کد خبر : 43846
تاریخ انتشار : شنبه 17 شهریور 1397 - 13:39

نرخ تضمینی محصولات زراعی به شورای اقتصاد رفت

نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی به شورای اقتصاد رفت.

نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی به شورای اقتصاد رفت.
معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت: نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش رو بر اساس نرخ تورم رسمی و نگرانی از ایجاد اخلال در تولید تعیین شده است.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، عباس کشاورز در حاشیه ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال زراعی ۹۷ – ۹۸ اظهار کرد: در سال زراعی پیش رو میزان تولید گندم در کشور حفظ می‌شود و تولید محصولاتی مانند دانه‌های روغنی، جو و شکر افزایش می‌یابد.

وی افزود: به خاطر محدودیت‌های آبی که در کشور داریم افزایش کشت شکر به صورت پاییزه خواهد بود و به طور ویژه از ظرفیت‌های کشت محصولات دیم بویژه در بخش علوفه استفاده خواهیم کرد.

معاون زارعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال زراعی پیش رو کشاورزان را ملزم به رعایت الگوی کشت خواهیم کرد و شرایط تولید سبزی و صیفی به گونه‌ای خواهد بود که به نفع تولیدکنندگان تسهیل صورت گیرد.

کشاورز تصریح کرد: در بخش محصولات صیفی کشاورزان بر اساس قانون ملزم خواهند خیار، گوجه فرنگی و … را به اندازه نیاز کشور تولید کنند تا از تولید مازاد جلوگیری به عمل آید و همچنین با کمبود تولید نیز مواجه نباشیم.

وی گفت: برای سال زراعی پیش رو تدارک نهاده‌های تولید از جمله کود، بذر و آفت‌کش‌ها انجام شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در تولید گندم به طور صددرصدی خودکفا هستیم و نیازی به واردات نداریم گفت: برنامه‌ای برای صادرات گندم نداریم اما تولید مازاد در این بخش را صادر خواهیم کرد؛ در سال زراعی جاری ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم تولید شد که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده بود.

جلوگیری از خروج کالاهایی که با ارز دولتی تولید شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: سند ملی کشت در استان‌ها در حال تهیه است و شاخص‌های آن بر اساس امنیت غذایی، کشاورزی پایدار، توجه به صرفه‌جویی منابع آبی و افزایش درآمد کشاورزان تهیه شده است.

کشاورز در پاسخ به سوال تسنیم درباره اینکه با توجه به اعطای یارانه به تولید چه برنامه‌ای برای جلوگیری از خروج کالاهای مصرفی مردم از کشور دارید گفت: برای خروج کالا از کشور یک سیاست و یک اقدام می‌خواهیم؛ سیاستگذاری‌های لازم را در این ارتباط وزیر و دولت انجام می‌دهند و سعی می‌شود که کالاهایی که از ارز رسمی در تولید آنها استفاده شده است از خروج آنها از کشور جلوگیری به عمل آید و در صورت صادرات مدیریت شده و به نفع منافع ملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: محصولات حجیمی مانند گندم و سیب‌زمینی را به صورت قاچاق و با قاطر نمی‌توان از کشور خارج کرد و حتما از مرزهای رسمی باید خارج شود بنابراین نمی‌توانم قبول کنم که این کالاها وارد شبکه زیرزمینی و قاچاق شوند اما در کالاهای کم حجم و ارزشمند این امکان وجود دارد.

وی افزود: با رصد کالاها در مناطق عرضه و همچنین انبارها تلاش می‌شود که از قاچاق جلوگیری به عمل آید. همچنین سلایق تامین‌کنندگان تشخیص داده می‌شود و بر اساس صلاحیت آنها اجازه صادرات می‌یابد.

نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی در شورای اقتصاد

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی برای سال پیش رو به شورای اقتصاد رفته و جلسات کارشناسی آن انجام شده و امیدواریم که تا ابتدای پاییز نرخ آنها اعلام شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم درباره اینکه در تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی، تورم موجود و افزایش نرخ دلار را در نظر گرفته‌اید یا خیر گفت: نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی بر اساس نرخ تورم رسمی و نگرانی از ایجاد اخلال در تولید تعیین شده است.

کشاورز درباره احتمال کمبود در محصولات کشاورزی گفت: اگر کالایی در بازار کم شود به معنای آن نیست که از لحاظ تولید تدارکات کم بوده است زیرا ما در تامین نهاده‌ها علاوه بر آنکه کمبودی نداشته‌ایم حتی بیشتر از سال قبل عرضه کرده‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی از نافرمانی‌های مدنی و منفعت‌طلبی‌های آنی ممکن است ایجاد شود که دستگاه‌های نظارتی ورود می‌کنند اما در کالاهای کشاورزی چنین روندی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: شاهد مثال این امر افزایش خرید تضمینی گندم است به طوریکه میزان خرید این محصول از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ۹٫۵ میلیون تن رسیده است.

کشاورز درباره کیفیت گندم تولیدی در کشور گفت: گندمی که در کشور تولید می‌شود کیفیت بالایی دارد به طوریکه این محصول به ایتالیا که در زمینه تولید پاستا در دنیا صاحب جایگاه است صادر می‌شود.

سطح زیر کشت گندم برای سال زارعی جدید مشخص شد

وی در پایان درباره سطح زیر کشت گندم در سال زراعی پیش رو گفت:‌در سال زراعی پیش رو ۲ میلیون و ۷۰ هزار هکتار گندم آبی و ۳ میلیون و ۸۰ هزار هکتار گندم دیم کشت خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.