کد خبر : 30083
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 اسفند 1395 - 10:49

کلاه گشاد بانکها بر سر بخش کشاورزی !

به دلیل یکسری موانع قانونی یا اعمال سلیقه در تدوین دستورالعمل‌ها، این مصوبه عملاً مشمول کشاورزان خوش حساب نمی‌شود.

به دلیل یکسری موانع قانونی یا اعمال سلیقه در تدوین دستورالعمل‌ها، این مصوبه عملاً مشمول کشاورزان خوش حساب نمی‌شود.

 

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور گفت: کشاورزان خوش حسابی که هر سال بدهی خود را به همراه سود دیرکرد در قالب تسهیلات جدید تمدید کرده‌اند، مشمول بخشودگی جرائم تا زیر ۱۰۰ میلیون تومان نمی‌شوند، چرا که ملاک آخرین قرارداد جدید است.

مسعود اسدی در گفت‌وگو با فارس، در مورد بخشودگی جرائم کشاورزان به بانک کشاورزی اظهار داشت: امکان بخشودگی جرائم تا زیر ۱۰۰ میلیون تومان با مصوبه اخیر بانک مرکزی به شرط تسویه تا پایان اسفند ماه وجود دارد، اما به دلیل یکسری موانع قانونی یا اعمال سلیقه در تدوین دستورالعمل‌ها، این مصوبه عملاً مشمول کشاورزان خوش حساب نمی‌شود.

 

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: بانکها طبق تبصره ۲۳ و ۲۵ اصلاح قانون بودجه سال ۹۵ موظف شدند، اصل بدهی بدهکاران را تا ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کنند و نظر قانونگذار این بوده که کشاورزان بتوانند با تسهیلات بیشتری بدهی خود را بپردازند، اما دستورالعمل‌های بانک مرکزی به گونه‌ای بوده که کشاورزان خوش حسابی که بدهی خود را در قالب قرارداد جدید با بانک استمهال کرده‌اند، عملاً مشمول این بخشودگی نمی‌شوند.

 

وی با بیان اینکه بانک‌ها آخرین قرارداد را برای تسویه بخشودگی مدنظر قرار می‌دهند، افزود: اگرچه این مساله طبق قانون بانک درست است، اما چه تفاوتی بین کشاورز خوش حسابی که با بانک در تعامل بوده و بدهی خود را با سود افزوده در قالب وام جدید استمهال کرده با افراد بدحساب وجود دارد.

 

رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور تصریح کرد: اما آنهایی که چندین سال به بانک بدهی داشته و حتی مراجعه‌ای برای پرداخت نداشته‌اند، به راحتی مشمول این تسهیلات شده و اصل بدهی را بدون هیچ گونه جریمه‌ای تسویه می‌کنند.

 

به گفته اسدی ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بخشودگی جرائم بدهکاران زیر ۱۰ هزار میلیارد  تومان از سوی دولت در نظر گرفته شده که ۲ هزار میلیارد تومان آن به بانک کشاورزی داده شده که در صورتی که از این محل چیزی باقی بماند، به سرمایه بانک کشاورزی افزوده خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد بانک‌ها ترجیح می‌دهند، با سخت‌گیری‌های بیشتر این پول بیشتر تبدیل به سرمایه اولیه بانک کشاورزی شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.