مشکل کشاورزی تنبلی است ! / پول به تنهایی کارساز نیست / از کشاورزان رکورد نمیخواهیم
معتقد بوده و هستم که پول به تنهایی کارساز نیست و باید بخش کشاورزی را جدی گرفت.
معتقد بوده و هستم که پول به تنهایی کارساز نیست و باید بخش کشاورزی را جدی گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنهایی که مدام دم از کشت نشدن محصولات میزنند بیشتر از روی بیاطلاعی و تنبلی است، به عنوان وزیر قبول ندارم که کسی برای گلخانه یا کشت و پرورش ماهی در قفس بگوید پول میخواهم و بگویند نداریم.
محمود حجتی در چهارمین گردهمایی آغاز کشت پاییزه که با حضور کشاورزان نمونه و مدیران استانی وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، به نقاط قوت و ضعف در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: شرایط سختی را پشت سر گذاشتهایم و اکنون باید ببینیم چه فرصتی را در اختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه این نگاه که برخی فکر میکنند باید پول فراوان در دست و پای دولتیها ریخته شود تا کار از پیش برود، تصریح کرد: شاید هیچ وقت از همین پولها که در اختیارمان قرار میگیرد به جایی نرسیدهایم و گاهی حتی دچار مفتخوری، رانتخواری، تنبلی و بیعاری هم شده است.
حجتی تصریح کرد: معتقد بوده و هستم که پول به تنهایی کارساز نیست و باید بخش کشاورزی را که در مسائل پراکنش جمعیت و حتی مسائل امنیتی و سیاسی تاثیرگذار است جدی گرفت چرا که بیش از ۳۴ درصد سهم فضای کسب و کار در اختیار بخش کشاورزی است.
وی اضافه کرد: همچنین براساس مطالعات بانک مرکزی بخش کشاورزی ۱۱ درصد در اقتصاد نقش دارد و سال گذشته با رشد اقتصادی ۵٫۴ درصدی بخش کشاورزی سبب شدیم که رشد اقتصادی کشور به مثبت ۰٫۷ برسد.
وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از برخی نگرشها که مدام کمآبی را در کشور برای کشت محصولات کشاورزی علم کرده و آن را عنوان میکنند، گفت: هیچ وقت نباید خودمان را قانع کنیم که مملکت خشک و بیآبی هستیم و متاسفانه برخی برداشتها نهادینه میشود که این حرفها برای تنبلی و بیاطلاعی است. درست است که امروز با مشکل کمآبی روبرو هستیم ولی موضوع جدیدی نیست کما اینکه نیاکان ما هیچگاه فقیر و محتاج زندگی نکردهاند.
حجتی با اشاره به نسبتهای ناروایی که در مورد مصرف بیش اندازه آب در بخش کشاورزی انجام میشود، گفت: ۶۱۰ دشت داریم و با وزارت نیرو مکاتبه کردهایم که شما به ما بگویید چقدر آب باید برای هر یک باید در نظر گرفت.
به گفته حجتی طبق آمارهای جهانی تا سال ۲۰۵۰، ۵ هزار میلیارد دلار حجم گردش مالی بخش کشاورزی در دنیاست که اکنون این رقم در کشور ما ۸۰ میلیارد دلار است.
وی استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی را در حوزه کشاورزی مهم برشمرد و افزود: ما در بخش گیاهان دارویی در دنیا باید سهم ۲۰ تا ۳۰درصدی داشته باشیم چرا که بیش از ۱۵۰۰ گیاه دارویی شناخته شده داریم که بخش عمدهای از آن منحصربه فرد بوده و درجای دیگری یافت نمیشود. به عنوان مثل زعفران ما را به اسپانیا بردند تا کشت کنند اما جواب نگرفتند و همین زعفران و گل محمدی ما چه سر و صدایی که در دنیا به پا نکرده است.
حجتی در بخش دیگری از سخنانش به آنهایی که مدام حرف از کشت نشدن برخی محصولات آببر از جمله چغندرقند به میان میاورند انتقاد کرد و گفت: سال ۹۲-۹۳ مرتب به گوش ما این جمله میرسید که تولید چغندرقند برای تولید شکر مقرون به صرفه نیست چون آب نداریم اما با یک تغییر نگاه، معادله تغییر کرد و امروز چغندر را در کشت پاییزه کاشتهایم بنابراین مشکل ما کمبود کارخانه قند است.
وی خطاب به کشاورزان گفت: ما رکورد نمیخواهیم حاضریم همین رکوردها را به نصف تقلیل داده اما آن را به اندازه متوسط کشوری در نظر بگیریم. بعد به جایی خواهیم رسید که باید به دنبال بازاریابی صادراتی باشیم مثلا رکورد گندم ۱۳ تن را ۶٫۵ تن و رکورد انار ۱۲۰ تن در هکتار را ۶۰ تن در نظر بگیریم آن موقع قیمت تمام شده هم مقرون به صرفهتر خواهد بود.
وزیر جهاد کشاورزی به وضعیت بانک کشاورزی و سرمایه آن هم اشارهای کرد و گفت: ما در بانک کشاورزی پول داریم ولی نه بلد هستیم پول را در اختیار قرار دهیم و نه بلد هستیم پول بگیریم و انقلابی که اکنون در مکانیزاسیون کشور اتفاق افتاده مرهون طرحی است که به بانک کشاورزی ارائه شده تا جایی که اکنون ۷۰ درصد برداشت شالیهای ما مکانیزه است.
به گفته حجتی با مصوبه دولت در سال ۹۳، ۵۰۰ میلیارد تومان قرار شد تا به سرمایه بانکهای دولتی کمک شود که همه این مبلغ به صورت یکپارچه به بانک کشاورزی داده شد و جالبتر آنکه صددرصد این مبلغ تخصیص یافت.
حجتی با اشاره به افزایش سرمایه بانک کشاورزی در سال ۹۵ هم گفت: امروز ۳۱۰۰ میلیارد تومان از یک محل به سرمایه بخش کشاورزی اضافه میشود در حالی که سه سال پیش کل سرمایه این بانک ۶۰۰ میلیارد تومان بود مضاف بر آنکه ۱۶۰۰ میلیارد تومان هم از اصلاحیه لایحه بودجه که هفته گذشته ابلاغ شد به سرمایه بانک کشاورزی اضافه میشود.
وی خاطرنشان کرد: قرار شده تا ۱۰ درصد از فروش نفت به بانک کشاورزی آمده و صرف صندوق توسعه کشاورزی شود. در عین حال به عنوان وزیر قبول ندارم که کسی برای گلخانه یا کشت و پرورش ماهی در قفس بگوید پول میخواهم و بگویند نداریم.
برچسب ها :سرمایه بانک کشاورزی در سال ۹۵ ، ظرفیت گیاهان دارویی را در حوزه کشاورزی ، گیاهان دارویی ، مصرف آب در بخش کشاورزی ، وزیر جهاد کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0