کد خبر : 40589
تاریخ انتشار : پنجشنبه 13 اردیبهشت 1397 - 13:16

ضرورت استفاده از ظرفیت‌ فارغ‌التحصیلان بیکار کشاورزی

دانش آموختگان بسیاری در رشته‌های کشاورزی فارغ‌التحصیل شده‌اند.

دولت باید برای استفاده از ظرفیت این سرمایه‌های عظیم برنامه‌ای اساسی داشته باشد.

کارشناس حوزه کار معتقد است با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان کشاورزی، دولت باید برای استفاده از ظرفیت این سرمایه‌های عظیم برنامه‌ای اساسی داشته باشد.

علی اکبر سیارمه در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: با وجود آنکه دانش آموختگان بسیاری در رشته‌های کشاورزی فارغ‌التحصیل شده‌اند اما به دلیل نبود بازار کار و آماده نبودن زیرساخت‌های مورد نیاز در این بخش بیکار مانده‌اند.

وی تاکید کرد: دولت باید برای این سرمایه عظیم چاره‌اندیشی و برنامه‌ریزی کند و ظرفیت‌های بالقوه آنها را به کارگیرد.

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: یکی از علل پایین بودن اشتغال در بخش کشاورزی فقدان آب و منابع آبی است. متاسفانه در مقطعی به سمت کشت‌هایی روی آوردیم که نیازمند آب بود در حالی که وقتی آب نباشد، فعالیت در بخش کشاورزی رفته رفته کمتر می‌شود.

سیارمه با بیان اینکه باید تولید صیفی‌جات را کاهش دهیم و به سمت الگوهای کشت کم آب یا فاقد آب برویم، اظهار کرد: امروز بسیاری از کشورهای دنیا که در حوزه کشاورزی سرآمد و موفق هستند با مطالعه و تحقیق، توانسته‌اند نوع محصولات تولیدی و الگوهای کشت خود را تغییر بدهند و ما باید از این تجربیات استفاده کنیم و با توجه به بحران بی آبی در کشور باید در مناطقی که نیاز به آب فراوان دارد از کشت‌های غرق‌ آبی و در مناطقی که بدون آب است از کشت‌های قطره‌ای استفاده کنیم.

وی با اشاره به اشتغالزایی بالای بخش کشاورزی، گفت: باید از ایده‌ها و طرح‌های فارغ التحصیلان کشاورزی در زمینه‌های باغی و کشاورزی که با شرایط اقلیمی کشورمان همخوانی دارد استفاده کنیم و تولید محصولات کشاورزی را در داخل توسعه بدهیم و زمینه صادرات آن به کشورهای همسایه را فراهم کنیم.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر تعداد فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی بیش از نیاز بازار اعلام شده است. کارشناسان دلیل بیکاری این دسته فارغ التحصیلان را عدم آشنایی با فعالیت‌های کشاورزی، نبود زیرساخت‌ها و مکانیسم‌های لازم و نداشتن مهارت برای ورود به بازار کار عنوان می‌کنند.

بخش کشاورزی در توسعه اقتصاد ملی، افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال سهم بسزایی دارد و بر همین اساس در برنامه ششم توسعه، رشد ۸ درصدی بخش کشاورزی پیش بینی شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بهزاد انگورج پنجشنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۱

درود
مقامات گوش شنوایی ندارد.
برنامه عملیاتی ایجاد فرصت شغلی بدون نیاز به اعتبار دولتی برای حدود ۷۰۰۰۰ نفر دانش آموخته بخش کشاورزی هست !
مقامات نسبت به دانش آموختگان احساس وظیفه نمی کنند و خود را متعهد نمی بینند !

آنها حتی با بسته رونق و اشتغال به جایی نرسیدند، می بینید که حتی قادر به تعیین تکلیف ناظرین طرح های کشاورزی نبودند !
اما همیشه از عبارت خواهد شد استفاده می کنند، چون تجربه کردند باید وقت بگذرانند