کد خبر : 15493
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 تیر 1395 - 20:57

محدودیت منابع آبی؛ خط قرمز توسعه کشاورزی / جهانگیری: کشاورزی جور بقیه بخش ها را کشید / طلب کشاورزان در اولین فرصت پرداخت می شود

محدودیت منابع آبی ؛ خط قرمز توسعه کشت محصولات کشاورزی است. برای حل این مشکل، مهمترین تدبیر در این زمینه بهره برداری حداکثری از منابع موجود و ترویج کشت های کم آب بر است .

محدودیت منابع آبی ؛ خط قرمز توسعه کشت محصولات کشاورزی است. برای حل این مشکل، مهمترین تدبیر در این زمینه بهره برداری حداکثری از منابع موجود و ترویج کشت های کم آب بر است .

 

اسحاق جهانگیری در آیین بهره برداری از طرح فاز اول مجتمع تولیدی کیمیا دانه در شهرستان سروستان با اشاره به بازدید هوایی از دریاچه مهارلو در مسیر عبور به سروستان بیان کرد: نباید بگذاریم که دریاچه هایی همچون مهارلو به تدریج خشک شوند و به کانون تولید ریزگردها و عاملی برای نگرانی مردم تبدیل شوند.
دریاچه مهارلو (دریاچه نمک) که نام آن برگرفته از روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان است با وسعت ۶۰۰ کیلومترمربع در ۸۰ کیلومتری شرق شیراز واقع شده است.
وی افزود: برای حل این مشکل، مهمترین تدبیر در این زمینه بهره برداری حداکثری از منابع موجود و ترویج کشت های کم آب بر است .
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه باید بهترین کشت را با کمترین میزان آب و با بیشترین بازده انجام دهیم، اظهار داشت: استفاده از سامانه های آبیاری نوین و بهره وری بیشتر در منابع آب در این زمینه راهگشاست .
جهانگیری با اشاره به تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای تجهیز مزارع به سامانه های آبیاری نوین گفت: بهره گیری از سامانه های آبیاری نوین می تواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف آب کشاورزی داشته باشد و به همین سبب ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص یافته است .
وی ادامه داد: این اعتبار برای راه اندازی سامانه های نوین آبیاری در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی هزینه می شود و بی شک توسعه این سامانه تاثیر قابل توجهی در کاهش هدر رفت آب و استفاده بهنیه از آن دارد .
جهانگیری اضافه کرد: در سال ۹۲ حدود ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشور به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد، در سال ۹۴ این رقم به ۱۲۵ هزار هکتار رسید و امسال این رقم به دو برابر افزایش خواهد یافت.
معاون اول رئیس جمهوری در مورد اقدام های انجام شده برای بهره وری بیشتر از منابع آبی گفت: در سال ۹۲ برای حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور عملیات زهکشی و آبخیز داری صورت گرفت و در سال ۹۴ این رقم به ۸۵ هزار هکتار رسید.
جهانگیری بر اهمیت ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: در بخش دانه های روغنی متاسفانه ما یکی از وابسته ترین بخش های تولیدی را داریم زیرا هم اینک در این حوزه یا روغن خام وارداتی تصفیه و یا در موارد معدودی دانه روغنی وارد می شود و باید تهمیدات بیشتری برای رهایی از وابستگی در این عرصه اندیشیده شود .
وی، با اشاره به تولید دانه های روغنی به عنوان محصولات کم آب بر ابراز امیدواری کرد که فعالیت در این عرصه افزایش یابد و شاهد تغییر الگوی کشت باشیم .
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از مطالب خود، مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها در سال های اخیر را ناشی از بی توجهی به مسائل روستاها دانست و بیان داشت: عدم وجود شغل در بخش کشاورزی و صنایع وابسته عامل این مهاجرت هاست و این موضوع به مسائل نگران کننده ای تبدیل شده است.
جهانگیری افزود: وقتی مسائل را در جای خود حل نکنیم برای حل پدیده های جدید باید هزینه و وقت بیشتری صرف شود که آسیب های اجتماعی ناشی از مهاجرت یکی از مشکلات مهم کشور است و هر چند همه این آسیب ها ناشی از مهاجرت نیست اما یکی از عوامل افزایش آسیب های اجتماعی همین مهاجرت هاست .
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه در طول یک سال گذشته، سه جلسه در حوزه مسائل اجتماعی در حضور رهبر معظم انقلاب و باحضور سران سه قوه و مقام های کشور برگزار شده است، گفت: ما بر این باوریم که در این عرضه می توان به خوبی تصمیم گیری و مشکلات آن را حل و فصل کرد.
جهانگیری همچنین به رشد بخش کشاورزی در سال های اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: رشد کشاورزی در این سال ها قابل توجه بوده است و با وجود اینکه رشد اقتصادی در برخی از بخش ها مطلوب نبوده اما بخش کشاورزی جور بقیه بخش ها را هم کشید و کالاهای اساسی را تامین کرد .
وی ادامه داد: در سال ۹۲ حدود ۶ میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور وارد شد اما با برنامه ریزی انجام شده امسال بعید است که نیاز به واردات گندم داشته باشیم و اگر نیازی در این بخش باشد بی شک کمتر از یک میلیون تن است .
جهانگیری به موضوع تاخیر اندکی که در پرداخت پول و مطالبات گندمکاران به وجود آمده است اشاره کرد و گفت: در آینده نه چندان دور و در اولین فرصت طلب کشاورزان پرداخت می شود تا آنها حاصل دسترنج خود را ببینند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.