۶۰ درصد کارتن خواب ها روستایی هستند ! / معاون توسعه روستایی و مناطق محروم: به روستاییان و روستاها ظلم شده است
دهقان نیوز / یکی از مشکلات بزرگ کشور ما فاصله زیاد بین تئوری پردازی و عملگرایی است بنابراین مشکل شناسی روستاها و روستاییان و شناخت سرمایه آنها مساله بسیار مهمی است.
دهقان نیوز / یکی از مشکلات بزرگ کشور ما فاصله زیاد بین تئوری پردازی و عملگرایی است بنابراین مشکل شناسی روستاها و روستاییان و شناخت سرمایه آنها مساله بسیار مهمی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم از تولید ۹۵ درصد محصولات کشاورزی در روستاها خبر داد و گفت: باید با ایجاد صنایع تبدیلی و شرکت های دانش بنیان، روستاها را تقویت کنیم.
سید ابوالفضل رضوی در نشست همیاران توسعه روستایی با رویکرد اقدام و عمل در عرصه اقتصاد مقاومتی که در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزار شد، افزود: یکی از مشکلات بزرگ کشور ما فاصله زیاد بین تئوری پردازی و عملگرایی است بنابراین مشکل شناسی روستاها و روستاییان و شناخت سرمایه آنها مساله بسیار مهمی است .
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در قانون وجود دارد این است که روستا را به عنوان سکونتگاه تعریف کرده است یعنی روستا سکونتگاهی از ۲۰ خانوار یا ۱۰۰ نفر به بالا است. در حالی که اگر شما وارد روستا شوید حتما اولین اعتراضتان به تعریف روستا است چرا که روستا یک واحد تولیدی، فرهنگی و میراثی است.
رضوی گفت: اقدام خیلی خوبی که وزیر کشور و وزارت کشور در مورد استفاده از دانشجویان مقطع دکترا دارند این است که یک منفعت دوجانبه هم برای دانشگاه ها و هم برای دستگاه های اجرایی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهوری افزود: برای دانشگاه از این جهت منفعت دارد که فاصله نظریه پردازی و عمل بسیار کم خواهد شد و در نتیجه برنامه ریزی در کشور به گونه ای خواهد شد که آنچه در کتابها و رساله ها می آید قابل عمل خواهد بود.
رضوی ادامه داد: دانشجویان با دردها و مشکلات واقعی مردم از زبان آنها آشنا خواهند شد و در نتیجه دستگاه اجرایی راهکاری که پیدا می کنند چون از زبان خود مردم است ، مردمی پسند و واقعی تر می شود.
وی گفت: یکی از نکات اقتصاد مقاومتی، مردم محوری است، بنابراین همکاری مردم در مواردی که خودشان راه کارهایی داده اند، بیشتری خواهد بود و هزینه ها نیز کاهش پیدا می کند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم افزود: با دانشگاه های مختلفی از جمله دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و حتی با دانش آموزان منطقه ۶ تهران، طرح همیاران توسعه روستایی را انجام داده ایم که که نتایج مثبتی داشت.
رضوی اضافه کرد: اگر همیاران توسعه روستایی در دستگاه های دیگر نیز اجرایی شود؛ یقینا سبب توسعه روستاها می شود چرا که روستاها پایگاه تولید و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هستند. در نتیجه سبب می شود که اقتصاد روستاها توانمند شده و مهاجرت آنها به شهرها کاهش یابد.
وی ادامه داد: دولت به صورت جدی روستاها را سرمایه های بسیار بزرگی برای کشور می داند به همین جهت دولت در برنامه ششم با توجه به بیانات رهبری که فرمودند روستاها کانون تولید و ارزش آفرینی است به این مساله توجه جدی دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: ۹۵ درصد محصولات کشاورزی کشور در روستاها تولید می شود اما متاسفانه ۶۵ درصد ارزش افزوده این محصولات در شهرها شکل می گیرد و این یک ظلم بزرگ به روستاییان و روستاها است.
رضوی تاکید کرد: ما باید با شناخت این مسایل و ایجاد صنایع تبدیلی و شرکت های دانش بنیان روستاها را تقویت کنیم که بحث حاشیه نشینی در شهرها کاهش پیدا کند و توان اقتصادی روستاییان افزایش و در نتیجه مشکلات اجتماعی کشور نیز کم شود.
وی با بیان این که شناخت مشکلات روستایی و برنامه ریزی برای مهاجرت معکوس مهم است، گفت: ۶۰ درصد از کارتون خواب های تهران روستاییان هستند. بنابراین با برنامه ریزی درست می توان این مهاجرت را معکوس کرد.
برچسب ها :ارزش افزوده محصولات کشاورزی ، سید ابوالفضل رضوی ، محصولات کشاورزی کشور ، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاونت اول ریاست جمهوری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0