کد خبر : 41568
تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 خرداد 1397 - 12:52

چه خبر از کشت فراسرزمینی نهاده های دامی؟

کشت فراسرزمینی نهاده های دامی در برزیل پیگیری می شود.

کشت فراسرزمینی نهاده های دامی در برزیل پیگیری می شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت به دلیل کاهش منابع آبی برای تامین محصولات کشاورزی، کشت فراسرزمینی در برخی کشورهای همسایه و حتی برزیل را در دستور کار قرار داده است و آن را پیگیری می کند.

یوسف داودی در گفتگو با ایرنا افزود: کشت فراسرزمینی محصولاتی چون ذرت در کشورهای دیگر آغاز شده است که می تواند در تامین نهاده های دامی و تولید گوشت قرمز بازار داخلی ایران موثر واقع شود.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش بارش ها و بحران آبی در کشور، برای تامین گوشت قرمز ضرورت دارد که کشت نهاده های تولید از جمله ذرت که آب بر است در داخل انجام نشود و تولید آنها در سرزمین های دیگر پیگیری شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: در این روش تولیدکنندگان ایرانی زمین را اجاره و کشت می کنند و در حقیقت ایران ذرت را از کشاورزان خود در این کشورها خریداری و وارد خواهد کرد؛ این روش علاوه بر تقویت تولید نهاده ها و دانه های روغنی برای کشور، منجر به تقویت صنعت دام و طیور نیز می شود.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها در سال ۱۳۹۶ نزدیک ۱۹ هزار تن گوشت گرم گوسفندی به کشور وارد شد.

** قوانین واردات گوشت قرمز اصلاح شود
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، قوانین واردات گوشت قرمز سازمان دامپزشکی کشور را یکی از مشکلات این بخش برشمرد و افزود: قوانین و مقررات سازمان دامپزشکی برای واردات گوشت قرمز باید بازنگری و اصلاح شود.
داودی ادامه داد: در برخی موارد ما با دلایل غیرعلمی و غیرمنطقی اعلام می کنیم از چه کشورهای با چه سنی گوشت وارد کنیم که در افزایش قیمت گوشت وارداتی موثر است در حالی که در کشور، دام با سنین سه تا چهار سال کشتار و مصرف می شود.
وی پیشنهاد داد: بهتر است قوانین و استانداردهای واردات گوشت قرمز مورد نیاز را با قوانین و استانداردهای بین المللی و اروپایی مطابقت دهیم تا با واردات بیشتر بتوانیم بازار گوشت قرمز داخلی را متعادل کنیم.

**موسسه واکسن رازی باید تقویت شود
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره وضعیت تولید موسسه واکسن و سرم سازی رازی بر تقویت آن تاکید کرد و اظهار داشت: موسسه رازی در سال های گذشته به عنوان یک مرکز بسیار مهم تحقیقاتی در کنترل بیماری های دام و طیور و انسان نقش مهمی داشت اما در سال های اخیر از نقش و فعالیت موثر آن کاسته شده است.
داودی تصریح کرد: این موسسه به عنوان بازوی تحقیقاتی سازمان دامپزشکی کشور باید بیش از گذشته فعال عمل کند.
به گزارش ایرنا با بروز بیماری تب برفکی در سال ۱۳۸۹، ۴۱ هزار راس دام و در سال ۱۳۹۴ تعداد ۱۳ هزار راس دام در کشور تلف شد؛ در سال ۱۳۹۴ خط تولید واکسن تب برفکی موسسه واکسن و سرم سازی رازی به منظور ارتقای کیفیت متوقف شد.
موسسه رازی اواخر سال ۱۳۹۳ به درخواست سازمان دامپزشکی، پس از ۶ ماه تحقیق در بخش تحقیقات توسعه ای خود (R&D) واکسن تب برفکی را از ۳PD50 به ۶PD50 ارتقا داد که البته این امر با کاهش توان تولید همراه بود.
سالیانه سه میلیارد دز واکسن در موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید می شود.
قاسم رضائیان زاده، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور گفته است؛ در سال ۱۳۹۷ ماهانه بیش از یک میلیون دز واکسن تب برفکی مورد نیاز کشور توسط موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید و به بازار عرضه می شود؛ از این میزان تولید، بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون دز توسط موسسه واکسن و سرم سازی رازی و ۱۳ میلیون دز توسط شرکت روناک با نظارت موسسه رازی تولید و عرضه خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.