کد خبر : 3778
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 بهمن 1394 - 11:10

تولید ۲۰ درصد گوشت قرمز توسط عشایر کشور

دهقان نیوز / هم اکنون عشایر با داشتن حدود ۲۳ میلیون واحد دامی ۲۰ تا ۲۵ درصد گوشت قرمز تولیدی کشور را تولید می کنند که این رقم بیانگر نقش و جمعیت عشایری در اقتصاد جامعه است.

دهقان نیوز:
[ad_1]

 

 

دهقان نیوز / هم اکنون عشایر با داشتن حدود ۲۳ میلیون واحد دامی ۲۰ تا ۲۵ درصد گوشت قرمز تولیدی کشور را تولید می کنند که این رقم بیانگر نقش و جمعیت عشایری در اقتصاد جامعه است.

داریوش نعمت اللهی  با بیان این که با اجرای طرح پروار بندی ۵۰۰ هزار راس دام عشایر افزوده می شود، افزود : هم اکنون عشایر با داشتن حدود ۲۳ میلیون واحد دامی ۲۰ تا ۲۵ درصد گوشت قرمز تولیدی کشور را تولید می کنند که این رقم بیانگر نقش و جمعیت عشایری در اقتصاد جامعه است.
وی ادامه داد : عشایر کشور همچنین سالانه ۳۳۰ هزار تن شیر ، ۱۳هزار تن کرک، پشم و مو تولید می کنند و ۳۵ درصد صنایع دستی شامل گبه ، ورنی ، پلاس، حصیر تولیدی کشور حاصل دسترنج این قشر زحمت کش و پرتلاش کشور است.
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر اضافه کرد که عشایر کشور در حال حاضر ۷۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی ( بیش از ۶۴ هزار هکتار باغ و مابقی زراعی ) و بیش از ۳۲ میلیون هکتار مرتع را در اختیار دارند.
نعمت اللهی درباره سیر تاریخی و فراز و نشیب جمعیت عشایری کشور گفت که بررسی وضعیت جمعیت عشایرکشور در چند دهه گذشته نشان می دهد که در سال ۱۲۴۵ ه. ش. حدود ۳۸٫۶ درصد جمعیت کشور، عشایری بوده است که این نسبت در سال ۱۳۴۵ به ۹٫۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به روند جمعیت عشایری در سال ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷ افزود که شمار عشایر کشور در سال ۱۳۷۷ه ش، ۱,۳۰۴,۰۰۰ نفر در قالب ۲۰۰هزار خانورا بوده که این رقم در سال ۱۳۸۷ به ۱,۱۸۶,۳۹۸ نفر در قالب ۲۱۳ خانوار رسیده است.
بر اساس آخرین سرشماری رسمی عشایر کشور که توسط مرکز آمار ایران صورت گرفته است، نسبت جمعیت عشایر کشور به کل جمعیت ۱٫۶۸ درصد است.
عشایر در استان های مختلف کشور پراکنده هستند و به غیر از استان کردستان و زنجان ، سایر استان ها دارای جمعیت عشایری هستند، در بین استان های کشور، استان فارس با ۱۴۱,۳۱۵ نفر (۱۱٫۹۱ درصد کل جمعیت عشایر) بیشترین سهم جمعیت عشایر کشور را در خود جای داده است. پس از فارس، استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خوزستان هر کدام با ۸٫۸۸ – ۸٫۳۷ و ۸٫۲۴ درصد، بیشترین سهم جمعیتی عشایر کشور را به خود اختصاص داده اند.
این مسوول تصریح کرد : استان های قزوین و قم نیز به ترتیب با ۰٫۱۱ درصد و ۰٫۰۳ درصد، کمترین جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده اند.
وی در باره اولویت ها و سیاست سازمان امور عشایر گفت که ساماندهی کوچ و خدمات رسانی به کوچندگان و سامان دهی به اسکان عشایر دواطلب از جمله سیاست های مهم این سازمان است.
نعمت اللهی در باره عوامل تهدید کننده و مشکلات عشایر گفت که خشکسالی ، عدم رغبت جوانان به زندگی عشایری و سنتی ،از بین رفتن میان بندها و تصرف ایل راه های عشایری ، نبود سیستم خرید تضمینی محصولات تولیدی، پایین بودن قیمت محصولات نسبت به هزینه تولید،واسطه و سلف خرها و واردات بی رویه محصولات از جمله مشکلات و عوامل تهدید کننده جمعیت عشایری کشور است.
شبک ۱۹۱۷

انتهای پیام /*

[ad_2]

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.