ایجاد شورای حل اختلاف دامپزشکی در کشور
با همکاری و مشارکت سازمان نظام دامپزشکی و قوه قضائیه، شعب تخصصی شوراهای حل اختلاف دادگستری مرتبط با حرفه دامپزشکی برای نخستین بار در کشور ایجاد می شود.
شورای حل اختلاف دامپزشکی در کشور ایجاد می شود
محمد رضا صفری افزود: با همکاری و مشارکت سازمان نظام دامپزشکی و قوه قضائیه، شعب تخصصی شوراهای حل اختلاف دادگستری مرتبط با حرفه دامپزشکی برای نخستین بار در کشور ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: اعضای سازمان نظام دامپزشکی در خدمات رسانی به حوزه بهداشت و درمان و همچنین صنایع و مشاغل بزرگ تولیدی، خدماتی و مراکز علمی و تحقیقاتی در کشور نقش و حضور پر رنگی دارند.
وی اظهار کرد: این حضور گسترده درگیریهای ناخواستهای را با مسائل حقوقی و قانونی برای آنان به همراه داشته است که روند رسیدگی کیفری و حقوقی به این مسائل در محاکم دادگستری و نیز رسیدگی به پروندههای انتظامی در سازمان نظام دامپزشکی زمانبر بوده و موجب نارضایتی و دلسردی طرفین پرونده شده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: برخی اختلافات در بخش داروخانه های دامپزشکی، واکسناسیون، خرید فرآورده های دامی و جوجه های یک روزه در مرغداری ها در پروسه دادگاه های عمومی و هیات های بدوی بسیار با تاخیر صورت می گرفت.
وی اضافه کرد: بسیاری از این مشکلات و اختلاف ها بر اساس قدیمی بودن در ستورالعمل و اشکال آیین نامه ها بوده که با ایجاد شورای حل اختلاف دامپزشکی پرونده های با کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال در این شوراها بررسی می شود.
**۲۳۴ واحد دانشگاهی دامپزشکی وابسته به وزارت علوم در کشور فعالیت می کنند
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان واحدهای دانشگاهی دامپزشکی بسیار کم و انگشت شمار هستند در کشورمان ۲۳۴ واحد دانشگاهی دامپزشکی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات در کشور فعالیت می کنند.
محمدرضا صفری افزود: تب تاسیس دانشگاه و جذب دانشجو در سالهای گذشته باعث گسترش تعداد واحدهای دانشگاهی در رشته های مختلف شده است و بدون توجه به ظرفیتهای که مرکز آموزش عالی باید داشته باشند صرفا برای اینکه منابع مالی را جذب کنیم واحد دانشگاهی تاسیس کردیم.
وی اضافه کرد: کمیته قانون افزایش بهرهوری تعیین می کند که هر سال چه میزان نیاز به دانش آموخته دامپزشک در کشور داریم و وزارت علوم تا حدودی به این مهم تمکین کرده اما دانشگاه آزاد اسلامی هر چند عضو کمیته بوده تاکنون تمکین نکرده است.
وی اظهار کرد: در صورتی که تعداد ورودی دانشگاه های دامپزشکی متناسب با نیازها جامعه نباشد به زودی در این رشته نیز مانند سایر رشته ها با قشری از دانش آموختگان بیکار مواجه خواهیم بود.
صفری افزود: ساماندهی پذیرش دانشجو، نظارت بر تعداد دانشگاهها و محتوای آموزشی باید منتاسب با نیازسنجی ها باشد.
**آموزش، آگاه سازی و قرنطیه بخشی از وظایف نظام دامپزشکی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: اقدامات سازمان نظام دامپزشکی در زمینه مقابله و پیشگیری از بیمار فوقحاد پرندگان به عنوان یکی از اعضای ستاد مقابله با این بیماریها، تاکید جدی بر گزارشدهی موارد مشکوک است.
محمد رضا صفری افزود: شناسایی درست و به موقع عامل خطر و اقدام سریع برای کنترل و پیشگیری و نهایتا ریشهکنی یکی از مهمترین نیازها در پیشگیری و مقابله با هر نوع بیماری است.
وی اضافه کرد: شناسایی بیماری و گزارشدهی آن جزء وظایف بخش خصوصی است که ما این تاکید را در کل کشور کردهایم که مطابق وظیفه قانونی و حرفهای، هر مورد مشکوک را به ادارات دامپزشکی گزارش دهند تا این سازمان اقدامات لازم را در تائید و یا رد آن انجام دهد.
صفری اظهار کرد: آموزش و اطلاعرسانی در مورد بیماریهای دام و طیور از دیگر رسالتهای سازمان نظام دامپزشکی در هر استانی است که دورههای آموزشی و اطلاعرسانی لازم نیز در این راستا انجام گرفته است.
وی افزود: دیگر همکاری سازمان نظام دامپزشکی با سازمان دامپزشکی در زمینه قرنطینه است که در برخی استانها از ما خواسته شده تا از ظرفیت بخش خصوصی برای این منظور استفاده شود و اعلام آمادگیهای لازم نیز در این خصوص انجام شده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: در جاهایی که نیاز به استقرار قرنطینه عام و یا اختصاصی باشد این سازمان ورود کرده و اقدامات لازم را انجام داده است.
**ضرورت لزوم اجرای ماده های ۱۸ و ۱۹ برای امنیت شغلی مسئولان فنی دامپزشکی
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: این آئیننامه براساس قانون ماده ۲۱ قانون نظام دامپزشکی نوشته شده و مواد متعددی دارد و مهمترین هدف آن در یک فرآیند صفر تا ۱۰۰ تولید تضمین سلامت غذا است.
محمدرضا صفری اضافه کرد: در آئیننامه نظارت بهداشتی دامپزشکی برای تضمین نهایی سلامت غذا بر حضور مسؤولان فنی و بهداشتی در واحدهای تولید تاکید شده و برای اینکه نظارت بهینه بر فعالیت این مسئولان فنی و بهداشتی وجود داشته باشد، جلوگیری از وابستگی مالی آنان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هم کنون بیش از ۱۹ هزار کارشناسی و مسئول فنی عضو نظام دامپزشکی فعالیت می کنند گفت: در صورت اجرایی شدن این قانون ضمن عدم وابستگی مالی مسئولان فنی و افزایش امنیت شغلی، شجاعت و قدرت تصمیمی گیری بهتری برای حذف محصول ها را نیز خواهند داشت.
وی تخصص و شجاعت را از ویژگیهای لازم برای مسؤولان فنی و بهداشتی در واحدهای تولیدات غذایی عنوان کرد و افزود: نباید ترس از آینده شغلی و قطع حقوق مانع از نظارت دقیق مسئولان فنی و بهداشتی در واحدهای تولیدی شود.
**راهاندازی فستیوال NGOهای تخصصی می تواند مشارکت عمومی را افزایش دهد
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: رشد و توسعه هر کشور و منطقه بدون مشارکت مردم اتفاق نمیافتد و توسعه را انسانهای توسعه یافته شکل میدهند.
محمدرضا صفری افزود: با یک بررسی میتوان دید هر استانی که در بحث اقتصاد، اشتغال و غیره از سایر استانها جلوتر است به خاطر مشارکت بالای مردم بوده است.
صفری افزود: نهادها و سازمانهای مردم نهاد مانند نظام دامپزشکی، نظام مهندسی ساختمان و نظام کشاورزی نهادهایی هستند مبتنی بر قانون و مجوز خود را از دولت گرفتهاند میتوانند بین مردم و حاکمیت قرار بگیرند و حضور مردم را در عرصه سازماندهی کنند.
وی اضافه کرد: گروههای تخصصی به نمایندگی از مردم مدیریت شهر را در دست بگیرند قطعا تاثیرگذار خواهند بود و برگزاری فستیوال با مشارکت این نهادها می توانند مردم را سازماندهی کرده و کارکردهای و پیشنهادهای خود را برای توسعه کشور ارائه کنند.
سازمان نظام دامپزشکی کشور دارای ۳۵ هزار عضو است که از این تعداد ۱۶ هزار دامپزشک و ۱۹ هزار به عنوان کارشناس و مسئول فنی در واحدهای تولیدی فعالیت میکنند.
برچسب ها :رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ، سازمان نظام دامپزشکی کشور ، شورای حل اختلاف دامپزشکی در کشور ، قانون نظام دامپزشکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0