کد خبر : 53202
تاریخ انتشار : شنبه 28 دی 1398 - 4:18

مدیرعامل تعاون روستایی ایران:

تعاون روستایی از خطر خصوصی سازی رها شد / افتخار می کنیم سازمان هزار میلیاردی هستیم / رکورد زدیم

تعاون روستایی از خطر خصوصی سازی رها شد / افتخار می کنیم سازمان هزار میلیاردی هستیم / رکورد زدیم

یکی از ۱۰ شرکت هزار میلیاردی ایران هستیم.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی دو سال پیش در چنبره خصوصی سازی بود و زیرساخت ها در حال استهلاک کامل و ظرفیت های نیروی انسانی ساختارش در خطر انهدام بود.

به گزارش دهقان نیوز، حسین شیرزاد گفت: از این رو ما در راستای برطرف شدن این خطرات جلسات مهم و تکنیکالی را با اتحادیه مرکزی در جهت پروسه تشریفات افزایش سرمایه برگزار کردیم. به همین دلیل سرمایه سازمان از ۸۰۰ میلیون تومان به ۷۵۷ میلیارد تومان رسید. ساختارهای کنترل، نظارت و بازرسی را احیا و نوسازی نمودیم.

وی افزود: در حال حاضر سازمان یکی از ۱۰ شرکت هزار میلیاردی ایران است که افتخار بزرگی برای ما محسوب می شود و با این شرایط دیگر کسی به فکر خصوصی سازی یک شرکت هزار میلیاردی نیست، بنابراین ما برای همیشه از خطر خصوصی سازی و مشکلاتی که در ۱۰ سال اخیر گرفتارش بودیم رها شدیم.

وی افزود: در حال حاضر ارزش سهام اتحادیه مرکزی در بورس، رشد چشمگیری داشته است و بدین ترتیب این سازمان به یک بازی برد _ برد با اتحادیه مرکزی دست یافته است. سهام اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و کشاورزی کشور با رشد چشمگیر ارزش سهام خویش پشتوانه محکمی برای چانه زنی با بانک ها و خرید محصول و معاملات با سازمان از نظر تامین وثایق کسب نموده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی احیای معاونت فنی و اجرایی به مدد بهره برداری تکنیکال را از قابلیت های اداره نظام های بهره برداری عنوان کرد و گفت: پس از این مرحله ما در سازمان شروع به احیای نهادهایی کردیم که از دهه پنجاه بی استفاده و مغفول مانده بود؛ برای مثال، شرکت های سهامی زراعی را به عنوان نهادی اجرایی احیا کردیم تا بار بزرگی از روی دوش سازمان بردارد. معاونت فنی را برای پوشش دادن به فقدان ساختار نظارتی شبکه نظام های بهره برداری کشور و ارائه خدمات بیشتر احیا نمودیم.

شیرزاد افزود: رکوردهایی که در زمینه تولید و توزیع نهاده در تحول ساختاری انجام شده، چشمگیر است. زمانی که مدیریت اینجا به بنده محول شد ۶۸ تن زعفران روی دست سازمان مانده بود که ما به کمک همکاران خوبمان در معاونت بازرگانی نه تنها یک گرم زعفران را در خارج از بورس معامله نکردیم؛ بلکه رکورد فروش زعفران در بخش بورس محصولات کشاورزی شکسته شد و بدین ترتیب نه تنها برای نخستین بار سازمان در خرید یک محصول زیان ننموده بلکه در بخش بازرگانی موفقیت زیادی به دست آوردیم وقصد داریم دامنه معاملات در بورس کالا را به شدت افزایش دهیم.

وی درباره واحدهای اعتباری سامان دهی شده نیز گفت: این واحدها از حالت بحرانی که قبلا داشتند خارج شده و دیگر شاهد بحران این واحدها نیستیم و همچنان هرگونه واسطه گری وجوه(مالی-پولی) و دادن نرخ بهره ممنوع است.

وی در خصوص سامان دهی صندوق اعتباری تعاون روستایی ایرانیان هم اظهار داشت: اقدامات متعدد و موثری در این باره انجام شده، مثلا اساسنامه صندوق تغییر کرده و اعتباراتش در جهت هزینه سازی و مصرف در بخش کشاورزی هدفمند شده است که این اقدامات منجر به احیا و بازمهندسی صندوق تعاون روستایی ایرانیان شده است. باید دادن نرخ بهره در صندوق متوقف شود و مصارف آن فقط در بخش کشاورزی کانالیزه شود. کلیه اتحادیه ها در فراگرد تشریفات افزایش سرمایه صندوق مشارکت نمایند.

وی در ادامه و در رابطه با خرید محصولات کشاورزی توسط سازمان اشاره کرد: عرضه میوه شب عید در جهت تنظیم بازار و ارائه خدمت به قشر محروم و مستضعف جامعه، ماراتن شبانه روزی و سنگینی را برای همکاران دست اندرکار این مهم در شبکه ایجاد کرده که انجام آن به بهترین شکل ممکن یکی از افتخارات این سازمان در عید سال ۹۸است.

وی درباره حضور تاثیر گذار شبکه در خرید محصول گوجه فرنگی و زعفران اعلام داشت: درباره محصول گوجه فرنگی حضور ما مانع از ایجاد سونامی ضرر و زیان برای تولید کنندگان این محصول شد. اما در خصوص زعفران، حدود ۵۰۰ تن زعفران در سالجاری تولید شده است که در صورت عدم ورود سازمان به بازار این محصول قیمت زعفران با سقوط آزاد مواجه می شد. از این رو، خرید حمایتی زعفران در خراسان ها شروع شد و قصد داریم در موقع مقتضی سیاست عرضه سازنده ای را طراحی نماییم.

شیرزاد پرداخت بخش قابل توجهی از بهای محصول خریداری شده به گوجه کاران و زعفران کاران را یکی دیگر از افتخارات سازمان متبوعش ذکر کرد و گفت: این کار نشان از آن دارد که در بحث تنظیم بازار هیچ سازمانی به اندازه سازمان ما این قدرت نفوذ و تاثیر گذاری و اعتبار را در جامعه کشاورزی ندارد و سازمان آمادگی کامل دارد تا این گونه سونامی های ناشی از مازاد تولید را کنترل نماید.

وی تاکید کرد: در مجمع موفق برگزار شده (سال ۱۳۹۷)به میزان ۴۲ درصد از زیان انباشته سنواتی سازمان کاسته شد. کنترل نظارت، پایش و رسیدگی به تخلفات درون سازمانی در خود سازمان امری است که پس از چهل و اندی سال محقق شده-از دیگر دستاوردهای ارزشمند ما در دو سال اخیر است. تمام موفقیت هایی که در دو سال اخیر رخ داده مرهون همدلی، اتفاق نظر و اشتراک نظر ما و شبکه بوده است. از نظر کمی یا تعدادی طی دو سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ شرکت تعاونی کشاورزی و نهاد تخصصی ایجاد شده و از نظر حقوقی,گونه شناسی یا پتیولوژی این شرکت ها به ده نوع متمایز تفکیک می شود.

وی آسیب شناسی و نگاه پاتولوژیکال به بخش های مختلف شبکه را از اولویت های سازمان دانست و خاطر نشان کرد: اتحادیه های ما نیاز به بازنگری دارند و نهادسازی تخصصی یکی از این موارد است. بنابراین، خواهش من این است که دینامیک همکاری های بازار افزایش یابد و این هم افزایی و سینرژی مدنظر تمامی دست اندکاران شبکه قرار گیرد. همچنین از توجه به تجارت الکترونیک که ظهور آن انقلابی در حوزه فروش و توزیع ایجاد کرده غافل نشوند؛ چراکه تقویت لجستیک انعطاف پذیر یکی از مسائل مهم و تاثیر گذار در کسب حاشیه سود افزون تر وارزش افزوده بیشتر است.

در این سیر تکاملی ما نیاز به ایجاد یک کریدور سبز یا یک بنگاه بزرگ حمل و نقل و ترابری محصولات کشاورزی داریم. ضمن آنکه شبکه باید از ابزارهای ایجاد بدهی مثل لیزینگ ها به شکل درستی استفاده کند و در فکر ایجاد یک نهاد بیمه ای ویژه برای اعضایش باشد. همچنین درباره فاز دوم نوسازی شرکت های تعاون روستایی باید برنامه ریزی ها به نحوی باشد که افق ها در آینده روشن تر باشند.

این مقام مسئول تصریح کرد: برای رسیدن به چشم اندازی روشن و افقی گسترده تر در عرصه خدمت به روستاییان و جامعه کشاورزان کشور همه باید تلاش کنیم تا بازتولید ارزش افزوده و حاشیه سود مطمئن تر باز تولید سرمایه اجتماعی و اعتماد تعمیم یافته، سپهر ایده الی را برای شبکه تعاون روستایی کشور به ارمغان بیاوریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.