کد خبر : 42245
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 تیر 1397 - 8:50

چه خبر از جایگزینی ماشین های فرسوده تراکتور و کمباین؟

طرح جایگزینی ماشین های فرسوده تراکتور و کمباین اجرا می شود.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: با اجرای کامل طرح جایگزینی ماشین های فرسوده تراکتور و کمباین برداشت غلات با عمر بالای ۱۳ سال، ۷۶۰ میلیون لیتر در سال در مصرف گازوئیل صرفه جویی می شود.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از ایرنا، در دولت های یازدهم و دوازدهم برای صرفه جویی سوخت، طرح جایگزینی ماشین های فرسوده در دستور کار قرار گرفت و با سرمایه گذاری هایی که صورت گرفت از سال ۹۵ بخش قابل توجهی از ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی نوسازی شد.
در برنامه ششم توسعه ۷۰ هزار دستگاه جایگزین خواهند شد که ۲۰ درصد منابع مورد نیاز آن از محل مشوق های دولتی، ۱۰ درصد آورده کشاورزان و بقیه با اعطای تسهیلات بانکی با نرخ ۱۵ درصد به کشاورزان تامین می شود.
بنا بر اعلام وزارت جهادکشاورزی، کامبیز عباسی درباره روند اجرای این طرح اظهار داشت: در این طرح پنج ساله، جایگزینی سالانه ۱۲ تا ۱۵ هزار دستگاه انواع تراکتور و کمباین فرسوده برداشت غلات پیش بینی شده که منجر به صرفه جویی حدود ۳۶ تا ۴۰ میلیون لیتر گازوییل در سال خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح سالانه به ۲۰۰ میلیارد تومان مشوق نیاز دارد، تصریح کرد: ماشین های فرسوده کشاورزی با عمر بالای ۱۳ سال باید اسقاط و از چرخه تولید خارج شود؛ این ماشین های فرسوده به علت تورم، دارای قیمت قابل توجهی هستند در حالی که شرکت های اسقاط کننده قیمت وزنی این ماشین ها را محاسبه و پرداخت می کنند.
عباسی ادامه داد: میان قیمت وزنی و اسقاطی ماشین های فرسوده کشاورزی و قیمت بازار، فاصله وجود دارد و دولت لازم است این فاصله را برای ترغیب کشاورزان به جایگزینی پوشش دهد و ما به التفاوت آن را به کشاورزان پرداخت کند.
وی اظهار داشت: سعی داریم ما به التفاوت قیمت ماشین های اسقاطی و قیمت بازار این ماشین ها را از محل منابع ناشی از صرفه جویی سوخت کشور تامین کنیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: بیش از ۱۳۰ شرکت اسقاط کننده خودرو را شناسایی کرده ایم که می توانند در اجرای این طرح به ما کمک کنند و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت نیز علاقه مند به همکاری در اجرای این طرح است.
وی ابراز امیدواری کرد که طرح جایگزینی تراکتورها و کمباین های فرسوده برداشت غلات با تامین بخشی از مابه التفاوت قیمت ها به تدریج در سال جاری آغاز شود.
عباسی با بیان اینکه نیمی از تراکتورها و کمباین های برداشت برنج و غلات عمر بالای ۱۳ سال دارند، اجرای این طرح را برای ارتقای کیفیت عملیات کشاورزی، کاهش مصرف سوخت، کاهش ضایعات و انجام به موقع عملیات کشاورزی ضروری خواند.
وی درباره تاثیر قیمت ماشین های کشاورزی از نوسانات ارزی گفت: تکیه ما بر صنعت داخلی است، بنابراین نوسان های ارزی تاثیر چندانی در قیمت این ماشین ها ندارد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: ۱۰۰ درصد تراکتورهای متوسط در داخل تولید می شود و تولید و ساخت تراکتورهای نیمه سنگین حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد ارزبری دارند.
به گزارش ایرنا، پس از چند دهه ضریب مکانیزاسیون به ۱٫۶۱ اسب بخار در هکتار رسیده و قرار است این رقم به ۲٫۱ اسب بخار افزایش یابد.
به گفته کارشناسان بخش، اکنون سطح کشاورزی حفاظتی ۱٫۷میلیون هکتار است که این امر در صرفه جویی ۵۵ تا ۶۰ لیتر گازوئیل و تغییر روش در استفاده از خاک تاثیر گذار خواهد بود.
دولت یازدهم نسبت به دولت دهم پلاک گذاری ماشین های کشاورزی را ۲۰ برابر افزایش داد به طوری که قبل از آغاز دولت یازدهم ۱۲ هزار دستگاه تراکتور و کمباین پلاک شده بود که تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ نیز شمار این دستگاه ها به ۱۸۲ هزار افزایش یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.