گلایه کشاورزان از اعلام نشدن نرخ گندم
برخی گروهها به جای تقویت تولید داخلی به دنبال واردات گندم هستند.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این که نرخ خرید تضمینی گندم بر خلاف قانون اعلام نشده است و این موضوع انگیزه کشاورزان را کاهش میدهد، گفت: برخی گروهها به جای تقویت تولید داخلی به دنبال واردات گندم هستند.
اسماعیل اسفندیاریپور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم از چند روز پیش از کشاورزان آغاز شده است، گفت: در فروردین ماه معمولا ۱٫۵ تا ۲ درصد گندم کل کشور از سوی کشاورزان تحویل داده میشود و این میزان به مرور در اردیبهشت و خرداد افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم تا پایان مرداد ماه و اوایل شهریور ادامه خواهد داشت، گفت: مناطق گرمسیر زودتر گندمها را تحویل میدهند و در مناطق کوهستانی روند تحلیل گندم دیرتر است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از اینکه نرخ خرید تضمینی گندم هنوز اعلام نشده است، گفت: با وجود اینکه قانون صراحت دارد، اما برخلاف آن هنوز قیمت اعلام نشده و این موضوع به کاهش انگیزه کشاورزان منجر میشود.
وی با اشاره به اینکه کشاورز باید دخل و خرج و هزینههای خود را با قیمت اعلام شده دولت بسنجد، گفت: طبق قانون، هر ساله باید حداقل به نرخ تورم، قیمت خرید تضمینی افزایش یابد و این موضوع از سوی مسئولان رعایت نمیشود.
اسفندیاری پور در پاسخ به این سؤال که نرخ خرید تضمینی گندم باید توسط چه مرجعی اعلام شود، گفت: نرخ خرید تضمینی گندم باید از سوی شورای اقتصاد اعلام شود و این در حالی است که با وجود آغاز خرید گندم برای سال زارعی جدید، اما هنوز قیمت تضمینی اعلام نشده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهادی برای نرخ خرید تضمینی گندم به شورای اقتصاد پیشنهاد کردهاید، گفت: قبلا ۱۳۳۰ تومان بود که امسال ۱۴۳۰ تومان پیشنهاد شده است.
اسفندیاری پور با اشاره به اینکه امنیت غذایی مردم که غالبا از نان استفاده میکنند، به گندم وابسته است، گفت: سهلانگاری و عدم توجه مسئولان به اعلام نرخ خرید تضمینی موجب کاهش انگیزه کشاورزان و نهایت افت تولید این محصول میشود؛ برخی گروهها همواره به دنبال واردات گندم و آسیبرساندن به تولید و محصولات داخلی هستند.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۹۱ نزدیک به ۲٫۵ میلیارد دلار پول به جیب کشاورزان خارجی وارد شد، گفت: این میزان معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که میتوانست به تقویت تولید داخل بینجامد.
وی گفت: به دلیل سیاستهای نادرست در گذشته کارخانجات کمباینسازی و تراکتورسازی در حال تعطیلی بودند. با یکسری سیاستهای جدید تولیدی کمباین روزانه به ۳ دستگاه رسید و دستگاههای بسیاری وارد مزارع شدن؛ اگر نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شود و پولها به موقع واریز شوند، میتوان نسبت به آینده امنیت غذایی کشور و استمرار تولید امیدوار بود.
برچسب ها :مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0