هشدار عضو کمیسیون امنیت ملی نسبت به حراج زمینهای کشاورزی!
این موضوع به عنوان زنگ خطر باید مورد توجه جدی مسئولان اجرایی باشد.
این موضوع به عنوان زنگ خطر باید مورد توجه جدی مسئولان اجرایی باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با هشدار نسبت به حراج زمینهای کشاورزی گیلان گفت: این موضوع به عنوان زنگ خطر باید مورد توجه جدی مسئولان اجرایی باشد.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم از رشت، سید علی آقازاده با بیان اینکه اقتصاد گیلان بر پایه کشاورزی، صنعت و گردشگری پایهریزی شده است موقعیت ویژه استان در تولید محصول استراتژیک برنج را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: قوانین، دستورالعملها، تجهیزات و امکانات برای توسعه کشاورزی گیلان وجود دارد اما تحقق آن به ظرفیتهای اجرایی استان برمیگردد.
وی با بیان اینکه در بخش مکانیزاسیون تولید برنج استان گیلان تاکنون کارها و اقدامات خوبی انجام شده است برنامههای اجرایی شده را کافی ندانست و تصریح کرد: بنده به شدت در این مورد انتقاد دارم زیرا امر مکانیزاسیون در راستای اقتصادی کردن تولید محصول برنج موضوعی است که باید بیشتر از اینها دنبال میشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توسعه صنایع تبدیلی و توجه بیشتر به بحث بازرگانی محصول استراتژیک برنج را خواستار شد و ابراز داشت: برای پیشرفت و توسعه در بخش تولید برنج مؤلفههایی مانند تسطیح اراضی، تجهیز آببندانها، مکانیزاسیون، تأمین نهادهها و نظایر این وجود دارد که مانند یک زنجیره به هم وابستهاند.
وی ادعای مسئولان ذیربط در باب چهار دهه فعالیت و حرکت در راستای توسعه مکانیزاسیون تولید برنج و گذر از تولید سنتی به سمت تولید صنعتی را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: باید بررسی شود که این برنامهها تا چه حد توانسته به اقتصادی کردن تولید برنج کمک کند و چه دستاوردهایی برای استان و کشاورزان به بار آورده است.
آقازاده تولید ۲ تن برنج در هر هکتار با وجود تمام اقدامات تحقیقاتی و صنعتی که تاکنون انجام شده است را مورد توجه قرار داد و با تأکید بر اینکه انجام تحقیقات علمی و نوآوریها باید در خدمت تولید قرار گیرد افزود: در کنار تحقیقات پژوهشی باید بسترهای اجرایی آن فراهم شود در غیر اینصورت تغییر مثبتی در تولید برنج استان پدید نمیآید.
نماینده مردم رشت در مجلس از افزایش چند برابری قیمت کود شیمیایی و سه برابر شدن هزینههای کاشت و برداشت محصول برنج در مقایسه با سال گذشته سخن گفت و اظهار داشت: مردم و کشاورزان گیلانی نسبت به بیمه بی اعتماد هستند و در حالیکه امسال خسارات زیادی به آنان وارد آمد تنها ۲۰ درصد شالیزارهای گیلان بیمه بودند.
نماینده مردم رشت در مجلس حراج کردن و فروش زمینهای کشاورزی استان گیلان را زنگ خطری که باید مسئولان اجرایی نسبت به آن حساسیت ویژهای داشته باشند تلقی کرد و گفت: متوسط زمین کشاورزی هر خانوار در گیلان حدود ۷ هزار متر است که آن هم با گذشت زمان و بحث وراثت روز به روز کمتر هم میشود.
آقازاده توجه بیشتر به معیشت مردم و کشاورزان را یکی از راههای جلوگیری از فروش زمینهای کشاورزی و تغییر کاربری اراضی استان گیلان اعلام کرد و افزود: شرایط بازرگانی محصول برنج در حال حاضر نامناسب است از طرفی به علت اقتصادی نبودن و عدم صرفه، کشاورزان نیز اقدام به فروش زمینهای زراعی خود میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0