با مشارکت کشاورزان خبره و پیشرو
تشکیل مراکز ترویجی برای انتقال تجربیات خبرگان کشاورزی
برای توسعه سرمایههای اجتماعی، انتقال تجربیات و شتاب بخشیدن به فرایند دانشبنیانسازی کشاورزی با مشارکت کشاورزان خبره و پیشرو، ۶۱۴۱ سازه ترویجی در کشور ایجاد شد.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، با حضور رئیس جمهور ۱۴۶ کشاورز نمونه و پیشرو ایران در سال ۱۴۰۳ معرفی شدند اما یکی از دغدغه هایی که همیشه در این خصوص وجود داشته است فاصله زیاد کشاورزان نمونه با سایر کشاورزان است.
در صورتی که تولید سایر کشاورزان به کشاورزان نمونه نزدیک و دانش بینان سازی ایجاد شود، پیشرفت شگرفی در تولیدات کشاورزی کشور ایجاد می شود به طوری که حتی کسری ها جبران و در محصولات بیشتری از جمله جو، گندم، برنج و غیره به سمت خودکفایی میرویم.
۶۱۴۱ سازه ترویجی برای انتقال تجربیات خبرگان کشاورزی ایجاد شد
بنابراین گزارش، بهمنظور توسعه سرمایههای اجتماعی و شتاب بخشیدن به فرایند دانشبنیانسازی کشاورزی با مشارکت کشاورزان خبره و پیشرو، طرحهایی در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر، تعداد ۶۱۴۱ سازه ترویجی در کشور ایجاد و در حال فعالیت هستند.
عبدالله موموندی، مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: «ریزنهاد اجتماعی است که با مشارکت کشاورزان خبره و پیرامونی انجام میشود و کلیه روابط آموزشی، ترویجی و انتقال تجارب این کشاورز را شامل میشود.»
وی افزود: «در مناطقی از کشور که کشاورز خبره وجود دارد، بهمنظور استفاده از ظرفیتهای آنها، فردی بهعنوان انتقالدهنده فناوری حضور دارد. این افراد، انسانهای مرجعی هستند که رفتارشان مورد تقلید دیگران قرار میگیرد.»
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری سازمان تحقیات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: برای استفاده از ظرفیتهای مردمی این خدمات به صورت رایگان است و بر اساس مسئولیت اجتماعی این فعالیت ها را انجام میدهد و یکی از ویژگیها برای انتخاب آن است که آیا مقبولیت اجتماعی و مشارکت اجتماعی دارند.
بنابر این گزارش در سالهای ۱۴۰۲ و شش ماه اول سال ۱۴۰۳، حدود ۲۵ هزار مورد تجربه و دستاورد کشاورزان خبره و پیشرو از طریق ۱۲۴۲۶ مورد رویداد ترویجی روز مزرعه به حدود ۲۹۹۲۶۶ کشاورز پیرامونی منتقل شده است.
طرحهای دستیابی به پتانسیل عملکرد قابل حصول برای کاهش خلأ عملکرد میان کشاورزان پیشرو و برگزیده در محصولات استراتژیک گندم، جو و کلزا با حضور ۱۵۴۲ نفر کشاورز در سطح ۱۲۴۵۳۰ هکتار در حال اجراست.
برچسب ها :تجربیات خبرگان کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0