کد خبر : 61277
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 فروردین 1404 - 12:50

پیمان عالمی رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران:

بسیاری از مسئولان، هزینه کردن در کشاورزی را سرمایه گذاری نمی‌دانند! / این نگاه باید تغییر کند / بجای حل مشکل کشاورز، مرتب مانع تراشی می کنند

بسیاری از مسئولان، هزینه کردن در کشاورزی را سرمایه گذاری نمی‌دانند! / این نگاه باید تغییر کند / بجای حل مشکل کشاورز، مرتب مانع تراشی می کنند
این نگاه باید تغییر کند

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران با انتقاد از رویکرد وزارت نیرو در زمینه آب و انرژی بخش کشاورزی گفت: افزایش انگیزه و اعتماد بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در کشاورزی، نیازمند اطمینان از تامین آب و برق است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اهمیت وجود اعتماد متقابل میان سرمایه گذار و بخش‌های دولتی اظهار داشت: تردیدی نیست که یک سرمایه گذار وقتی که قصد سرمایه گذاری دارد، نیاز به انگیزه و اعتماد دارد و باید امیدوار باشد که سرمایه او افزایش پیدا خواهد کرد و با سهولت به تولید می‌پردازد.

پیمان عالمی افزود: متاسفانه به این دلیل که بسیاری از مسئولان دولتی، هزینه کردن در بخش کشاورزی را نوعی سرمایه گذاری نمی‌دانند، توجه کمتری به این امر دارند و لازم است که این نگاه تغییر یابد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران با اشاره به تاکید قانون بر لزوم تامین انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی، تصریح کرد: ما می‌بینیم که وزارت نیرو بجای همکاری در این زمینه، نگاه درآمد محور دارد و برای کاهش آب کشاورزی و انتقال آن به بخش صنعت تلاش می‌کند تا بتواند آب را با قیمت بیشتری بفروشد.

پیمان عالمی اخذ جریمه‌های سنگین از کشاورزان و کشاندن آنها به مراجع قضایی را یکی دیگر از سوء مدیریت‌های وزارت نیرو در زمینه تامین آب بخش کشاورزی خواند و گفت: این موارد نشان می‌دهد که نگاه به درآمدزایی پر رنگ‌تر از حمایت است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی افزود: در موضوع برق نیز همین مشکل را داریم و با اینکه اعلام کرده‌ایم حاضریم با استفاده از صفحات خورشیدی و راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی برای رفع مشکل ناترازی برق کمک کنیم، اما شاهد هیچ اقدام موثری از سوی وزارت نیرو نبوده‌ایم.

پیمان عالمی افزود: در حال حاضر اگری کسی قرارداد نیروگاه خورشیدی ببندد، بر خلاف مقررات و توافقات، درآمد ۴ ماهه او پرداخت نمی‌شود و بعد می‌گویند که چرا در مزارع کشاورزی نیروگاه خورشیدی راه اندازی نمی‌شود.

پیمان عالمی تصریح کرد: ما احساس می‌کنیم که وزارت نیرو مانع اصلی در تامین آب و انرژی بخش کشاورزی است و باعث شده کشاورزان نیز دچار سردرگمی شوند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: وقتی وزارت نیرو اهمیتی برای تامین آب و انرژی بخش کشاورزی ندارد، ما نمی‌توانیم از وزارت جهاد کشاورزی توقع داشته باشیم که الگوی کشت را به درستی انجام دهد.

پیمان عالمی تصریح کرد: تا زمانی که وزارت نیرو این روند را ادامه می‌دهد و پای کار نمی‌آید، هیچ تضمینی برای موفقیت جهاد کشاورزی در اجرای الگوی کشت وجود ندارد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه وزارت نیرو سد‌ها را برای تامین برق خالی می‌کند، اظهار داشت: تمام توجه وزارت نیرو به تامین و فروش برق و موضوعات اقتصادی معطوف شده و هیچ نگاهی هم به بحث امنیت غذایی کشور ندارد.

پیمان عالمی با بیان اینکه به دلیل دقیق نبودن آمار و ارقام عرصه کشاورزی، محاسبه میزان پیشبرد الگوی کشت ممکن نیست، گفت: اتاق اصناف کشاورزی قصد دارد بزودی ساز و کاری برای رصد و محاسبه میزان اجرای الگوی کشت راه اندازی کند که این امر نیز به همکاری وزارت جهاد کشاورزی نیاز دارد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با انتقاد از قطع برق چاه‌های کشاورزی تصریح کرد: با ادامه این روند، کشاورزی با خطر مواجه خواهد شد و سفره مردم کوچکتر خواهد شد. چراکه وزارت نیرو برق را به کسی می‌دهد که درآمد بیشتری داشته باشد و به خاطر همین شاهد این هستیم که امروزه چاه‌های کشاورزی را به راحتی در اولویت خاموشی قرار داده‌اند.

پیمان عالمی، تامین سوخت ماشین آلات کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات دانست و گفت: ما امروزه شاهدیم که کشاورز یا دامدار برای گرفتن یک کپسول گاز برای واحد دامداری یا مرغداری باید یک هفته مرتب به مراجع اداری مراجعه کند و یا در حالی که یک موتورسوار براحتی از جایگاه سوخت می‌گیرد، یک کشاورز برای تراکتور خود باید هر فصل ثبت نام کند و به اداره جهاد کشاورزی مراجعه کند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی اینگونه برخورد‌ها را بی احترامی به جایگاه کشاورزان خواند و افزود: به جای اینکه برای حل مشکلاتشان کمک کنیم مرتب داریم مانع تراشی می‌کنیم و حتی در بحث بهینه سازی فعالیت کشاورزی نیز هر ساخت و سازی را تغییر کاربری قلمداد می‌کنند.

پیمان عالمی افزود: این در حالی است که در حوزه کشاورزی، ساخت گلخانه یا استخر در دامداری‌ها و مرغداری‌ها یا صنایع تبدیلی بلا فصل، تغییر کاربری محسوب نمی‌شود و در اصل، بهینه سازی کار است.

رئیس اتاق اصناف در ادامه به موضوع قیمت گذاری محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: علاوه بر اینکه تاخیر فراوان در اعلام نرخ باعث بر هم خوردن برنامه کشاورزی می‌شود، لازم است که در زمینه وابسته کردن قیمت‌ها به نرخ گندم تجدید نظر شود.

پیمان عالمی گفت: گندم یک کالای راهبردی است و دولت با جدیت موضوع را پیگیری می‌کند، اما باید حساب گندم را از بقیه محصولات جدا کرد. چون اقلام دیگر وضعیت متفاوت تری دارند و می‌توان راه‌های عرضه متنوع تری مانند بورس برای آن قرار داد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.