تدوین نسخههای الگوی کشت باغبانی، شیلات و گیاهان دارویی + جزییات

نسخههای الگوی کشت باغبانی، شیلات و گیاهان دارویی تدوین شد
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تدوین نسخههای الگوی کشت در حوزه باغبانی، شیلات و گیاهان دارویی تا مرداد ماه ۱۴۰۴ خبرداد و گفت: تنظیمات کشت براساس تخصیص آب است.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایرنا، غلامرضا گل محمدی با بیان اینکه ویرایش نسخههای نخست الگوی کشت باغبانی، شیلات و گیاهان داروی در حال تدوین است، اظهار داشت: تاکنون سه نسخه از الگوی کشت زراعت را ارایه دادهایم و بزودی نسخه نهایی نیز پس از پایش، نظارت و ارزشیابی تدوین و به استانهای کشور ابلاغ میشود.
وی به کاهش بارندگی و محدودیت آب در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به کمآبی و ادامه خشکسالی، وزارت نیرو میزان آب تخصیصی به بخش کشاورزی را کاهش داده بهطوریکه برای نیمه دوم سال زراعی جاری قرار بود ۵۲ میلیارد مترمکعب آب به این بخش تخصیص دهد، اما این عدد به ۲۴ میلیارد مترمکعب آب رسیده است.
گلمحمدی با یادآوری اینکه الگوی زراعت بر اساس محدودیت آبی تنظیم شده است، افزود: طبق برنامه هفتم پیشرفت، میزان آب تخصیصی به بخش کشاورزی ظرف پنج سال باید به ۶۴ میلیارد مترمکعب کاهش یابد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: تنظیمات کشت بر اساس ۲۴ میلیارد مترمکعب آب تعیین شده از سوی وزارت نیرو برای نیمه دوم سال زراعی جاری انجام شده است که با احتساب آبهای سطحی، این میزان آب برای بخش کشاورزی به حدود ۳۸ میلیارد مترمکعب میرسد.
وی با تاکید بر مدیریت آب از سوی تولیدکنندگان بخش کشاورزی گفت: برنامه الگوی کشت را تدوین کرده ایم و معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی آن را برای اجرا ابلاغ میکند.
گلمحمدی افزود: اجرای برنامه الگوی کشت تنها برعهده وزارت جهادکشاورزی نیست و دستگاههای ذیربط دیگر مانند وزارتخانههای نیرو، نفت و کشور و همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور باید در این زمینه همکاری کنند.
وی اظهار داشت: در صورتی که بر اثر اجرای الگوی کشت، کشاورزی دچار خسارت شود، سازمان برنامه و بودجه کشور باید خسارت را پرداخت کند و یا وزارت نیرو نباید آب آزاد به کشاورزان بدهد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در برنامه هفتم پیشرفت، پرداخت خسارت به کشاورزان خسارتدیده از ناحیه اجرای الگوی کشت، پیشبینیشده است، افزود: طبق برنامه هفتم پیشرفت، وزارت جهادکشاورزی مشوقهایی را در حوزه کود، سموم و سایر نهادهها برای کشاورزانی که الگوی کشت را اجرا میکنند، در نظر میگیرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0