کد خبر : 31376
تاریخ انتشار : شنبه 30 اردیبهشت 1396 - 10:48

کارآفرینی با پرورش بلدرچین / ماهانه ۷ میلیون تومان درآمد دارم + عکس

بلدرچین آرام آرام جای خود را در سفرهای ایرانی باز می کند.

بلدرچین آرام آرام جای خود را در سفرهای ایرانی باز می کند و تولید آن در کشور روز به روز افزایش می یابد.

بلدرچین از جمله منابع پروتئینی است که آرام آرام جای خود را در سفرهای ایرانی باز می کند و تولید آن در کشور روز به روز افزایش می یابد. ویژگی های استثنایی بلدرچین و سودآوری تولید آن موجب جلب توجه پرورش دهندگان طیور شده است. انواع اسیدهای آمینه کمیاب در گوشت این پرنده یافت می‌شود، همچنین گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین‌های گروه B  است. لذا وجود این عناصر معدنی و ویتامین‌ها در گوشت بلدرچین موجب شده که برای امراضی چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی‌های روانی، عقب‌افتادگی جسمی و همچنین بی‌خوابی داروی معجزه‌آسایی محسوب شود.

 

درباره تخم بلدرچین بهتر است این طور آغاز کنیم که این ماده غذایی در مقایسه با تخم مرغ ۶ برابر ویتامین A، ۷ برابر آهن و ۵ برابر فسفر دارد. تخم این پرنده به دلیل دارا بودن مواد مغذی فراوان در درمان کم خونی، سل، کاهش استرس، درمان ناتوانی جنسی و همچنین بعد از اعمال جراحی به خصوص پس از زایمان، بسیار مفید است. جالب است بدانید به دلیل اینکه بعد از اعمال جراحی فعالیت های ترمیمی افزایش می یابد، مصرف این ماده غذایی توصیه می شود زیرا انرژی از دست رفته به بیمار بازمی گردد. پس هر از چند گاهی این ماده غذایی ارزشمند را در برنامه غذایی اعضای خانواده تان بگنجانید.

 

پرورش بلدرچین از جمله حوزه‌های جدید در صنعت کشاورزی است که در سال‌های اخیر توجه خوبی به آن شده است. پرورش بلدرچین و به طور کلی بازار گوشت پرندگان سبک، روند رو به رشدی را طی می‌کند. افزایش تقاضا در بازار این محصولات باعث شد برخی سرمایه‌گذاران به این سمت و سو حرکت کنند. علاوه بر این، بازار‌های صادراتی که یک فرصت بکر و تقریبا دست نخورده است برای متقاعد کردن یک سرمایه‌گذار برای تولید در این بخش کافی است. از سوی دیگر تامین امنیت غذایی که این روز‌ها مسئله اصلی کشورهای مختلف به حساب می‌آید سرمایه‌گذاری در تولیدات غذایی و کشاورزی را به لحاظ اقتصادی تا حد زیادی توجیه ‌پذیر کرده است.

 

برای موفقیت در زندگی باید اراده داشت و لازم نیست حتما کارمند نمونه یک اداره دولتی باشیم و مهندس و دکتر شویم. اگر انگیزه و اراده را تلفیق کنیم، می توانیم پله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کنیم. بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها نظرشان بر این است که سکوی پرش برای موفق شدن، دستان پرتوان پارتی‌های گردن‌کلفت است. کار به جایی رسیده که پدر و مادرها نیز فرزندان خود را نسل سوخته می‌خوانند .اما در این بین عده‌ای از جوانان نیز هستند که معتقدند سکوی پرش برای رسیدن به کار مناسب، مدارج علمی بالا و وجهه اجتماعی خوب، فقط و فقط اراده و تلاش است. محراب آتش زبان، یکی از این جوانان است که در استان ایلام زندگی می‌کند و با تکیه بر همین اصول در سن ۲۷ سالگی یک کارآفرین موفق و مدیرعامل مزرعه پرورش بلدرچین در ایلام شده است. او برای خودش صاحب برندی معتبر است و به عنوان یک جوان موفق کارآفرین مطرح است.

 

همه چیز از ایستگاه دامپزشکی شروع شد

محراب آتش زبان درباره نحوه آشنایی اش با بلدرچین، می گوید: «به رشته صنایع غذایی بسیار علاقمند بودم. در سال ۸۷ در این رشته و در دانشگاه خوزستان پذیرفته شدم. با علاقه درس می خواندم و نمراتم خوب بود. دانشکده دامپزشکی در حیاط دانشگاه یک ایستگاه دامپزشکی راه اندازی کرده بود. در این ایستگاه اطلاعاتی درمورد پرندگان و حیوانات به دانشجویان داده می شد. در این میان بلدرچین موردی بسیار جالب بود. هم خواص بسیار زیاد و مفیدی داشت و هم از نظر اقتصادی به صرفه به نظر می رسید. خیلی علاقمند شدم که اطلاعاتم را درباره این پرنده و خواص آن بیشتر کنم. با یکی از استادان دامپزشکی که رابطه خوبی داشتم مشورت کردم و صحبت های وی علاقه ام به بلدرچین را بیشتر کرد. در این ۴ سال که در دانشگاه خوزستان بودم اطلاعات لازم را کسب کردم.»

 

او می افزاید: «بعد از اتمام تحصیلاتم باید به سربازی می رفتم. سرباز دانشگاه علوم پزشکی ایلام شدم و تحقیقاتم را در ارتباط با بلدرچین ادامه دادم. این شد که در این ۲ سال توانستم هر انچه که لازم بود کسب کنم. سربازی ام تمام شد. کفشی آهنی پوشیدم و اراده ام را محکم کردم. به ارگان های مختلفی رفتم و قول های زیادی به من داده شد که هیچ کدام عملی نشد. خیلی فکر کردم و با توجه به علاقه ای که به بحث بلدرچین پیدا کرده بودم، تصمیم گرفتم پرورش دهنده بلدرچین شوم. پرورش بلدرچین مقرون به‌صرفه است و دردسر کمتری نسبت به مرغ دارد. جوجه آن در مدت ۴۰ روز بالغ می‌شود و بعد از همین مدت قادر به تخم‌گذاری است. دوران جوجه‌کشی آن کوتاه و بین ۱۵ تا ۱۶روز است. پرورش آن راحت است و سود آن نیز از مرغ بیشتر است. این حرفه جزو مشاغل پرسود و زودبازده است و همین مسئله باعث شده تا افراد زیادی سراغ این کار بروند. گوشت بلدرچین دارای خواص زیادی است و مصرف آن جنبه درمانی هم دارد و برای کمردرد و ضعف اعصاب بسیار مفید است. ضمن اینکه پروتئین خیلی بالایی دارد و به مراتب از گوشت قرمز بهتر است. همین خواص اشتیاق من را بیشتر می کرد که یک پرورش دهنده حرفه ای بلدرچین شوم.»

 

گردش مالی ۲۵۰ میلیون تومانی در سال

 جوان کارآفرین ایلامی، خاطرنشان می کند:«تازه از سربازی آمده بودم و سرمایه کافی نداشتم. باید یک سرمایه گذار پیدا می کردم. با یکی از همکارانم در دانشگاه علوم پزشکی ایلام به تفاهم رسیدم که سرمایه از او باشد و کار از من. کار را شروع کردیم. اما بنا به دلایلی هر دو از ادامه مشارکت منصرف شدیم و من باید تنها راه را طی می کردم. دست خالی بودم و پر بودم از انگیزه و شوق کار. به طور اتفاقی در پایگاه بسیج محله با نام بسیج سازندگی و خدماتی که این سازمان ارائه می دهد آشنا شدم. وضعیتم را برای فرمانده پایگاه بسیج محله تشریح کردم و او بعد از دیدن انگیزه ام،  من را به بسیج سازندگی ایلام برای گرفتن تسهیلات معرفی کرد. توانستم با ۲۰ میلیون وام بسیج سازندگی مزرعه پرورش بلدرچین را احیا کنم. پایگاه بسیج برای من همیشه تعالی بخش و مقدس بوده است. در پایگاه های بسیج جوانان پیشرفت می کنند. باید جوانان قدر پایگاه های بسیج و فرصت ها و ظرفیت هایی که در این نهاد مردمی وجود دارد را بدانند و از این پتانسیل ها استفاده کنند. در نهایت با معرفی به بانک و گرفتن تسهیلات کارگاه را تجهیز کردم و به دلیل کمبود فضا کارگاه را قفسه بندی کردم. برای ۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است. در مجموع از ۱۷۰۰۰ هزار بلدرچین موجود در مزرعه، روزانه ۵۰۰ بسته ۱۲ تایی تخم بلدرچین را برای فروش به فروشگاه ها ارسال می نماییم. هر بسته با قیمت ۱۰۰۰ تومان به فروش می رسد. و روزانه نزدیک به ۱۰۰ کیلو گوشت بلدرچین را در قصابی ها و فروشگاه های زنجیره ای توزیع می کنیم. گردش مالی مزرعه پرورش بلدرچین در سال ۲۵۰ میلیون تومان است. درآمد خودم متغییر است و از ماهی حداقل ۳ میلیون تومان تا حداکثر ۷ میلیون تومان متغیر بوده است».

 

بازار بلدرچین اوضاع مناسبی دارد

محراب آتش زبان با اشاره به وضعیت فرهنگ مصرف بلدرچین در کشور، اظهار می کند:«در ابتدای کار کمی مشکل داشتیم. به دلیل جا نیفتادن فرهنگ مصرف استفاده از گوشت بلدرچین بازار خوبی نداشتیم. اما به مرور زمان و با افزایش سطح آگاهی مردم کار کمی راحت تر شد. برای تبلیغ گوشت بلدرچین بروشور تهیه کرده بودم و خواص بلدرچین را به مردم توضیح می دادم و به خوبی توجیه می شدند. به فروشگاه های بزرگ می رفتم و محصولاتمان را خودم تبلیغ می کردم. به دلیل داشتن مدرک کارشناسی صنایع غذایی حرف هایم بازخورد بهتری داشت. برای فروش بهتر، کارم را قانونی دنبال کردم و توانستم با پیگیری های متوالی برند «بلدرچین ایلام» را به ثبت برسانم. سعی می کردم در هر سازمانی با یک نفر دوست شوم و از طریق این شخص سفارشات کارکنان آن سازمان را جمع می کردم و در یک روز مشخص محصولات را به دستشان می رساندم. این فوت کوزه گری است که هر تولیدکننده ای باید راه آن را بلد باشد و از سیستم های متنوع برای فروش استفاده کند. بازار گوشت و تخم بلدرچین در حال حاضر اوضاع مناسبی دارد، به شرط آنکه بتوانید خود را در بازار به نحو صحیحی معرفی کنید. فرهنگ استفاده از این قبیل محصولات در کشور ما در حال شکل‌گیری است. در حال حاضر استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری و برخی دیگر از استان‌ها در این زمینه فعالیت بیشتری دارند، بنابراین با توجه به کیفیت گوشت پرندگان سبک، فرهنگ مصرف این نوع گوشت روز به روز بهتر و استقبال از این محصولات بیشتر می‌شود.»

 

از تعداد کم شروع کنید

این فعال اقتصادی در توصیه به تازه وارد‌ها مطالعه و امکان‌سنجی درست و توجه به قابلیت‌ها و توانمندی‌های شخصی را از نکات حائز اهمیت در ورود به بازار بلدرچین می داند و می گوید: «پیدا کردن بازار فروش و توجه به بازاریابی مهم‌ترین بخش کار است و باید به آن توجه جدی شود. در ضمن کسانی که می‌خواهند در این کار سرمایه‌گذاری کنند یا اینکه به طور جدی در هر کار تولیدی وارد شوند نباید به توصیه‌های غیر‌کارشناسی اطرافیان توجه کنند. استفاده از افراد با‌تجربه و کاربلد یکی از عوامل مهم در موفقیت تازه‌ وارد‌ها خواهد بود. باید حتما در ابتدا به مزرعه پرورش بلدرچین سر بزنید و با مسئول آن مزرعه صحبت هایی برای کسب تجربه داشته باشید. اگر دستتان خالی است با وام بسیج سازندگی آغاز کنید. شما می‌توانید با یک گله ۳۰۰ قطعه‌ای کار را شروع کنید و از همان ابتدا رویای داشتن یک مزرعه حرفه‌ای را در سر داشته باشید اما آنچه مهم است اینکه بی‌گدار به آب نزنید تا سرمایه‌تان از کف نرود. شما حتی از پارکین خانه تان یا از یک انباری هم می توانید شروع کنید. بهترین پیشنهاد برای شما خرید بلدرچین های بالغ و تخم گذار است. خوبی این کار این است که هر روز تخم بلدرچین را برای فروش دارید. برای شروع بد نیست. کم کم گله خود را افزایش دهید. با بیشتر شدن تجربه شما و با افزایش تعداد بلدرچین هایتان سود خوبی بدست خواهید آورد.  با برنامه کار کنید. برای خرید نهاده ها هم برنامه داشته باشید. نهاده ها را عمده ای خرید کنید تا ارزان تر تمام شود.»

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 2
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محسن یکشنبه , ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵

سلام، مطالب شما خیلی مفید و آموزنده بود، با تشکر

على چهارشنبه , ۱۳ تیر ۱۳۹۷ - ۰:۰۶

سلام خستھ نباشىد
من مىخام پروانھ پرورش بلدرچىن بگىرم و راھ اندازى کنم باىد چىکار کنم