دبیر کانون مرغداران کشور:
در صنعت مرغداری دخالت عجیب و غریب می کنند! / صنعت مرغ صاحب ندارد / متولیان به هشدارهای ما بی توجهی می کنند
نهادهای متولی هیچ توجهی به هشدارها ندادند.
دبیر کانون مرغداران کشور با بیان اینکه صنعت مرغ در کشور متولی خاصی ندارد، گفت: برنامهها برای کنترل بازار باید از پیش اجرایی میشد و در حال حاضر فروش جوجه در بازارچههای مرزی دردی از این صنعت را دوا نمیکند.
پرویز فروغی در گفتگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان گفته است، آمادگی صادرات ۱۲۰ هزار قطعه جوجه یک روزه به کشورهای هدف از طریق بازارچههای مرزی را دارد، گفت: این میزان فروش دردی از این صنعت را دوا نمیکند. تضمین فروش بسیار پایین است و تأثیر آنچنانی در توازن عرضه و تقاضا ایجاد نخواهد کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به این که دامپزشک هستید، فروش این جوجهها در بازارچههای مرزی امکانپذیر است و جوجهها میتوانند زنده بمانند، گفت: درصد تلفات این جوجهها بسیار بالا خواهد بود، چرا که عمر جوجهها معمولاً یکروزه است و در این فاصله باید حتماً به مرغداری مجهز، راحت و آماده منتقل شود.
به گزارش فارس، هفته گذشته ۱۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه به دلیل آنچه که ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای بازار خوانده شده، معدوم شد و این اقدام واکنشهای زیادی را در بین مردم ایجاد کرد. برخی بر این باور هستند که جوجههای یکروزه را میتوان در مناطق روستایی پرورش داد و یا در بازارچهای مرزی به فروش رساند.
دبیر کانون مرغداران کشور تأکید کرد که درد صنعت مرغداری کشور این است که متولی خاصی ندارد. در حال حاضر وزارت جهاد، وزارت صمت، ستاد تنظیم بازار و ستاد حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان متولیان این صنعت به حساب میآیند و هرکدام از آنها جزیرهای بر این صنعت مدیریت میکنند.
فروغی با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده صنعت مرغداری امروز را از ماهها هشدار داده بودیم، گفت: اما متأسفانه نهادهای متولی هیچ توجهی به این هشدارها ندادند و نتیجه آن شد که اکنون مرغداران کشور ضرر میکنند.
وی گفت: امروز مرغی که به قیمت ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان برای تولیدکننده تمام شده، مجبور هستند، به قیمت ۶ الی ۷ هزار تومان بفروشند.
دبیر کانون مرغداران کشور تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی بیشتر حواسش به بازار است و همیشه نگران است که مبادا عرضه در بازار کم باشد، اما با چنین وضعی نمیتوان بازار را مدیریت کرد. مدیریت یک مبنای علمی میخواهد که باید بر اساس آمار بنا شود؛ یعنی بر اساس اطلاعات و آمارهای دقیق طوری برنامهریزی شود که تولیدکننده و مصرفکننده ضرر نکنند.
وی با بیان اینکه مشکلات آماری هم در کشور وجود دارد، گفت: متأسفانه هم آمارها دقیق نیست و همین که تصمیمگیران اعتنایی به آمار نمیکنند.
فروغی خاطرنشان کرد که در حال حاضر خریدهایی که پشتیبانی امور دام انجام داده به تاریخ انقضای خود نزدیک میشود و سردخانههای این شرکت هم پر شده است، بنابراین در صورتی که برنامهریزی برای صادرات و تنظیم قیمت آن در بازار انجام نشود، مرغداران این صنعت را رها خواهند کرد.
فروغی اضافه کرد: متأسفانه دخالتهای عجیب و غریب در این صنعت میشود. قیمتهای دستوری ابلاغ میشود، اما از آن سو قیمت نهادهها را نمیتوانند ثابت نگه دارند، در حالی که قیمت خوراک دو برابر میشود، اما همچنان مرغداران را تکلیف میکنند که به قیمت دستوری محصول خود را بفروشند.
برچسب ها :دبیر کانون مرغداران کشور ، صنعت مرغداری کشور ، مرغداران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0