آمادهسازی نسخه کشاورزی دیم برای پایداری تولید
افزایش درآمد کشاورزان و کاهش هزینههای تولید، راهکار توسعه بخش کشاورزی است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی، از آمادهسازی نسخه کشاورزی دیم برای پایداری تولیدات خبر داد.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایسنا، عباس کشاورز در مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان زنجان و آئین شکرگزاری برداشت گندم، با بیان اینکه نسخه کشاورزی دیم برای پایداری تولیدات دیم و پایداری درآمد کشاورزان آماده شده است، اظهار کرد: گندم، کلید توسعه کشاورزی کشور است و بخش کشاورزی در دنیا، سه وظیفه اصلی تأمین امنیت غذایی، حفاظت از منابع و افزایش درآمد کشاورزان را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش درآمد کشاورزان و کاهش هزینههای تولید، راهکار توسعه بخش کشاورزی است، ادامه داد: افزایش تولید یکی از راههای افزایش درآمد بهرهبرداران محسوب میشود و در این راستا، بر ارتقای بهرهوری به جای افزایش سطح تاکید میشود.
کشاورز با بیان اینکه گندم، ذرت و برنج سه غذای اصلی مردم دنیا محسوب میشود و همه کشورها برای تولید این محصولات برنامه ریزی و تمرکز ویژه دارند، ادامه داد: همه ساله حدود ۵۰ درصد از اراضی آبی کشور و ۸۵ درصد از اراضی دیم به کشت محصول گندم اختصاص مییابد، لذا نباید تحت هیچ شرایطی از توجه به این محصول استراتژیک غافل شد.
معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه موفقیتهای بسیار خوبی در زمینه تولید گندم در کشورمان حاصل شده است، تصریح کرد: هنوز با وضعیت مورد انتظار و مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی یادآور شد: کشاورزی، بهویژه کشاورزی دیم در ایران بسیار شکننده است. از این رو، برای پایداری تولیدات دیم و پایداری درآمد کشاورزان، هماکنون نسخه تولیدات دیم برای اجرا در کل کشور آماده شده است.
کشاورز افزود: بر اساس این نسخه، توسعه کشت حبوبات و واردات پنج محصول از جمله دانههای روغنی و علوفه باید در دستور کار باشد و همه محصولات دیم در پاییز کشت خواهد شد. همچنین بر اساس این نسخه، ۳۰ درصد از بقایای گیاهی باید روی سطح اراضی باقی بماند تا تشعشع خورشید روی خاک کمتر شده و رطوبت خاک حفظ شود.
معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی، ادامه داد: کشت و تولید محصول لوبیا باید یا از طریق آبیاری میکرو انجام گیرد و یا باید کشت جایگزین معرفی شود.
کشاورز با بیان اینکه تاکنون اجازه ندادهایم هیچ خدشهای به نهادهها وارد شود، خاطرنشان کرد: افزایش تولید از طریق بهرهوری و ارتقای تولید در واحد سطح، راهکار ماندگاری و پایداری تولیدات کشاورزی است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0