تاثیر خاموشی چاه موتورها بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مه ولات خبر داد: خاموشی چاه موتورها و از بین رفتن ۵۰ درصد پسته باغات مه ولات
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مهولات گفت: ۵۰ درصد محصول پسته برخی باغات این شهرستان، به دلیل خاموشیهای مکرر چاههای کشاورزی در اوج گرمای تابستان پوچ شده است.
غلامرضا عزار در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان مه ولات همیشه در مدیریت منابع آب بخش کشاورزی جزو شهرهای پیشگام در خراسان رضوی بوده است، اظهار کرد: مه ولات جزو اولین شهرهایی در کشور بوده که کشاورزان خودشان داوطلبانه چاههای کشاورزی را ۴۵ روز در سال خاموش میکنند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع بیش از ۶ ماه در سال چاههای کشاورزی شهرستان با مدیریت خود کشاورزان خاموش میشود، بیان کرد: متأسفانه اخیراً که خاموشیهای برق افزایش یافته مدیریت برق از دست کشاورزان به مرور خارج میشود.
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مه ولات عنوان کرد: متأسفانه خاموشیهای مکرر چاههای کشاورزی بر کیفیت و کمیت محصولات شهرستان تأثیرات بسیاری گذاشته و ضررهای قابل توجهی را به خصوص بر دو محصول استراتژیک پسته و انار شهرستان وارد نموده است.
وی همچنین با بیان اینکه تاکنون بسیاری از باغات انار شهرستان خشک شده است، افزود: در وضعیت فعلی به سختی میشود باغات پستهای که باقی مانده را حفظ نمود. خاموشیها علاوه بر اینکه بر تجهیزات چاههای کشاورزی خسارت وارد نموده بر محصولات هم خسارت جدی وارد شده است.
عزار گفت: برخی باغات پسته به دلیل خاموشیهای مکرر چاههای کشاورزی در اوج گرمای تابستان بیش از ۵۰ درصد پوچی دارند، هرچند در زمستان خوشحال بودیم که وزیر نیرو قول دادهاند خاموشی نخواهیم داشت اما نه تنها این میزان کم نشد بلکه روز به روز هم بیشتر شد به طوری که حتی علاوه بر روزها، شبها هم خاموشیهایی داشتیم.
وی افزود: هر چند در گذشته خودمان داوطلب بودیم به جای اینکه روزی ۶ ساعت یا بیشتر خاموشی بدهند یک شبانهروز در هفته برق چاه موتورها را قطع کنند، ولی اعلام شد چون مشکلی در شب برای برق نداریم نیازی به خاموشی نیست اما اکنون با این مشکل مواجه شدیم.
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مهولات تصریح کرد: علیرغم پیگیریها و جلسات مکرری که با مسئولان استان داشتهایم اما تاکنونبه نتیجه نرسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان از برخی تبعیضها ناراحت هستند، اظهار کرد: اگر با کمبود برق مواجه ایم چرا برخی مغازههای لوستر فروشی در اوج تابستان تمامی چراغهایشان روشن است و کسی تذکر نمیدهد، از سویی به ما پیشقراولان تولید میگویند اما در عمل صنعت را بر بخش کشاورزی مقدم میدانند.
عزار اذعان کرد: اگر کشاورز نتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند قطعاً مجبور به واردات خواهیم شد، پسته مه ولات یکی از محصولات ارزآور برای دولت است، زمانی که دولت برای تأمین ارز مشکل دارد یکی از منابع درآمد ارزی کشور همین صادرات پسته است.
وی با بیان اینکه اگر پسته به نابودی کشیده شود قطعاً درآمد ارزی دولت هم کاهش خواهد یافت، از نگرانی کشاورزان در خصوص گرانی کود و نهادههای کشاورزی خبر داد و گفت: این گرانیها موجب شده کشاورز از کود و نهاده کمتری استفاده کند که عملاً بر میزان تولید و کیفیت محصول تأثیر میگذارد.
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مه ولات افزود: زمانی قیمت کود و نهادهها به بیش از ۷۵۰ هزار تا یک میلیون تومان هم رسید، اما اخیراً قیمت برخی کودها مقداری به قیمت قبل برگشته است ولی هنوز رضایتبخش نیست.
وی عنوان کرد: باید مسئولان قیمت کودها و نهادهها را بیش از این کنترل کنند، متأسفانه در بخش دام هم دامدار به مرحلهای رسیده که به دلیل گرانی نهاده حتی دامهای مولد خود را در بازار به فروش رساندند، با وضعیت فعلی چون اکثر دامهای مولد از بین رفتند برای آینده تولید گوشت، شیر و لبنیات کشور وضعیت خوبی نمیبینم.
عزار در ادامه با اشاره به نارضایتی کشاورزان از وضعیت بیمه گفت: بارها کشاورزان را به بیمه کردن محصولاتشان تشویق میکنیم اما وقتی کشاورز میبیند خدمات کافی نیست انگیزهای برای بیمه کردن محصول خود ندارد.
وی افزود: با توجه به مبلغی که کشاورز پرداخت میکند اما اگر بیمه بخواهد به ۱۰۰ درصد محصول هم خسارت پرداخت کند بازهم رقم بسیار ناچیز است، از سویی کارشناسان خسارتهای وارد شده را ناچیز اعلام میکنند.
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مه ولات همچنین عدم پرداخت تسهیلات مناسب با نرخ سود پائین را از دیگر مشکلات کشاورزان برشمرد و افزود: امسال تسهیلات به کشاورزان با نرخ ۲۳ درصد پرداخت شده است، اگر با این میزان سود بخواهیم وام بگیریم عملاً با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم بود.
وی گفت: چون بودجهای که برای امهال وامها در نظر گرفتند کافی نبود، بانکها درصد بندی نمودند به طوری که اعلام شده کشاورزان ۷.۵ درصد را بدهند سپس امهال کنند، یا وامهای زیر ۱۵ میلیون تومان امهال شود که این بسیار پائین است.
عزار در ادامه میزان سوختی که به بخش کشاورزی اختصاص داده میشود را بسیار ناکافی دانست و افزود: بسیاری از تراکتورداران به خصوص تراکتورداران حرفهای از میزان سوختی که اختصاص داده میشود گلهمند هستند. حداکثر ۱۲۰۰ لیتر اختصاص میدهند که فقط کفاف چند روز را میدهد.
رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان مه ولات در پایان اظهار کرد: متأسفانه این اتفاقات در سالی میافتد که شعار ما رشد تولید و مهار تورم است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0