کد خبر : 51953
تاریخ انتشار : پنجشنبه 21 شهریور 1398 - 18:42

اراضی مستعد دماوند تبدیل به ویلا شده اند! / دماوند قطب باغداری و کشاورزی است / با اعطای تسهیلات به کشاورزان از فروش زمین ها جلوگیری کنیم

می شود به گردشگری کشاورزی اندیشید.

می شود به گردشگری کشاورزی اندیشید.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی دماوند گفت: اینکه گردشگری مساله پذیرفته شده ای در جهان امروز است، حرفی نیست؛ ولی اینکه تعیین آن به عنوان اولویت برای توسعه اقتصادی منطقه، چه چشم اندازی را ترسیم می کند، جای تامل دارد.

سعید اکبری در گفتگو با دهقان نیوز گفت: ما در منطقه ای زندگی می کنیم که به خاطر خاک حاصلخیز و آب و هوای کم نظیرش قطب باغداری و کشاورزی استان بوده و سیب، گردو، عسل و محصولات کشاورزی مثل سیب زمینی، خیار و لوبیا و … از تولیدات این آب و خاک است ولی متاسفانه در حال حاضر این گوهر زرخیزی که می توانسته تامین کننده غذای مردم منطقه و حتی استان باشد دارد به خاطر سهل انگاری ها و بی تدبیری به زیر بتن و آهن ویلای خوش نشینان می رود!

وی افزود: گفته می شود که در شرایط کمبود آب به سر می بریم، آیا ویلا نشینی آب منطقه را مصرف نمی کند؟! حال آنکه بیشتر ویلاها بطور غیر مجاز چاههایی برای پر کردن استخرهایشان حفر کرده اند و سفره های آب زیر زمینی را مانند زالو می مکند به زعم باغداری و کشاورزی در پی هزینه ی آب غذای مردم را تامین کند که آن هم با روشهای نوین کشاورزی و آبیاری می تواند برطرف شود.

وی گفت: گردشگری اگر چه رونق اقتصادی هم برای منطقه ایجاد می کند ولی اگر تدبیرش نکنیم خاک حاصلخیز و باغاتمان و طبیعت زیبایمان را نابود می کند.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی دماوند گفت: می توان به جای حمایت روز افزون از گردشگری و بوم گردی با اعطای تسهیلات به باغداری و کشاورزی مانع از  فروش زمین ها و باغات شد. با رونق بخشیدن صنایع تبدیلی در کنار باغداری و کشاورزی بازاری جهت مصرف میوه های با کیفیت پایین تر و حمایت از تولیدکننده تامین می شود و با ایجاد میدان تره باری در دماوند که محصولاتش را مستقیما از تولید کننده شهرستان بخرد و نه تهران، می شود امکان سود بیشتر تولیدکننده و قیمت مناسب تر برای مصرف کننده را فراهم کرد.

اکبری ادامه داد: می شود به گردشگری کشاورزی اندیشید. با رونق صنایع بسته بندی تولیدات شهرستان اعم از باغی کشاورزی  سوغات و یا صنایع دستی وابسته به جامعه روستایی را رونق بخشید. اگر بخواهیم فقط به تسهیل دستیابی گردشگر به طبیعت زیبایمان فکر کنیم بزودی مناظر طبیعی شهرمان از بین می رود، شهرمان پر از جاده و خیابان و محل تردد ماشین می شود و چیزی از کوچه باغ های خاطره انگیز باقی نمی ماند که جذب گردشگر کند! و چند سال بعد باید به دنبال رفع معضل ترافیک و آلودگی هوا و کاهش سرانه فضای سبز برای دماوندیها باشیم!

 وی در پایان به دهقان نیوز گفت: اگر به گردشگری هم می اندیشیم دماوند را به عنوان باغشهر کهن ثبت کنیم و از طبیعتش حفاظت کنیم که اگر غفلت کنیم چیزی از این طبیعت کم نظیر برای آیندگان باقی نمی ماند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.