کد خبر : 51948
تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 شهریور 1398 - 14:19

کشاورزی ایران سودآور نیست / برخی کشاورزان در برابر الگوی کشت مقاومت می‌کنند

کشاورزی در ایران به معنی واقع سودآور نیست.

معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در برنامه زنده گفت و گوی اقتصادی ۱۸:۳۰ شبکه خبر سیما با موضوع ” بررسی سود و زیان در بخش کشاورزی” گفت: کشاورزی در همه جای دنیا سودآور است و در ایران هم علیرغم محدودیت ها، با دارابودن مزیت‌ها و ظرفیت‌های بالای کشاورزی، اصل فعل این شغل سودآور است. اما در چند دهه اخیر به دلایل مختلفی، کشاورزی در ایران دیگر به معنی واقع سودآور نیست.

به گزارش دهقان نیوز، عبدالرضا مسلمی افزود: بخشی از این مشکلات به هزینه‌های بالای تولید مربوط می شود. هزینه‌ها نیز تابعی از وضعیت اقتصادی موجود هستند که وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مرکزی تعاون روستایی و تشکل‌های مرتبط در این باره تلاش کردند هزینه‌های تولید تا حد معقولی کاهش بیابد؛ اما به نسبت افزایش قیمت هزینه نهاده ها، هزینه‌های متعدد دیگری وجود دارد که باعث می‌شود کشاورزان منتفع نشوند.

وی تصریح کرد: نظام بازار رسانی محصولات کشاورزی و همچنین کم اثر بودن شبکه تعاونی ها و تشکل ها در سیاستگذاری بخش کشاورزی و نظام بازار، باعث شده است که نظام واسطه بخش توزیع کننده بر حاشیه سود فعالیت‌های کشاورزی مستولی شده و کشاورزان سهم ناچیز و نگران کننده‌ای از عایدی داشته باشند.

معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه کشاورزی در کشور ما بیشتر بومی و سنتی است و برخی کشاورزان در برابر الگوی کشت و استفاده از دانش روز مقاومت می‌کنند، اظهار داشت: انتخاب روش و الگوی کشت، تاثیر زیادی بر درآمد کشاورزان دارد. درحال حاضر بسیاری از اراضی کشاورزی در کشور کوچک مقیاس هستند و امکان تجاری شدن کشت آن‌ها وجود ندارد.

دکتر مسلمی افزود: بهره وری در کشاورزی تابع عوامل متعددی است که بخشی از آن قابل کنترل نیست. نظام بازار هم نظام مناسبی برای توزیع عادلانه سود نیست. البته وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های خوبی در پیش گرفته که سازماندهی نیروی انسانی فعال در بخش کشاورزی از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

وی گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی تحت سیاست وزارت جهاد کشاورزی و برنامه های دولت و اسناد بالادستی از طریق سازماندهی کشاورزان در تشکل های متعدد مبتنی بر تولید با کیفیت و نیز بازار رسان و بازاریاب باعث ایجاد رغبت برنامه پذیری تولید در خود کشاورزان می گردد و سازماندهی تشکل های جدید بخش کشاورزی در دو دسته اقتصادی و صنفی-محصولی با هدف بهبود فضای بازار، کسب و کار و رفع موانع تولید و تجارت بخش کشاورزی در دستور کار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران قرار گرفته است.

مسلمی افزود: هدف تعاونی های تولید و شرکت های سهامی زراعی، ایجاد واحدهای یکپارچه زراعی با توجه به نگاه به بازار و اقتصادی شدن تولید بوده است که عملیات آن به سرعت در حال انجام است. هم اکنون بالغ بر دو و نیم میلیون هکتار از اراضی خوب و فاریاب کشور تحت پوشش ۱۴۰۰ شرکت تعاونی تولید قرار دارد و دستاوردهای خوبی در این زمینه برای کشاورزان و تعاونگران حاصل گردیده است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.