ارقام پرمحصول برنج جایگزین ارقام فعلی میشوند
ارقام پرمحصول برنج جایگزین ارقام فعلی میشوند
مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور گفت: برای افزایش تولید برنج در واحد سطح و جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی با مشارکت جامعه ۷۰۰ هزار نفری برنجکاران برنامهریزی شده است.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور با بیان اینکه برای افزایش تولید برنج در واحد سطح و جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام محلی با مشارکت جامعه ۷۰۰ هزار نفری برنجکاران برنامهریزی شده است، گفت: ارقام پرمحصول به طور متوسط تا دو برابر ارقام محلی تولید دارند.
وی تقویت تغذیه گیاهی در زراعت برنج را از دیگر برنامهها عنوان و اظهار کرد: برنامه ویژهای برای تقویت تغذیه گیاهی و مصرف کودها به ویژه کود پتاسه در شالیزارها داریم و همزمان به دنبال مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز با روشهای بیولوژیک در راستای تولید محصول سالم هستیم.
سهرابی ادامه داد: در راستای تولید محصول سالم در سال جاری در سطح ۵ هزار هکتار در استانهای گیلان، مازندران و گلستان پایلوت اجرا میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به شعار امسال میخواهیم جهش خوبی در تولید محصولات سالم و عاری از سموم داشته باشیم.
کاهش ضایعات برنج با مشارکت شالیکوبیها
مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور، توسعه کشت مکانیزه، تسطیح، نوسازی و یکپارچهسازی اراضی شالیزاری و ساماندهی کارخانههای شالی کوبی با مشارکت مردم را از دیگر برنامههای معاونت زراعت در سال جاری عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم با مشارکت کارخانههای شالیکوبی، ضایعات برنج به حداقل برسد و ضریب تبدیل افزایش یابد.
وی درباره جهش تولید گندم نیز تصریح کرد: در ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار گندمکار داریم و با فعالیت مستمر و سخت کوشی آنها میتوانیم به شعار امسال و جهش تولید دست پیدا کنیم.
سهرابی ساماندهی و فرآوری بذور اصلاح شده، تغذیه متعادل کودهای شیمیایی با کمیت و کیفیت بالا، ادامه طرح جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کشاورزی قراردادی و توسعه سامانههای آبیاری در سطح مزارع و توسعه کشتهای مکانیزه را از جمله محورها و برنامههای معاونت زراعت برای جهش تولید با مشارکت مردم برشمرد.
کشت قراردادی ۳.۲ میلیون هکتار گندم
وی درباره کشاورزی قراردادی تصریح کرد: بیش از ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی گندم در سال زراعی جاری داشتیم.
سهرابی تولید آرد و نان کامل را از دیگر برنامهها عنوان و اظهار کرد: با مشارکت مردم و مجموعه تشکلها، تولید نان کامل را از سال گذشته در کشور شروع کردهایم.
وی افزود: حداکثر سبوسگیری در نان کامل، ۴ درصد است و در این نان جوانه و همه اجزای گندم، آرد و تبدیل به نان میشود.
مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور تصریح کرد: با تولید آرد و نان کامل میتوانیم به جهش تولید و خودکفایی در کشور دست پیدا کنیم ضمن آن که این اقدام جهشی در افزایش سلامت جامعه خواهد بود.
برچسب ها :ارقام پرمحصول برنج ، مجری طرح توسعه گندم و برنج کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0