درود آقای وزیر محترم بنده از کارشناسان جهاد کشاورزی هستم ؛وخدمتم در کنار یکی از بزرگترین رودخانه های غرب کشور است باور کنید هرروز که بنده از کنار این رود خانه میگذرم واز رفتن آب این رودخانه دلم دارد خون می شود انگاری خون از رگهای بنده خارج میشود .ومیبینم دبی آب این رود خانه بیش از سه الی چهار هزار لیتر در ثانیه است میدانید درد اور تر از آن چیست ؟ده هزار زمین بکر درکنار رود خانه دیم است؛ وقشنگ رودخانه از کنار این همه زمین میگذرد وتا کارون وبعد به خلیج فارس میرود این در حالی است بنده یک طرح بسیار جامع وکاملی بنام ،طرح آبخوانداری وحفظ منابع آبی این رودخانه تهیه کرده ام وفقط استفاده از این رودخانه در همین فصول پر آب رودخانه بیان کرده ام که با مهار ابهای این رودخانه وتزریق آب در زیر زمین ودر کوهای اطراف میتوان بیشترین آب را برای تابستان ذخیره نمود ولی آیا اقدامی هست ؛دلسوزی هست,گوش شنوائی هست ؛ این درحالی است اگر هزار کارشناس هزار سال در این منطقه کار کند به اندازه اجرای این طرح به منطقه خدمت نکرده است آن هم با هزینه ای حدود یک میلیار تومان که دربرابر سودی که برمیگرداند یک به صد هزار است پس راه توسعه زیاد است ولی کسیدوست ندارد توسع اتفاق بیفتد اگر واقعآ دلمان بحال کشاورزی می سوزد باید دل به دریا زد نه منتظر معجزه بود یا علی مدد. وزیر محترم منتظر آمدن شما هستم تا عینا ببینید که با یک حرکت واندیشه سازنده میشود کاری بسیار بزرگ انجام دادو یا علی مدد. مهندس شمس الله امیریان هستم از کرمانشاه
خبرهای خوب حجتی برای کشاورزی ایران
دهقان نیوز / در برنامه ششم نیز پیشنهاد کردیم که رشد بخش کشاورزی سالانه پنج درصد باشد که این هدف تحقق پذیر است.
دهقان نیوز / در برنامه ششم نیز پیشنهاد کردیم که رشد بخش کشاورزی سالانه پنج درصد باشد که این هدف تحقق پذیر است.
وزیر جهاد کشاورزی از رشد ۵،۷ درصدی بخش کشاورزی در شش ماه نخست سال جاری خبر داد.
محمود حجتی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در برنامه ششم نیز پیشنهاد کردیم که رشد بخش کشاورزی سالانه پنج درصد باشد که این هدف تحقق پذیر است.
وی در ادامه گفت: اجدادمان از دیرباز با مشکل کمبود آب مواجه بودند، اما واقعیت بخش کشاورزی سرزمین های ما نشان می دهد ظرفیت تولید کشاورزی بسیار بیشتر از وضعیت تولید فعلی است.
وی افزود: برنامه ریزی کرده ایم که حداکثر طی شش تا هفت سال بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته به یک تراز قابل قبولی در محصولات کشاورزی برسیم که یکی از راههای دستیابی به آن توجه جدی به اقتصاد مقاومتی این بخش است.
حجتی در ادامه با اشاره به خرید هر ساله گندم از کشاورزان گفت: خرید گندم مازاد کشاورزان در سال ۹۲ چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال ۹۳ شش میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۴ با وجود محدودیت های آبی به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید.
وی تصریح کرد: حتی می توان ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم را کاهش داد و با استفاده از فن آوری های آبیاری نوین و انواع کشت و مدیریت آب هم در عین حال محصولات مورد نیاز کشور را نیز تولید کرد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه بیشتر ذرت مصرفی داخل از خارج وارد می شود افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در افق ۱۰ ساله ۷۰ درصد ذرت مورد نیاز در داخل تولید و در عین حال بازار را نیز رقابتی خواهیم کرد.
وی در باره طرح نکاشت نیز گفت: طرح نکاشت در مناطقی صورت می گیرد که با محدودیت جدی منابع آب روبرو هستیم و یک محصول در آنجا آب زیادی مصرف می کند بنا بر این بهتر است محصول با مصرف آب کم را جایگزینش کنیم که البته طرح نکاشت تنها در چند نقطه هم اکنون اجرا می شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی در سال ۹۴ هیچ خرید خارجی گندم نداشته است افزود: این شرکت تنها ۳۰۰ هزار تن را وارد کرده که آن هم مربوط به خرید سال گذشته است، چرا که خریدهای داخل جوابگوی همه خبازی ها است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن برنج نیاز داریم که به کشور وارد کنیم.
حجتی افزود: البته بر اساس مصوبه ای که گذراندیم قیمت محصولات برنج وارداتی نباید کمتر از مشابه داخلی خود باشد تا امکان رقابت وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: در دو سال اخیر ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی سطح زیر کشت برنج را به علت محدودیت آبی کاهش داده ایم و برآوردها نشان می دهد ۱۲۰ هزار هکتار دیگر نیز امکان کاهش وجود دارد، اما در عین حال با استفاده از ابزارهای نوین و مدیریت منابع آب و کشتهای پیشرفته می توان به میزان زمینهای حذف شده، برنج تولید کرد.
وی در ادامه تولید مرکبات را یکی از مزایای کم نظیر زمین های باغی ایران دانست و گفت: در کل دنیا سالانه ۱۰۰ میلیون تن مرکبات تولید می شود، حال آنکه ما با یک درصد جمعیت دنیا چهار درصد مرکبات جهان را به میزان چهار و نیم میلیون تن تولید می کنیم.
وی همچنین میزان مصرف روغن در کشور را بسیار بالاتر از متوسط سطح جهانی دانست و افزود: سالانه مصرف روغن در ایران یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است در حالیکه ما کمتر از ۱۰ درصد آنرا در داخل تولید می کنیم و باید برای مصرف آن مدیریت شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بخش کشاورزی داخل، مافیا دارد یا نه؟ گفت: نمی دانم مافیا یعنی چه؛ ما از همه فعالان و تاجران بخش کشاورزی می خواهیم هم منافع ملی را ببینند و هم منافع جیبشان را.
حجتی در پاسخ به پرسشی در خصوص برخی خبرها مبنی بر امحاء ۱۷۰۰ تن سیب زمینی در استان فارس گفت: سیب زمینی امحاء شده فاسد بود و نه تنها برای انسان، بلکه برای خوراک دام نیز قابل مصرف نبود.
وی تصریح کرد: سالانه تولید سیب زمینی کشور ۵،۵ میلیون تن است که جوابگوی مصرف داخلی است.
وی گفت: سیب زمینی امحاء شده نیز از نوع برداشت فصل بهاره بوده که خاصیت ماندگاری ندارد، در عین حال یا در این باره همکاران تلاش خود را کرده و یا قصور و تقصیر داشته اند به همین منظور از بازرسی وزارتخانه خواسته ام تا موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کنند.
وی در پایان با اشاره به شرایط بارندگی کشور با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ درصد بارندگی کمتر از سال قبل از آن بود، گفت: در عین حال مدیریت شد تا پنج – شش میلیارد مترمکعب هم کمتر از ذخایر زیرزمینی استفاده شود اما هم زمان هفت تا هشت میلیون تن محصول اضافه تولید شد که این با صرفه جویی و استفاده از فنآوری های نوین آبیاری و کشت های مختلف مدرن و همچنین بذرهای متنوع و مقاومت امکان پذیر است.
برچسب ها :برنامه ششم ، خرید هر ساله گندم از کشاورزان ، رشد بخش کشاورزی سالانه ، سالانه تولید سیب زمینی کشور ، شرایط بارندگی کشور ، شرکت بازرگانی دولتی ، طرح نکاشت ، فعالان و تاجران بخش کشاورزی ، قیمت محصولات برنج وارداتی ، کشاورزی ایران ، گندم مازاد کشاورزان ، محصول با مصرف آب کم ، محمود حجتی ، مزایای کم نظیر زمین های باغی ایران ، میزان مصرف روغن در کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1