به طور مداوم با ریسک‌ها و مخاطرات مختلفی روبه‌رو است. ایران تنها یک‌سوم میانگین جهانی بارش دارد، بنابراین لازم است نگاه ویژه‌ای به کشاورزی مقاومتی و پایدار داشته باشیم.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته در این حوزه افزود: با وجود محدودیت‌های آب و خاک و شرایط اقلیمی سخت، توانسته‌ایم به تولید ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی دست یابیم. ایران در میان ۷ کشور برتر تولیدات کشاورزی جهان قرار دارد و در ۲۰ محصول، رتبه‌های بالایی را به خود اختصاص داده است که این امر حاصل تلاش کشاورزان سخت‌کوش کشور است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی به اسناد بالادستی مرتبط با بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین این اسناد، برنامه هفتم توسعه است که تدوین و ابلاغ شده و همچنین برنامه‌های تحولی وزارت جهاد کشاورزی که در مجلس ارائه شده است. تحقق این اهداف نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی دقیق است.

علایی‌مقدم با اشاره به تغییرات جمعیتی کشور تصریح کرد: در گذشته ۶۳ درصد جمعیت کشور روستایی و عشایری بودند، اما امروزه این نسبت معکوس شده و ۸۰ درصد جمعیت شهرنشین شده‌اند. این امر نشان‌دهنده بی‌توجهی به اقتصاد روستاها است. تولید کشاورزی انجام می‌شود، اما پس از آن رها شده و بیشترین سود را کسانی می‌برند که کمترین زحمت را کشیده‌اند.

وی بر ضرورت افزایش بهره‌وری پایه در جهت رشد کشاورزی تاکید و بیان کرد: بهره‌وری در آب، خاک و مکانیزاسیون باعث رشد و ارتقای این حوزه می‌شود و همچنین صنایع تبدیلی و ارتقای ضریب نقوذ دانش در کشاورزی حائز اهمیت است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر نقش آموزش و ترویج در بخش کشاورزی اظهار کرد: حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی داریم که ۷۰ درصد آن‌ها دارای تحصیلات زیر دیپلم هستند. در نتیجه، باید بر آموزش و ترویج بصری تمرکز ویژه‌ای داشته باشیم. هم‌اکنون ۸۰ درصد محصولات کشاورزی در کشور خودکفا هستند و ۳۵ درصد مواد اولیه صنایع، از بخش کشاورزی تأمین می‌شود.

علایی‌مقدم همچنین به میزان بالای ضایعات کشاورزی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، حجم ضایعات کشاورزی به حدی بالا است که اگر کنترل شود، می‌توان غذای ۲۷ میلیون نفر را تأمین کرد. از سوی دیگر، ۲.۵ میلیون نفر در کشور از سوءتغذیه رنج می‌برند که این موضوع نیازمند دانش‌بنیان شدن فرآیندهای کشاورزی و بهبود راندمان آب و آبیاری است.

وی با اشاره به وابستگی کشور به ورود نهاده‌های دامی تصریح کرد: در برخی موارد، محصولات پر آب را در مناطق مختلف تولید می‌کنیم و عملاً آب مجازی صادر می‌شود، در حالی ‌که از سوی دیگر مجبور به واردات ارزبر هستیم. در برنامه تحول کشاورزی، تأمین ۹ میلیون تن ذرت، ۵ میلیون تن جو و یک میلیون تن برنج و کنجاله ذرت در دستور کار قرار دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان به ظرفیت بخش تعاون اشاره کرد و گفت: حدود ۸۴۰۰ تعاونی در کشور فعال هستند که باید از این ظرفیت در توسعه کشاورزی قراردادی و تجارت محصولات کشاورزی بهره ببریم. در برنامه هفتم توسعه، مردمی‌سازی اقتصاد کشاورزی یکی از محورهای اصلی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.