کد خبر : 60759
تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1403 - 11:31

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

بخش کشاورزی به سختی فعالیت می‌کند / سرانه زمین کشاورزی برای هر ایرانی به زیر دو هکتار رسید

بخش کشاورزی به سختی فعالیت می‌کند / سرانه زمین کشاورزی برای هر ایرانی به زیر دو هکتار رسید
سرانه زمین کشاورزی برای هر ایرانی به زیر دو هکتار رسیده است

سرانه زمین کشاورزی برای هر ایرانی به زیر دو هکتار رسیده است

 معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی گفت: سرانه زمین از بخش کشاورزی برای هر ایرانی در ۵۰ سال پیش بالای ۶ تا هفت هکتار بوده اما این عدد اکنون به زیر دو هکتار رسیده است.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایرنا، شاهپور علایی‌مقدم در نشست مشترک آموزشی روسای سازمان جهاد کشاورزی و مدیران امور اراضی کشور با محوریت نظام اجرایی قانون الزام به ثبت اموال غیرمنقول، رفع تداخلات و صدور سند با بیان این مطلب درباره آب‌های تجدیدپذیر نیز اظهار داشت: در ۵۰ سال پیش، سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی ۱۹ هزار مترمکعب بوده اما امروز این عدد به یک هزار و ۳۰۰ متر مکعب کاهش یافته و همین امر ضرورت صیانت و حفظ زمین و آب و منابع پایه تولید را نشان می‌دهد.

وی با بیان این که بخش کشاورزی کشور به دلیل شرایط اقلیمی به سختی فعالیت می‌کند، تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های مراجع علمی از جمله سازمان فائو، هر کشوری که میانگین بارندگی اش زیر ۵۰۰ میلی‌متر در سال باشد، دارای کشاورزی ریاضتی است و این در حالی است که میانگین بارش در ایران ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلی‌متر در سال است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به بارش‌های کم، پتانسیل آبی کشور نزدیک به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است و اگر هرز آب‌ها، خروج آب از بخش کشاورزی، تبخیر و تعرق را جدا کنیم، نزدیک به ۱۷۰ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داریم.

علایی‌مقدم با اشاره به افزایش محصولات کشاورزی طی چهار دهه اخیر گفت: تولید انواع محصولات کشاورزی از ۳۶ تا ۴۰ میلیون تن در ابتدای انقلاب، اکنون به ۱۲۵ میلیون تن رسیده و این در حالی است که در حفظ منابع پایه، مطابق با استانداردهای جهانی و سازمان فائو عمل نکرده‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور در ۱۵۰ میلیون هکتار آن نقش دارد، گفت: سازمان امور اراضی کشور یکی از مهمترین سازمان‌های وزارت جهاد کشاورزی در صیانت از اراضی دولتی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز محافظ انفال و اراضی ملی است.

وی به افزایش جمعیت، افزایش گرما، تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: خرد شدن اراضی کشاورزی موجب شده ضریب و درصد مکانیزاسیون در ایران از میانگین جهانی کمتر باشد.

قانون ارث به خرد شدن اراضی کشاورزی منجر می‌شود

علایی‌مقدم با بیان این که موضوع ارث، منجر به خرد شدن اراضی کشاورزی می‌شود، گفت: خرد شدن زمین‌های کشاورزی، هزینه تولید را بالا برده است زیرا در این اراضی نمی‌توان مکانیزاسیون را توسعه داد.

وی اضافه کرد: برای حفظ اراضی کشاورزی در حوزه قانون تکوینی و تشریعی با تناقض روبرو هستیم، به طوری که در مجلس قانونی برای جلوگیری از خرد شدن اراضی تصویب می‌شود، اما از سوی دیگر قانون ارث می‌گوید هر کسی می‌تواند به ارث خود برسد.

معاون توسعه مدیریت و منابع به محدودیت‌های سازمان امور اراضی کشور برای انجام ماموریت‌ها و وظایف محوله اشاره کرد و اظهار داشت: این سازمان به لحاظ اعتباری، نیروی انسانی، امکانات و ساختمان با محدودیت روبرو است و ما تلاش می‌کنیم در زمینه ترمیم نیروی انسانی اقدام شود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۴۶ درصد پست‌های سازمانی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خالی است و ۶۴ هزار نفر در سنگر امنیت غذایی در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.