کشاورزان از نرخ گندم رضایت ندارند / کشاورزی منجی میخواهد / حضور تشکلها در جلسات دکوری نباشد
کشاورزان از نرخ تضمینی گندم رضایت ندارند.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز گفت: کشاورزان از نرخ تضمینی گندم رضایت ندارند.
در حالی که معاون وزیر جهاد کشاورزی قیمت ۱۶۰۰ تومانی را برای خرید تضمینی گندم اعلام کرده اما کشاورزان قیمت تمام شده هر کیلو گندم را ۱۹۰۰ تومان میدانند و میگویند با این قیمتگذاری غیرمنطقی، انگیزه چندانی برای تولید این محصول استراتژیک در سالهای آینده برای کشاورزان باقی نمیماند.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران واکنش و اعتراض تشکلهای مردم نهاد و قشر زحمتکش کشاورز به قیمت تضمینی اعلام شده گندم را به حق و درست دانست.
محمد اردلان کاظمی گفت: نتیجه مداومت در اعتراض به قیمت ناعادلانه و غیرکارشناسی گندم به عذرخواهی شورای اقتصاد از جامعه کشاورزان کشور و تغییر قیمت خرید تضمینی گندم منجر شد ولی با توجه به تورم لجام گسیخته و هزینههای سرسامآور تولید، نرخ اعلام شده هنوز تا قیمت هر کیلو ۱۹۰۰ تومان مورد نظر کشاورزان فاصله زیادی دارد که اصلاح منطقی قیمت تضمینی محصولات تدبیر دولتمردان را میطلبد.
وی مهمترین دغدغه و چالش را بروز نارضایتیهای اجتماعی حاصل از بحران آب و تورم افسارگسیخته اعلام کرد و گفت: نرخ تضمینی محصولات استراتژیک همچون گندم، جو، دانههای روغنی و تولیدات دامی و باغی باید معقول و منطقی باشد و براساس قانون، نرخ آن به موقع و بهگونهای اعلام گردد تا برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیر این صورت علاوه بر نارضایتی تولیدکنندگان، کاهش چشمگیر رغبت به کاشت و تولید را در پی خواهد داشت.
کاظمی هشدار داد: اختلاف قیمت داخل و خارج کشور باعث خروج غیرقابل کنترل تولیدات مورد نیاز مملکت شده و جامعه را با بحرانهای بعدی مواجه میکند که قابل کنترل نیست و منافع ملی کشور را به خطر خواهد انداخت.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با اشاره به این که در خصوص حفاظت، نگهداری و مدیریت منابع آب سالها سهلانگاری شد، اضافه کرد: اکنون شرایط به گونهای است که اگر از آسمان سیل هم ببارد باز هم بحران آب خواهیم داشت و به دلیل ارتباط مستقیم و نیاز بخش کشاورزی به آب، مشکلات و عوارض حاصل از بحران آب گریبانگیر بخش کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی شعار صرفهجویی و استفاده درست در مصرف آب میدهیم باید الگوی حفاظت و نگهداری از اندک منابع آب موجود پشت سدها از دستگاههای مسئول آغاز شود و برای گریز از بحران نباید با تصمیمگیریهای یک بام و دو هوا بر بیاعتمادی و شائبههای سیاسیکاری دامن زده شود.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران تأکید کرد: با توجه به جمعیت فعالین بخش کشاورزی و روستاییان فارس چنانچه تدبیر نشود شاهد عواقب و عوارض حاصل از بحران آب همچون بیکاری، فقر وگرسنگی اقتصادی، اجتماعی و مهاجرت جامعه کشاورزان به شهرها و پیامدهای آن خواهیم بود لذا فارس نیازمند بازنگری و برنامهریزی اساسی و سرمایهگذاریهای کلان در حوزه مشاغل جایگزین کشاورزی است و نباید فقط شعار داد آب نیست بلکه باید برای حل مشکل تدبیری اندیشیده شود.
بازرس نظام صنفی کشاورزی شهرستان شیراز گفت: میتوان با استفاده از صندوق ذخیره ارزی این بخش از جامعه را به سمت مشاغل جایگزین و تأمین نیاز اجتماعی و معیشتی آنان سوق داد و در این میان نقش رسانهها در اطلاعرسانی مطالبات و مشکلات جامعه به گوش مسئولین بسیار حائز اهمیت است.
کاظمی با اشاره به نقش و نگرش مسئولین گفت: جلسات شورای کشاورزی، شورای حفاظت از منابع آب و … باید با حضور تأثیرگذار تشکلهای مردمنهاد برگزار شود، البته حضور تشکلها در این جلسات نباید دکوری باشد بلکه باید فضا به گونهای باشد که بتوانند واقعیتهای عینی مشکلات بخش کشاورزی را به راحتی و حتی اگر به مزاج بعضی هم خوش نیاید بیان نمایند تا با مشارکت مردم و حمایت مسئولین از شرایط بحرانی کنونی گذر کرد و جلوی عواقب اقتصادی و اجتماعی آن را گرفت.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران در بخش دیگری از مصاحبه خود با بیان این که جامعه کشاورزی منجی میخواهد، ابراز امیدواری کرد که سکاندار فارس برای حل بحران آب، کشاورزی، اشتغال و اقتصاد تدبیر کند.
کاظمی با اشاره به تأثیر مثبت پرداخت به موقع غرامت بر انجام کاشت و تولید سال آینده، تنها راه جبران خسارت محصولات کشاورزی را بیمه کردن دانست و خواستار تقویت حمایت صندوق بیمه کشور و پرداخت واقعی و به موقع غرامت بیمه محصولات کشاورزی به کشاورزان خسارت دیده شد.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با اشاره به مصوبه مجلس و هیئت وزیران و نامه وزیر کشور به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص استمهال و بخشودگی سود وامها با بیان این که شایسته نیست مراجع مسئول و بانکها با بهانههای گوناگون در اجرای قانون تعلل کنند، گفت: اجرای هر چه سریعتر امهال و بخشودگی سود و دیرکرد وام کشاورزان خسارتدیده توسط بانکها با هدف بازتوانی اقتصاد معیشتی جامعه کشاورزی ضروری است.
وی تأکید کرد: زیبنده نیست دولت تدبیر این بخش عظیم از جامعه را ناامید و دلآزرده گرداند و نمایندگان واقعی مردم در مجلس شورای اسلامی نیز نباید در دفاع از حقوق مردم کوتاه بیایند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0