استخدام ۹ هزار مروج کشاورزی + جزییات
وزارت جهاد کشاورزی ۸ تا ۹ هزار مروج استخدام کرده که هر پهنهبندی توسط یک مروج مدیریت میشود.
وزارت جهاد کشاورزی ۸ تا ۹ هزار مروج استخدام کرده که هر پهنهبندی توسط یک مروج مدیریت میشود.
پروژههای آب عمرش ۳۰ سالهاست که ما تمام مسائل فنی و تخصصی را در نظر گرفتهایم مضاف بر آنکه برای مدیریت موضوع، وزارت جهاد کشاورزی ۸ تا ۹ هزار مروج استخدام کرده که هر پهنهبندی توسط یک مروج مدیریت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک گفت: ۲۹۵ هزار هکتار از اراضی خوزستان از مجموعه ۵۵۰ هزار هکتار احیا شده و ۸ هزار مروج کشاورزی را برای مدیریت این پهنهبندیها به کار گرفتهایم.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از فارس، علیمراد اکبری در پروژه بازدید خبرنگاران اعزامی به خوزستان از بخشی از پروژههای احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان به اهمیت این پروژهها برای بهبود وضعیت کشاورزی در این استان اشاره کرد و گفت: این پروژهها در دولت نهم تعریف شده بود تا مؤسسه جهاد نصر به عنوان کارفرما به آن ورود کند و برای این ۵۵۰ هزار هکتار باید وزارت نیرو تخصیص بههنگام آب را میداد اما این وزارتخانه اعلام کرد که رودخانههای کارون، جراحی، دز و کرخه اینقدر ظرفیت ندارد و فقط برای ۳۱۲ هزار هکتار میتوانیم آب تأمین کنیم.
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از پروژه احیای زمینها در دو استان خوزستان و ایلام قرار دارد، خاطرنشان کرد: به همین دلیل پروژه با ۳۱۲ هزار هکتار کلید خورد و کار عملیاتی به صورت بهبود کیفیت خاک و تسطیح اراضی آغاز شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک به مزایای اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، ساماندهی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان و گسترش امنیت اجتماعی به همراه توسعه ساختار اجتماعی از جمله آنها است.
اکبری این را هم گفت که متأسفانه با وجود قول مساعد وزارت نیرو اختصاص آب برای ۱۷ هزار هکتار از این طرح حذف شد و توانستیم ۲۹۵ هزار هکتار را در قالب زهکشی زیرزمینی، تجهیز و نوسازی اراضی و آبرسانی در قالب ۲۰۶ پروژه و در ۲۱ شهرستان استان خوزستان اجرا کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به این نکته هم اشاره کرد که برای تسطیح اجرای پروژه با اجازه مقام معظم رهبری ۱۰۰ میلیون دلار از بودجه اختصاص یافته ۱٫۵ میلیار دلاری را برای تکمیل شبکههای اصلی به وزارت نیرو دادیم.
وی همچنین به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای پیشبرد کارهای احیای اراضی خوزستان اشاره کرد و گفت: سه مدیر طرح که مؤسسه جهاد نصر بر آن نظارت دارد فعالیتها را انجام میدهند و با آنکه اجرای پروژه از سال ۸۷ تا ۹۲ به میزان ۶۶ هزار هکتار پیشرفت داشت اما از سال ۹۳ تاکنون ۲۱۲ هزار هکتار شبکه اصلی و شبکههای فرعی اجرا شده است.
اکبری همچنین حجم عملیات خاکی را ۱۳۳ میلیون متر مکعب اعلام کرد که خاکها یا تسطیح شده، یا دپو شده و یا به عنوان خاک کشاورزی جابهجا شده است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که با توجه به این هزینهکرد چه ضمانتی برای ماندگار شدن این پروژهها و از بین نرفتن آنها وجود دارد، گفت: پروژههای آب عمرش ۳۰ سالهاست که ما تمام مسائل فنی و تخصصی را در نظر گرفتهایم مضاف برآنکه برای مدیریت موضوع، وزارت جهاد کشاورزی ۸ تا ۹ هزار مروج استخدام کرده که هر پهنهبندی توسط یک مروج مدیریت میشود.
به گزارش خبرنگار فارس، یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی در استان خوزستان وجود دارد که آب مصرفی در آن ۱۶ میلیارد متر مکعب است. در پروژه احیای اراضی که بخشی از آن در دوران جنگ تحمیلی خسارت دیده است آبشویی زمین و خاک در بخش شلمچه، اجرای شبکههای آبیاری در آبادان و اطراف اهواز، پاکسازی مناطق آلوده به مینهای جنگی از جمله کارهایی است که در سطح استان خوزستان برای ارتقای وضعیت کشاورزی به دستور و تأکید مقام معظم رهبری در حال انجام است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0