برای کشاورز چه کرده ایم که توقع داریم گندم را با قیمت پایین تولید کند !
عدهای میخواهند تولید گندم در کشور را از ریشه با تبر بزنند.
عدهای میخواهند تولید گندم در کشور را از ریشه با تبر بزنند.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با بیان اینکه ۱.۳ میلیون نفر در کشور فقط با کاشت گندم امرار معاش میکنند گفت: عدهای میخواهند اصل موضوع تولید گندم در کشور را از ریشه و بیخ و بن با تبر بزنند.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، رسیدن به خودکفایی در تولید گندم که در راستای اهداف عالی اقتصادی است، روزی مایه افتخار دولت بود، و ضریب خوداتکایی کشور را در تولید کالاهای اساسی بالا برده بود اما این روزهای تبدیل به خاری در چشم برخی از وزرای دولت شده است.
در ابتدا وزیر بهداشت همراستا با فعالان بخش بازرگانی دولتی و خصوصی، در حملهای به تولید گندم اعلام کرد که با توجه به اینکه گندمهای داخلی کیفیت ندارد، بخش از گندم مورد نیاز خود را وارد کنیم.
مدتزمان زیادی این اتفاق نگذشته بود که “وزیر صنعت، وزارت جهاد کشاورزی را در نشست اتاق بازرگانی به بیکفایتی متهم” و اعلام کرد که “به دنبال فشار واردکردن به وزارت جهاد کشاورزی برای عمل به مسئولیتهای خود است .” فردای آن روز خبر رسید که وزیر صنعت، رئیس “کارگروه تنظیم بازار” و “گندم، آرد و نان” شده است.
با توجه به اظهارات و عملکرد قبلی وزیر صنعت در بخش بازرگانی داخلی، نگرانیهایی بابت “احتمال واردات دوباره گندم” و “عدم توجه به خودکفایی این محصول” در جامعه کشاورزی کشور ایجاد شده است.
علیقلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور در گفتگو با تسنیم، در این ارتباط گفت: اگر قیمت گندم در کشورمان بالا است باید توجه کنیم که ما چه کاری برای کشاورزان گندمکار خود انجام دادهایم که اکنون توقع داریم این محصول را با قیمت پایینی تولید کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی در برخی مناطق کشور ما وجود دارد و هنوز نیز با دست محصول برداشت میشود افزود: در این شرایط چطور میتوانیم با کشاورزان اروپایی و آمریکایی از لحاظ قیمتی رقابت کنیم و بگوییم آنجا ارزان یا اینجا گران است.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور ادامه داد: وقتی زیرساختهای مناسبی نداریم که بتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم، تا قیمت گندم پایین بیاید، طبیعی است که نرخ گندم داخلی با خارجی متفاوت باشد.
ایمانی با تاکید بر اینکه برای رفع مشکل بالا بودن هزینه تولید گندم در کشورمان نیاز به سرمایهگذاری داریم تصریح کرد: وضعیت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی از سال ۵۵ تا به امروز را مشاهده کنید، همواره کمتر از ۵ درصد بوده است و با این رقم نمیشود کار کرد.
وی گفت: در صورتی که دولت میخواهد گندم وارد کند بیاید ما گندمکاران را آزاد کند. دولت بر اساس قانون اساسی کشورمان وظیفه دارد برای مردم شغل ایجاد کند.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور ادامه داد: اگر دلار به حال خود گذاشته شود و دولت در نرخ آن دخالتی نداشته باشد، قیمت گندمی که به کشورمان میآید بالاتر از ۲ هزار تومان خواهد بود.
ایمانی با بیان اینکه پروتئین گندم کشورمان در مقایسه با سایر کشورها بالاتر است، گفت: در استانهای گلستان، مازندران، کرمانشاه، گیلان، خوزستان، گندم با پروتئین ۱۳٫۸ درصد تولید میشود که بیش از ۶ میلیون تن از گندم کشورمان را شامل میشود. این گندم را اگر بخواهیم وارد کنیم باید به نرخ ۴۰۰ دلار (در هر تن) بخریم.
وی یادآور شد: از طرفی نیز باید توجه داشت، گندمی که از آن سوی مرزها به کشورمان وارد میشود معلوم نیست که چه کیفیتی دارد.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور گفت: پروتئین گندم ایران به طور میانگین بالای ۱۲ درصد است و هیچ مشکلی ندارد و اینکه گفته میشود نمک آن زیاد است به آن برمیگردد که عدهای میخو اهند اصل موضوع تولید گندم را از ریشه و بیخ و بن با تبر بزنند.
ایمانی گفت: باید مشاهده شود که آیا نظارتی بر مهارت پخت نان در نانواییهای کشور وجود دارد؛ در این ارتباط تا به حال بررسی صورت نگرفته است.
وی افزود: معلوم نیست که آرد تهیه شده از گندم داخلی کجا نگهداری میشود که تا به حال این امر نیز مورد بررسی قرار نگرفته است. کارخانه آردی که از گندم داخلی آرد تولید میکند و سیلویی که گندم را نگهداری میکند تا به امروز بررسی نشده اند.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور تاکید کرد: در این شرایط بدون انجام بررسیهای لازم به یکباره میخواهیم ریشه تولید گندم را در کشورمان از بین ببریم.برای رفع مشکلات کیفیت نان باید این مشکلات را حل کنیم.
ایمانی گفت: یک میلیون و ۳۰۰ هزار گندمکار در کشورمان وجود دارد که ممر درآمد آنها از طریق تولید گندم است اگر میخواهیم شغل آنها را بگیریم برای آنها چه برنامهای داریم؟
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره لزوم تولید گندم در داخل کشور و رسیدن به خودکفایی این محصول تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید موکدی بر لزوم خودکفایی محصولات اساسی در کشورمان به ویژه گندم داشتهاند.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور افزود: معظمله در جمع مسئولان مملکتی فرمودند که به این حرف و گپ و گفتها توجه نکنید که در آن ور مرزها گندم ارزانتر است و باید در تولید محصولات استراتژیک خودکفا شویم.
ایمانی اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی اشاره شده است که برای مقابله با تکانههای اقتصادی، باید اقتصاد کشورمان را مقاوم کنیم و ضریب خوداتکایی خودمان را به ویژه در محصولات کشاورزی بالا ببریم، زیرا در هر اتفاقی، ممکن است کالای استراتژیکی مانند گندم را نشود به کشور وارد کرد.
این مقام مسئول گفت: اگر مقابل نانواییهای کشورمان صفهای طولانی تشکیل شود (به خاطر عدم تامین به موقع و به اندازه گندم) چه اتفاقی در کشورمان میافتد.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور همچنین در واکنش به ریاست وزیر صنعت بر کارگروه گندم،آرد و نان گفت: اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت بخواهد رئیس کارگروه گندم و آرد و نان باشد، مغایر با قانون انتزاع (تمرکز وظایف بخش کشاورزی) است.
وی تصریح کرد: باید مشاهده شود که آیا به قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی اصلاحیهای زدهاند و یا چطور شده که وزیر صنعت رئیس کارگروه گندم، آرد و نان شده است.
ایمانی یادآور شد که در قانون انتزاع این وظیفه برعهده وزیر جهاد کشاورزی گذاشته شده است و اینکه وزارت صنعت امروز میخواهد مسئولیتی در این محدوده بگیرد چه معنایی دارد؟
وی تاکید کرد: وزارت بازرگانی حذف شد که وظایف آن به وزارت جهاد کشاورزی بیاید. حال که به خودکفایی گندم با تلاش کشاورزان جهاد کشاورزی رسیدهایم و به جای واردات ۷ میلیون تنی گندم صادرات انجام میدهیم اینطور برخوردها حرکت مناسبی به حساب نمیآید.
رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور در پایان گفت: ریاست وزیر صنعت بر “کارگروه گندم، آرد و نان” مغایر “قانون انتزاع” (تمرکز وظایف بخش کشاورزی) است.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، اخبار کشاورزی ایران ، بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور ، دهقان نیوز ، علیقلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0