کد خبر : 20265
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 شهریور 1395 - 23:04

سرمایه گذاری در کشاورزی موثرترین راهبرد برای توسعه پایدار است

کشاورزی از پایه های اقتصاد ایران در گذشته بوده و از پایه های اصلی رشد و توسعه کشورمان در زمان حاضر است

دهقان نیوز:
[ad_1]

علی کیانی راد اظهارداشت: توجه به زمینه های مزیت دار کشاورزی می تواند زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد درون زا و برون نگر با گسترش صادرات باشد.
معاون پژوهشی موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارتخانه مزبور با بیان اینکه در دو دهه گذشته فعالیت در بخش کشاورزی کشور در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته، افزود: سابقه کشاورزی دنیا به ایران به بیش از ۱۲ هزار سال گذشته مربوط می شود.
وی اظهارداشت: کشاورزی از پایه های اقتصاد ایران در گذشته بوده و از پایه های اصلی رشد و توسعه کشورمان در زمان حاضر است که بر محور تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و .. تمرکز دارد.
این مقام مسئول گفت: ایران مسیر راهبرد توسعه خود را بعد از کشف نفت بر چارچوب توسعه صنعتی بنا نهاد و همین کم توجهی تاریخی سبب شد که کشاورزی آن میزان که باید، نتواند از مزیت های نسبی و رقابتی خود در طول زمان استفاده کند.
به گفته کیانی راد، بخش کشاورزی ضمن تأمین امنیت غذایی کشور می تواند به عنوان موتور محرکه رشد بخش صنعت ایفای نقش کند و بخش کشاورزی قوی به توسعه و رشد جوامع کمک شایان توجهی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: توسعه بخش کشاورزی ضمن ایجاد زمینه رشد مثبت اقتصادی و خروج از رکود می تواند فرصت مغتنمی برای توسعه صادرات غیر نفتی باشد.
این مقام مسئول افزود :توجه به زمینه های مزیت دار کشاورزی می تواند زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد درون زا و برون نگر با گسترش صادرات باشد.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه های مختلف کشاورزی دارای مزیت های فراوانی است، افزود: نقش بخش کشاورزی در رشد اقتصادی کشور کلیدی است.
کیانی راد اضافه کرد: بخش کشاورزی یکی از مهمترین صحنه های اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی است، زیرا این بخش جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد.
وی همچنین کشاورزی را محور اصلی تحقق مقوله اقتصاد مقاومتی دانست و بیان داشت: کشاورزی مردمی ترین بخش اقتصادی است که در اثر افزایش درآمدهای ارزی ناشی از نفت مورد غفلت قرار گرفته و به حاشیه رفته است.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی نقش مهمی در خودکفایی و عدم وابستگی کشور دارد، اظهارداشت: سرمایه گذاری در کشاورزی از موثرترین استراتژی های بهبود توسعه پایدار است.
وی گفت: بخش کشاورزی با داشتن زیر بخش های چهارگانه زراعت، دامپروری، شیلات و جنگلداری یکی از مهمترین بخش های اقتصاد ایران است.
کیانی راد با بیان اینکه بخش کشاورزی اهمیت اقتصادی، اجتماعی و امنیتی فراوانی دارد، یادآورشد: کشاورزی در ایران با داشتن ویژگی های بسیار از جمله چهار فصل بودن، توانایی زیادی برای تبدیل شدن به موتور محرکه اقتصاد در چارچوب اقتصاد مقاومتی و جایگزینی نفت را دارد.
ایرنا، پیش بینی ها حاکی از آن است که میزان تولید محصولات کشاورزی کشور امسال به رقم ۱۱۷ میلیون تن خواهد رسید و درعین حال ۱۳۷ میلیون تن ظرفیت فرآوری این تولیدات است.
میزان تولیدات کشاورزی در دولت یازدهم از حدود ۹۷ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ با ۱۵٫۴ درصد رشد به ۱۱۲ میلیون تن در سال ۱۳۹۴ به ارزش بیش از ۳٫۵ میلیارد دلار رسید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.