کد خبر : 39201
تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 اسفند 1396 - 9:15

خبر خوش برای کشاورزان

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از بازگشت لایحه پیوستن به کنوانسیون UPOV به کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد.

خبر خوش سخنگوی کمیسیون کشاورزی برای کشاورزان / لایحه پیوستن به کنوانسیون UPOV به کمیسیون بازگشت.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از بازگشت لایحه پیوستن به کنوانسیون UPOV به کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد.

به گزارش دهقان نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به این که در شرایط کنونی پیوستن به کنوانسیون UPOV به صلاح کشور نیست گفت: این کنوانسیونی است که حتی برخی کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی نیز حاضر به پیوستن به آن نشدند. تعداد کشورهایی که به آن پیوستن ۶۰ کشور است.

پاپی زاده با بیان این که این لایحه احتیاج به دقت و بررسی بیشتری احتیاج دارد، گفت: به همین جهت برخی از نمایندگان با حد نصاب رسیدن تعداد مورد نیاز خواستار بازگشت این لایحه به کمیسیون تخصصی شدند تا به بررسی بیشتر آن بپردازند. بنابراین طرح این لایحه در هفته آینده در صحن علنی مجلس منتفی است.

گفتنی است بنابر اعلام کارشناسان امر، پیوستن به این کنوانسیون، کشورمان را به‌سمت وابستگی حداقل ۲۰ تا ۲۵ ساله به بذرهای تراریخت سوق می‌دهد و از طرفی دولت جمهوری اسلامی ایران مجاز به تنظیم بازار و بازرگانی خود بدون حفظ حقوق به‌نژادگر تحت حمایت این کنوانسیون نخواهد بود؛ به‌عبارتی اعمال حاکمیت تنظیم بازار مشروط به حقوق به‌نژادگر خارجی می‌شود.

همچنین دولت مکلف می‌شود در زمان تودیع اسناد حداقل ۱۵ جنس ارقام گیاهی جدید (بخوانید دستکاری‌شده ژنتیکی) را به اتحادیه مربوطه که مقر آن در ژنو است اعلام کند؛ توجه بفرمایید تمامی این گیاهان ارقام اصلی کشاورزی است که بر سر سفره مردم قرار می‌گیرد، مهمترین آنها گندم، برنج، سویا، گوجه، پنبه و … است.

این طرح از سال ۱۳۴۰ تصویب شده است. کشورهائی که به این کنوانسیون می‌پیوندند برای استفاده از بذرهائی که روی نژادشان کار خاصی برای افزایش مقاومت و یا هرمزیت دیگری صورت گرفته است (اصطلاحاً رقم جدید گیاهی ثبت کرده‌اند) می‌بایست به آن شرکت و یا آن دولت ثبت‌کننده رقم جدید گیاهی مبلغی پرداخت کنند و تحت نظارت آنها از بذرها استفاده کنند. پیوستن به این کنوانسیون علاوه بر مغایرت با نص قانون اساسی و سند چشم‌انداز بیست‌ساله خطرات جدی در حوزه امنیت ملی، استقلال و نابود کردن کشاورزان خرده‌مصرفی که درصد بسیار زیادی از کشاورزان ایرانی را تشکیل می‌دهند، دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.