کد خبر : 60956
تاریخ انتشار : جمعه 30 آذر 1403 - 11:41

در نشست وزیر جهاد کشاورزی با وزرای سابق چه گذشت؟ + عکس

در نشست وزیر جهاد کشاورزی با وزرای سابق چه گذشت؟ + عکس

نشست هم اندیشی وزیر جهاد کشاورزی با وزرای سابق جهاد کشاورزی تشکیل شد.

نشست هم اندیشی وزیر جهاد کشاورزی با وزرای سابق جهاد کشاورزی با هدف بررسی چالش‌های حوزه کشاورزی و امنیت غذایی تشکیل شد.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست آقایان نوری، سلامتی، حجتی، خلیلیان، نیکبخت، زالی، دانش جعفری حضور داشتند.

زالی در این نشست گفت: سهم عمده ایی از فعالیت‌های وزارت جهاد کشاورزی در مرحله علمی و پژوهشی مانده و عملیاتی نشده است.

دانش جعفری گفت: ما به اندازه بودجه وزارت آموزش و پرورش برای خرید گندم داریم هزینه می‌کنیم که امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به این چالش فکر اساسی بکند تا همزمان با افزایش قدرت تولید کشاورز، بار مالی دولت را کاهش دهد.

خلیلیان هم در این نشست گفت: تمرکز وزارت جهاد کشاورزی بیشتر در باغات و مزرعه هست و کمتر به اقتصاد می‌پردازد.

او گفت: مازاد نیرو‌هایی که در بخش منابع انسانی داریم در تهران هست در حالیکه بیشتر فعالیت کشاورزی در شهرستان‌ها و روستاهاست. بنابر این مراکز خدمات کشاورزی با کمک فارغ التحصیلان کشاورزی باید در شهرستان‌ها و روستا‌ها متمرکز شود.

خلیلیان افزود: الان دولت یارانه سنگینی در مورد نان می‌دهد، اما مردم هنوز از کیفیت و قیمت نان ناراضی‌اند.

سلامتی نخستین وزیر کشاورزی بعد از انقلاب اسلامی گفت: هر کشاورز باید به کارشناس کشاورزی وصل باشد تا تولید با کیفیت انجام دهد.

او افزود: یعنی مثلا هر صدهکتار زمین اگر ۲۰ کشاورز دارد اینها باید به کارشناس کشاورزی وصل باشند.

سلامتی تصریح کرد: در بخش دام اصیل و طیور، مزایا و شرایط بهترین داریم ظریف تبدیل ما در طیور ۱.۶ دهم است باید قدر بدانیم که اینقدر پیشرفت داریم. البته جای سوال هست که چرا استفاده نمی‌شود و بهش نمی‌پردازیم.

او گفت: وقتی که ما می‌خواهیم کار اساسی برای کشور بکنیم نباید تردید کنیم. وزارت جهاد باید جهادی عمل کند و کشاورزی باید یک مسئله ملی تلقی شود و اگر این کار نشود کشاورزی راه به جایی نمی‌برد.

سلامتی بیان کرد: بنظر من کشاورزی باید در کشور محور باشد تا امکانات و نیرو‌ها هدر نرود.

او گفت: منظور از محوریت کشاورزی یعنی اینکه همه دستگاه‌ها مشارکت و آنچه نیاز این وزارتخانه هست مشارکت کنند یعنی آموزش طبق نیاز این وزارتخانه و یا صنعت طبق نیاز این وزارتخانه باشد نه اینکه تولید علم کنیم بعد عرضه کنیم به وزارت جهاد کشاورزی و  یا ماشین آلات صنعتی تولید کنیم، اما متناسب با اقلیم یا زمین‌های کشاورزی ما نباشد.

حجتی وزیر اسبق جهاد کشاورزی هم گفت: مرکز تحقیقات ما مشکل ارتقا دارد.

حجتی افزود: باید هیئت ممیزی بگذارند و اعضای هیئت علمی را تایید کنند یا رد کنند البته شرایط ارتقا باید گره بخورد به انتقال یافته‌ها به مزرعه و عرصه، نه اینکه بصورت پژوهش و تحقیق در طاقچه کتابخانه‌ها خاک بخورد. این اشتباه است.

محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی دولت سیزدهم با اشاره به مزیت‌های منطقه‌ای گفت: خوزستان و گلستان در فصل کشت پاییزه محصول چغندر می‌توانند کشور را صددرصد در تامین شکر خودکفا کنند.

محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی دولت هفتم و هشتم، یازدهم و دوازدهم بر کابردی کردن یافته‌های علمی در بخش کشاورزی و انتقال این یافته‌ها به مزرعه و کشاورز تاکید کرد.

به گفته محمد سلامتی، وزیر کشاورزی دولت اول، دوم و سوم، کشاورزی باید به عنوان یک مسئله ملی تلقی شود و هر کس در آن باید به سهم خود مسئولیت بپذیرد.

صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم گفت: در هر دولتی تجاربی داشتیم و اقدامات مثبتی انجام شده یا ممکن است چالش‌هایی در آن دولت‌ها وجود داشته که اینها مورد بررسی و مشورت قرار می‌گیرد که بتوانیم به نحوی مسایل بخش کشاورزی را سازماندهی کنیم.

عباسعلی زالی، وزیر کشاورزی دولت چهارم گفت: اگر کشور‌های جهان پیشرفت کردند، اولین مسئله توجه جامع و علمی به بخش کشاورزی شان بوده است

در پایان غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی دولت چهادرهم و میزبان نشست گفت: دیدگاه‌ های خوب و ارزشمندی را وزرای سابق مطرح کردند که از آنها استفاده خواهیم کرد، برنامه وزارت جهاد کشاورزی هم استمرار این جلسات به منظور استفاده از تجربیات ایشان است همچنین بررسی چالش‌های پیش روی امنیت غذایی به صورت فصلی با وزرای سابق ادامه دار خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.