کد خبر : 61534
تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 تیر 1404 - 13:03

تدوین ۱۱۴ طرح کلان تحقیقاتی برای حل چالش های بخش کشاورزی

تدوین ۱۱۴ طرح کلان تحقیقاتی برای حل چالش های بخش کشاورزی
این خودکفایی از طریق ارقام پرمحصول ظرف مدت پنج سال باید عملیاتی شود

 رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تدوین ۲۲ طرح کلان تحقیقاتی با ۹۲ برنامه عملیاتی بر اساس دو سند دانش‌ بنیان و امنیت غذایی برنامه هفتم توسعه برای حل چالش‌ های بخش کشاورزی خبر داد.

غلامرضا گل‌محمدی افزود: طرح‌ های‌ تحقیقاتی کلانی که کارکرد خوبی نداشتند، با مشارکت محققان، دانشگاهیان و موسسه‌های پژوهشی بخش خصوصی بازبینی و آسیب‌شناسی شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: این طرح‌ ها در حوزه واکسن، دام، علوفه کم‌مصرف، تغییر جیره غذایی دام‌ها، آبخیزداری و تقویت آبخوان ها و جنگل و مراتع، بذور هیبرید، اصلاح بذر، سلامت محصول و هوشمندسازی هستند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به هدف گذاری خودکفایی ۹۰ درصدی تولید برنج در برنامه هفتم، افزود: این خودکفایی از طریق ارقام پرمحصول ظرف مدت پنج سال باید عملیاتی شود که در این راستا امسال طرح آن در استان‌های شمالی به ویژه گیلان و مازندران آغاز شده است.

وی افزود: در این طرح پشتیبانی از زیرساخت‌ ها توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، پشتیبانی علمی، آموزشی و ترویجی از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بخش اجرایی توسط معاونت امور زراعت انجام می‌شود.

کشت برنج پرمحصول و مقاوم به کم آبی در شالیزارها

گل محمدی با بیان اینکه در قالب طرح جهش تولید برنج از ارقام پرمحصول باکیفیت و عملکرد بالاتر برای کشت در شالیزارها استفاده خواهد شد، اظهارداشت: در این طرح از ارقام پرمحصول داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته رقم هستی و کیان از سوی محققان این سازمان با استفاده از فناوری هسته‌ای معرفی شد که عملکرد ۶ تا ۷ تنی دارند و نیاز آبی آنان یک تا دو نوبت کمتر از سایر ارقام است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: با توجه به کم‌آبی در کشور، معرفی ارقام متحمل به خشکی در دستور کار این سازمان قرار دارد و در این راستا توسعه کشت این ارقام تا میانگین تولید به ۶ تن در هکتار در دستور کار است.

گل‌ محمدی درباره معضل تغییر اراضی کشاورزی و تاثیر آن در پیشبرد اهداف طرح جهش تولید برنج در کشور گفت: بیشتر شالیزارها جزو اراضی درجه یک و دو هستند.

وی با بیان اینکه سازمان امور اراضی کشور در مورد تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی اقدام می کند افزود: براساس قانون جهش ساخت مسکن، ساخت و ساز در اراضی درجه یک و دو ممنوع است و باید این اقدام در اراضی درجه ۳ و ۴ انجام شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.